נוף מכל פינה: בית מעוצב בשרון

    בית בשרון תוכנן ועוצב עבור בני זוג צעירים וילדיהם באופן חמים ומזמין, הכולל שימוש רב בצבע הלבן ובאלמנטים סימטריים, שירותי אורחים בסגנון קלאסי וסוויטה של מלון בוטיק להורים

    שירלי דן

     

    בני זוג בשנות ה-30 לחייהם בחרו להקים את ביתם באזור השרון, הידוע במרחביו הירוקים ובאווירה המשפחתית, ורכשו שטח של דונם באחד המושבים הוותיקים באזור.

     

    בשל צורתו הצרה והארוכה של השטח, תכננתי מבנה בצורת האות L, המאפשר לבדל את האגף הציבורי מהפרטי, תוך שימור קשר מבני ופונקציונלי ביניהם. צורה זו מאפשרת גם להכניס את החוץ פנימה, כאשר מבעד לכל חלונות הבית נחשפים תוואי השטח והנוף. כך, כל החדרים נהנים מאור השמש הטבעי ומאוויר צח, השוטפים את הבית.

    צילום: אורית אלפסי (צילום: אורית אלפסי)
    בשער הכניסה לבית שולבו אלמנטים מבניים סימטריים שיוצרים תחושה מאוזנת. הבית ממוקם בחלקו הפנימי של המגרש באופן המאפשר פרטיות מרבית, ובמקביל מאפשר לנצל את השטח הקדמי לטובת גינה הכוללת עצי פרי ונוי, צמחיה ארץ ישראלית ובריכת דגים עם צמחי מים. 

     

    צילום: אורית אלפסי (צילום: אורית אלפסי)

    הבית כולל מפלס אחד וקומת מרתף בשטח של כ-400 מטרים, כשקומת הכניסה היא בשטח של 300 מ"ר וקומת המרתף בשטח של כ-100 מ"ר נוספים. דלת הכניסה עשויה מעץ טבעי וצבועה בלבן בצביעה בתנור. משולבות בה פלטות של זכוכית סבתא מעוטרת, שמכניסות לחלל המבואה אור.

     

    מבואת הכניסה, המרמזת על סגנון העיצוב של הבית, מובילה למרחב ציבורי רחב ידיים הממוקם באחת הצלעות של הבית. אגף זה, שכולל את המטבח, פינת האוכל והסלון, תוכנן בקונספט פתוח גדול, אוורירי ומואר. הוא כולל שתי יציאות, אחת מהמטבח אל פינת ישיבה בחצר הקדמית והשנייה מהסלון לחצר האחורית, בה יש בריכת שחייה, פינות אירוח ועמדת ברבקוי מאובזרת.

     

    צילום: אורית אלפסי (צילום: אורית אלפסי)

    אחד האלמנטים המבניים הבולטים בבית היא תקרת העץ המשופעת והחשופה, המיתמרת לגובה של מעל לשישה מטרים. התקרה עשויה מעץ גושני מוברש שנצבע בלבן, אלמנט המגביר את תחושת הגובה והמרחב בחלל. הרצפה הותקנה בקומפוזיציה א-סימטרית מאבן בורגון טבעית מפירוק, בצבעוניות טבעית וחמימה.

     

    צילום: אורית אלפסי (צילום: אורית אלפסי)

    המטבח מורכב משלושה אזורים סביב אי גדול ופונקציונלי, שיוצר בעבודת יד אומן. חזיתותיו צבועות צביעה בתנור בעיבוד פטינה עתיק, והמשטח מעליהן עשוי בוצ'ר. בחזית הגבוהה מקומות אחסון רבים ומוצרי החשמל.

    צילום: אורית אלפסי (צילום: אורית אלפסי)

    בין החלל הציבורי לאגף החדרים חוצץ קיר בריקים שבולט בחלל. בצד הפונה לכיוון הסלון שולב קמין בסגנון אירופאי, ובעברו השני ארון גדול לאחסון, שבמרכזו מדפים פתוחים ועליהם אלמנטים דקורטיביים ותמונות משפחתיות, המסמלות את המעבר לחללים המשפחתיים הפרטיים.

     

    צילום: אורית אלפסי (צילום: אורית אלפסי)

    שירותי האורחים מוקמו באזור נסתר מהעין, בסמוך לגרם המדרגות המוביל למרתף. הם תוכננו כשני חללים נפרדים בסגנון קלאסי של המאה ה-18, כשהראשון ביניהם מוקדש לאזור נטילת ידיים. הוא בהיר בכללותו, ומשלב אלמנטים טבעיים כמו מדף העץ הטבעי וטפט חותם המלך בגוונים של אפור שעוטף את החלל.

     

    צילום: אורית אלפסי (צילום: אורית אלפסי)

    סוויטת ההורים נפרדת מחדרי הילדים ומאפשרת לבני הזוג פרטיות. היא תוכננה ועוצבה כסוויטה במלון בוטיק. המסדרון המוביל אליה כולל בצדו האחד ארון גדול ומרשים, ובצדו השני ויטרינה הצופה אל הירוק שבחוץ. חדר השינה כולל פתחים שתוכננו בסימטריה שמשרה תחושת רוגע ושלווה. רצפת הפרקט צבועה בלבן ומשתלבת עם התקרה המשופעת הבהירה.

     

    במרכז החלל מוקמה מיטת עץ גושני לבנה, הכוללת גב מיטה מעץ מרופד בד. מצדיה שידות לילה תואמות, גם הן עטויות פיתוחים קלאסיים המעניקים לחלל מראה עשיר. החדר עטוף במעין חצר פרטית המאפשרת ממד של אינטימיות. ויטרינה רחבת ידיים מובילה משם לאיזור הדק והבריכה.

     

    צילום: אורית אלפסי (צילום: אורית אלפסי)

    שלושת חדרי השינה של הילדים תוכננו כך שישרתו את הילדים לאורך השנים, מבלי שיידרשו שינויים מרחיקי לכת. המעטפת בהירה והרמונית בעוד שהמאפיינים המותאמים לגיל הילדות שולבו באמצעות אקססוריז וטפטים.

    צילום: אורית אלפסי (צילום: אורית אלפסי)
     

    הכותבת היא בעלת משרד לתכנון, עיצוב ופיקוח דירות ובתי יוקרה

     

    פורסם לראשונה 09:16 | 06/04/2018