שתף קטע נבחר

שוקולד ותאנים מיובשות

עוגה עם תאנים מיובשות, פצפוצי שוקולד וציפוי מתוק מתוק. ליאור אדרי אופה עוגה שוקולדית לכבוד הקיץ שכמעט חלף

הקיץ חלף לו, לפחות לפי ההגדרות המקובלות, ואיתו התאנים המתקתקות. אנחנו נתחכם לו ונאפה עוגה עם דבלים - תאנים מיובשות. אני מכין אותה עם ציפוי של שוקולד ודבש, אבל אם אתם רוצים לקצר את המתכון, אפשר לוותר עליו. ואם נפשכם לא חשקה בדבלים, החליפו אותן בתמרים.

חומרים:

1/2 כוס מים רותחים
1/4 כוס חלב רותח
150 גרם דבלים (תאנים מיובשות)
2 כפות ברנדי
1 כף קקאו
1 כף קפה שחור (אבקה)
3/4 כפית סודה לשתייה
1/4 1 כוסות קמח
70 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס פצפוצי שוקולד

לציפוי:

40 מ"ל שמנת מתוקה
70 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
2 כפות דבש

כלים:

תבנית אינגליש קייק, משומנת

הכנה:

1. יוצקים את המים והחלב הרותחים על הדבלים ומעמידים לשעה. מוסיפים את הברנדי. מסננים ושומרים את הנוזלים.
2. מערבבים את הקקאו עם הקפה, הסודה והקמח.
3. מקציפים חמאה וסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם וממשיכים להקציף. מוסיפים את תמצית הוניל ואת נוזלי ההשריה של התאנים.
4. חותכים את הדבלים לקוביות ומוסיפים לסרוגין עם תערובת הקמח לתערובת החמאה. מערבבים. מוסיפים את שבבי השוקולד ויוצקים לתבנית.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 1/2 שעה.
6. בינתיים מכינים את הציפוי: מרתיחים את השמנת והחמאה, מוסיפים את הדבש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהוא נמס. מקררים מעט ויוצקים על העוגה.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים