שתף קטע נבחר

מבחן הסידן

מחלת האוסטיאופורוזיס מאיימת עלינו: איבוד גובה, שינויים במבנה הגוף, כאבים ואישפוזים. רק דבר אחד יכול לנצח אותה - סידן. אבל כמה סידן אנחנו באמת צריכים?

כולם מדברים עכשיו על סידן - רק תאכלו את החומר הלבן הזה ותהיו חזקים ובריאים. הסידן מתחבר למחלת האוסטיאופורוזיס ("חללת העצם" בעברית) שמשרה אימה על כולנו. המחלה כרוכה באיבוד גובה, שינויים במבנה הגוף, כאבים ואישפוזים, וכן שברים, בעיקר בצוואר הירך ובשורש כף היד.
הסידן הוא מינרל שהגוף זקוק לו אך אינו מייצר אותו ולכן אספקת הסידן לגוף תלויה אך ורק במה שאנחנו אוכלים. כשאנחנו לא אוכלים מספיק סידן, הגוף יפנה למחסני הסידן שלו - העצמות, יפרק אותם, ולבסוף חסר מתמשך בסידן יגרום לדלדול מסת העצם ולעצם שבירה ופריכה המועדת יותר לשברים. לפניכם טבלת הקצובה המומלצת ואחריה טבלת ערכי סידן במזונות השונים.

טיפים

• לפני קנייה, אפילו של גבינה או חלב, כדאי לבדוק ולהשוות את כמויות הסידן ל-100 גרם.
• גורמים המעכבים את ספיגת הסידן בגוף או מגבירים את הפרשתו בשתן: קפאין, אלכוהול, צריכה מוגברת של נתרן, חומצה פיטית (במוצרים המכילים סיבים) וחומצה אוקסאלית (בתרד, סלק וקקאו).
• אכילת מוצרים על בסיס וניל או תות עדיפה על טעמי השוקו למיניהם, בגלל ספיגת הסידן הירודה שלהם.
• כמויות הסידן נשארות זהות גם כאשר אחוזי השומן יורדים. בגבינה 5 אחוז ו-1/2 אחוז כמויות סידן זהות.
• העדיפו תמיד את המזון כמקור סידן. הספיגה מתוספי המזון מופחתת ב-30 אחוז.

הכותבת היא דיאטנית קלינית
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רק תאכלו את החומר הלבן הזה ותהיו חזקים
ד"ר רק שאלה
מומלצים