שתף קטע נבחר

אודות השום

השום הוא אחת מתרופות הפלא של הטבע, והוא ידוע כחומר מרפא ושומר בריאות כבר אלפי שנים. כיום המדע מבין מדוע

השום הוא צמח המרפא הראשון במעלה בחיזוק מערכת החיסון, ונחשב כאנטיביוטיקה טבעית צמחית.
הוא עשיר בסלניום, באליסין (אנטיביוטיקה טבעית), בחומרים ספוניינים (חומרים המאזנים את לחץ הדם), בחלבונים, באג`ואן (חומר מונע קרישה, מונע אוטמים במוח ובלב ומסייע בהורדת הכולסטרול), בפרוקטוז, ביסודות מינרלים חשובים לייצור תאי חיסון, בסידן, באשלגן, בזרחן, בגופרית, בסיליקה, ביוד, ומכיל את הויטמינים B3, B2, B1, A ו-C.
השום הוא לוחם יעיל ורחב טווח בחיידקים, ומסייע בהשמדת בקטריות שאינן מגיבות לאנטיביוטיקה. הוא גם נוגד חימצון יעיל, ונטילתו מועילה כמעט לכל מחלה מידבקת.
השום מחסל תולעים ופרזיטים במעיים, מסייע לעיכול, מפחית בעיות במיפרקים, מונע דלקות, מוריד את רמת הסוכר בדם, מאזן את לחץ הדם ומונע היצמדות של טסיות הדם, ובכך משמש מעין אספירין טבעי המונע קרישי דם.
השום הוא חומר המעניק חיות לגוף. הוא משפר יכולת ספורטיבית ומינית, ומעודד ייצור של שני אנזימים נוגדי חימצון בגוף, קטלזה וגלוטטיון-פרוקסידזה, שהתגלו כמאריכי חיים אצל צורות חיים נמוכות.
עדיף לבלוע שום חי מאשר בכמוסות. ניתן לבלוע שן שום שלמה או חתוכה עם כוס מים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מומלצים