שתף קטע נבחר

שיא עונת הפסטה

אין כמו פסטה לקבל את הקיץ. ענת לב-אדלר מגישה שני מתכוני פסטה רעננים מתוך ספר הבישול החדש של קובי בר, שיעשו לכם קיץ טעים

 

פסטה "ספירלי" בחומץ בלסמי

פסטה ספירלי היא זו בעלת הצורה המסולסלת, שנראית כמו ביסלי גריל. היא נמכרת כבר בכל המרכולים, גם בשילוש הצבעים המקודש לאוהדי המטבח האיטלקי: ירוק, אדום לבן.

 

המצרכים:

מים לבישול

1 חבילה פסטה "ספירלי" בצבעים שונים (500 גרם)

שמן זית לטיגון

1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס

10 פטריות שמפיניון טריות, שטופות וקצוצות גס

1 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות גס

10 זיתים שחורים (קלמטה), מגולענים וחתוכים לחתיכות

10 גבעולי בזיליקום טרי, העלים בלבד, שטופים וקצוצים גס

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

5 כפות חומץ בלסמי

 

אופן ההכנה:

  1. ממלאים סיר גדול במים עד מחצית גובהו, מביאים לרתיחה ומבשלים את הפסטה כ-8-10 דקות. מסננים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר מתאים לרוטב ומטגנים בו את הבצל, הפטריות, העגבניות והזיתים כ-5 דקות תוך כדי בחישה. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות תוך כדי בחישה. יוצקים את הירקות על הפסטה, מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והחומץ הבלסמי, מערבבים ומגישים.

 

 

פסטה "פרפלה" בשום, בזיליקום וצנוברים

הרוטב לא חייב להיות סמיך. כשהוא בא במגע עם הפסטה הוא מקבל את הסמיכות הרצויה.

 

המצרכים:

מים לבישול

1 חבילה פסטה "פרפלה" ( 500 גרם)

6 כפות שמן זית 6 שיני שום, קלופות וקצוצות גס

1/2 כוס צנוברים

10 זיתים שחורים מכל סוג, מגולענים וקצוצים

10 גבעולי בזיליקום, העלים בלבד, שטופים וקצוצים

1.5 כוסות שמנת לקפה

מלח לפי הטעם

1/2 כפית פלפל שחור

50 גרם גבינת צאן מכל סוג, מגורדת דק

 

אופן ההכנה:

  1. ממלאים סיר גדול במים עד מחצית גובהו, מביאים לרתיחה ומבשלים בהם את הפסטה כ-8-10 דקות. מסננים.
  2. בסיר מתאים לרוטב מחממים את שמן הזית ומזהיבים בו קלות את השום, הצנוברים והזיתים. מוסיפים לשום, לצנוברים ולזיתים את הבזיליקום הקצוץ ואת השמנת לקפה ומביאים לרתיחה קלה תוך כדי בחישה. מוסיפים את הפלפל והמלח, בוחשים ומורידים מהאש. יוצקים את הרוטב על הפסטה ובוחשים. מפזרים את הגבינה המגורדת מלמעלה, מערבבים ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה ספירלי - זו שנראית כמו ביסלי גריל
מומלצים