שתף קטע נבחר

צחי הנגבי: ההתנתקות הזמינה מלחמה בצפון

אחרי הסערה שעורר האלוף יפתח רון-טל, שאמר שההתנתקות היתה "התאבדות", אומר היום יו"ר ועדת החוץ והביטחון, צחי הנגבי, בראיון לרשת ב' ב"קול ישראל" ש"ההתנתקות היתה טעות, התפרשה כחולשה והחולשה הזו הזמינה מתקפה בעזה ובצפון"

מתנגדי ההתנתקות מתחילים לצאת מהארון: יממה בלבד לאחר הסערה שעורר האלוף יפתח רון-טל, שיצא נגד פינוי גוש קטיף, גם יו"ר ועדת החוץ והבטחון של הכנסת, ח"כ צחי הנגבי, אומר שהוא מניח ש"ההתנתקות היתה טעות". בראיון לרשת ב' של "קול ישראל" אמר שההתנתקות "התפרשה כחולשה והחולשה הזו הזמינה מתקפה בעזה ובגבול הצפון".

 

"ההתנתקות לא תרמה לבטחון ולא תרמה לשלום", אמר הנגבי, "בהקשר המדיני אי אפשר להתעלם מהתרומה שלה. סך הכל מה שאמרתי בשעתו, ולכן הצבעתי כמה וכמה פעמים נגד, אמרתי שגם אם יש בה תרומה כזו או אחרת היא לא עולה כנגד העוצמה הנוראית של הפגיעה שקרתה כתוצאה מפינוי תושבים מבתיהם. מסלקים עשרת אלפים אנשים, אז כשעשו זאת בסיני, היה הסכם שלום והוציאו את מצרים ממעגל הלחימה, זו תרומה דרמטית לבטחון ישראל ובוודאי לאיכות החיים של החברה הישראלית. בעזה זו לא היתה התמורה ולכן יכולתי להבין את ההתנגדות הקשה וגם אצלי את התחושה שהדבר הזה איננו שווה את המאמץ".

 

לדברי הנגבי, "ההתנתקות לא הוכיחה את עצמה בחלק גדול מהמובנים. אני מתייחס למה שקיוו שתביא, שתביא להתפכחות בצד השני, שתביא לסוג של כניסה נפשית של הפלסטינים לתהליך של דיאלוג איתנו, וראינו כנראה התפתחויות הפוכות. ההתנתקות התפרשה כחולשה שהזמינה מתקפה, ומתקפה זו באה לפתחנו גם בעזה וגם היתה פרובוקציה לא קטנה לאורך זמן גם בגבול הצפון". 

 

הוא הסביר למה לה פעל אז נגד ההתנתקות: "לא נבחרתי לראש ממשלה. עם כל ההערכה העצמית שלי והיא קיימת. נפל הפור וכבר לא הייתי סטודנט מפגין בראש האנדרטה אלא אדם שיודע לקבל את ההכרעות הדמוקרטיות של חבר בממשלה".

 

הוא גם מנה מספר היבטים חיוביים לנסיגה החד-צדדית מעזה ומצפון השומרון, "יש המצדדים בהתנתקות במובן אחר, במובן שזה נתן לישראל אשראי רחב מאוד בהיבט הבינלאומי. זה נתן לפחות לשרון בתקופת כהונתו האחרונה מרחב תמרון לבצע את ההליך של המאבק בטרור תוך שימוש הולך וגובר בצעדים קשים כולל סיכולים ממוקדים רבים, וזה בזכות ההתנתקות".

 

הנגבי: גם רון-טל היה שותף להתנתקות 

הנגבי ציין כי על אף התנגדותו להתנתקות החליט להישאר בממשלה ולא לפרוש ממנה ובכך למעשה היה לשותף למימוש התוכנית, וכך גם האלוף רון-טל, "התוכן של הדברים הוא התוכן הקשה. זה דבר שבו יש לי ביקורת יותר קשה עליו. אני יכול להבין את הכאב שלו כי הייתי שותף לכאב כזה. אני כמי שהיה חבר בממשלה שהחליטה על ההתנתקות ושראה בה החלטה שגויה, והצבעתי נגדה פעם אחר פעם, אבל משנפל הפור, החלטתי שבדילמה הזאת אני אישית מחליט להישאר בממשלה ולא להתפטר ובזאת אני הופך לשותף. כנ"ל אותו אלוף, שנתן ביטוי כל כך חזק ונוקב לכאבים שלו. משהחליט להישאר במטה הכללי ולהשלים עם ההחלטה שנפלה, הפך עצמו לשותף ולכן הביקורת הזאת אולי טוב היה שלא היתה נאמרת".

 

בתגובה לדבריו של ח"כ צחי הנגבי אומרים במועצת יש"ע: "דבריו מהווים חוליה נוספת בשרשרת אישי הציבור המכים על פשע ההתנתקות. הם מסמר נוסף בארון הקבורה של רעיונות הנסיגה והעקירה. הדברים ראויים להיכתב באותיות של קידוש לבנה בספר דברי הימים של מדינת ישראל, ולהוות תמרור אזהרה מפני הרפתקאות כאלה בעתיד".

  

אתמול היה זה האלוף רון-טל, עד לאחרונה מפקד זרוע היבשה, שהשמיע ביקורת חריפה במיוחד על תוכנית ההתנתקות, אותה כינה "התאבדות". הוא דיבר בראיון לשבועון "כפר חב"ד". בעקבות הדברים הורה הרמטכ"ל, רב-אלוף דן חלוץ, להפסיק לאלתר את חופשת הפרישה ולהוציאו לגמלאות.

 

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
צחי הנגבי
צילום: גיל יוחנן
צילום: תומריקו
יפתח רון-טל
צילום: תומריקו
צילום: דובר צה"ל
גוש קטיף בימי ההתנתקות
צילום: דובר צה"ל
צילום: איי פי
והקשר למלחמת לבנון
צילום: איי פי
מומלצים