מחקר: האוכל במסעדות סיניות אינו בריא
התפריט הסיני אמנם עשיר בירקות, אבל הטיגון והמלח מורידים את הערך התזונתי ומעלים את רמת הקלוריות והשומן הרווי. "הופתענו שבירקות יש כל כך הרבה קלוריות", אמר אחד החוקרים
כך למשל מנה של עוף (העוף של גנרל טסו) מכילה כמחצית מכמות הקלוריות היומית המומלצת וכ־40% יותר מכמות הנתרן היומית המומלצת לאדם מבוגר. עוף צלוי עם ירקות מכיל 1,300 קלוריות, 3,200 מ"ג נתרן ו־11 גרם שומן רווי, ושש כופתאות עוף מאודות מכילות 500 קלוריות (עוד לפני הטיגון) — וכל זה עוד לפני שהזכרנו את האורז שמכיל 200 קלוריות לכוס והאגרול שמכיל 200 קלוריות ו־400 מ"ג נתרן.
התפריט הסיני עשיר אמנם בירקות, אבל גם איתם יש בעיה: כך למשל מנה של ירקות ירוקים מטוגנים מכילה 900 קלוריות ו־2,000 מ"ג נתרן, ואילו מנה של חצילים ברוטב שום מכילה 1,000 קלוריות ו־2,000 מ"ג נתרן. "הופתענו לגלות
שירקות מכילים כל כך הרבה קלוריות," אומרת עורכת המחקר.
לטענת החוקרים, לא נמצא שינוי גדול בערכים התזונתיים של התפריט הסיני לעומת בדיקה שנערכה לפי 15 שנה. באופן כללי, גם היום מסעדות איטלקיות ומקסיקאיות מזיקות יותר לבריאות, מפני שהמאכלים שם מכילים רמות גבוהות של שומן רווי.
לטענת החוקרים אין אפשרות להימנע לחלוטין ממלח בתפריט הסיני, אבל יש כמה דרכים להפוך את הארוחה לבריאה יותר:
- בחרו את המנות שמציעות ירקות במקום בשר או אטריות. בקשו תוספת של ברוקולי, אפונה או ירקות אחרים.
- הימנעו מבשר, ממאכלי ים או מטופו מטוגנים בשמן עמוק. העדיפו את המאכלים מוקפצים או צלויים.
- אכלו בעזרת מזלג או מקלות אכילה כדי לצרוך כמות קטנה יותר של רוטב.
- הימנעו ממלח, כלומר הימנעו מרוטב ברווז, מחרדל חריף ומרוטב סויה.
- הזמינו אורז חום במקום אורז לבן.
- אכלו מנה בזוג או קחו מחצית מהמנה הביתה.