שתף קטע נבחר

שטים למטבח: סירות חצילים בקשקבל כבשים

ארוחה קלילה לערב סתווי: השף ארז קומורובסקי מגיש מתכון נהדר לסירות של חצילים שנאפו בתנור יחד עם זיתים, עגבניות, קשקבל כבשים ועוד דברים טובים


קליל ומרשים. סירות חצילים אפויות (צילום: דן לב)

 

סירות חצילים אפויות במילוי קשקבל כבשים

מתכון של השף ארז קומורובסקי, באדיבות "אגודת הנוקדים"  

 

המרכיבים:

3 חצילי בלאדי, קלים ומבריקים

150-200 גרם גבינת קשקבל כבשים מגוררת דק

3 כפות בזיליקום קצוץ דק

1 פלפל חריף קצוץ דק

2-3 עגבניות בשלות

1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים

1/3 מלח ים גס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
  1. חוצים את החצילים לאורכם, מטפטפים שמן זית בנדיבות ובוזקים מלח ים גס.
  2. מסדרים את החצילים על תבנית אפייה ואופים בתנור חם מאוד (250 מעלות), כ-10 דקות או עד שהחצילים מתרככים קמעה.
  3. מוציאים מהתנור ובעזרת סכין חורצים את בשר החציל מבלי לקרוע את הקליפה.
  4. מועכים ביד את העגבניות ומטפטפים את לשדן על החצילים.
  5. מפזרים מעל את הפלפל החריף הקצוץ וזיתי הקלמטה המגולענים.
  6. מפזרים את גבינת קשקבל הכבשים המגורדת מלמעלה וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות בתנור החם. מגישים מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מֶה-עולה
צילום: דפנה טלמון
מומלצים