שתף קטע נבחר

עסיסית וזהובה: עוגת תפוזים ואגוזי מלך

עוגה בחושה לא חייבת להיות פשוטה ומשעממת. הנה מתכון לעוגה עם תפוזים, אגוזי מלך וקליפות תפוז מסוכרות, שיוצרים יחד עוגה מתוקה, נימוחה, עסיסית וזהובה

עוגת תפוזים ואגוזי מלך

מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינריה

 

המרכיבים:

3 חלבונים

3 חלמונים

3/4 כוס סוכר

תמצית וניל, לפי הטעם

1/3 כוס שמן

1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט (או קנוי)

2 כפות מיץ לימון סחוט

1/2 קליפת תפוז מגורדת

1/2 קליפת לימון מגורדת

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

50 גרם (1/3 כוס) קליפות תפוז מסוכרות חתוכות לקוביות קטנות

כוס ורבע קמח תופח


(צילום: דנה קופל)

 

אופן הכנה:

  1. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים את התחתית והדפנות שלה בנייר אפייה.
  2. טורפים היטב את החלמונים ומחצית מכמות הסוכר. מוסיפים את תמצית הווניל, השמן, מיצי הפירות והגרידות.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים למסה אחידה.
  4. מקציפים את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף יציב, אך לא יציב מדי. מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  5. מקפלים בעדינות שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומיד אחר כך גם את יתרת הקצף.
  6. מוסיפים את קליפות התפוז המסוכרות ומערבבים בעדינות.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.
  8. מגישים לאחר צינון ומקשטים בקליפות תפוז ואגוזי מלך.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים