שתף קטע נבחר

מבשלים שואלים: איך יודעים אם הפרג הטחון טרי?

איך יודעים אם הפרג הטחון עדיין טרי, מה עושים כשהוויניגרט סמיך מדי ואיך כדאי להכין ערמונים קלויים? שלחו לנו את השאלות הקולינריות הבוערות שלכם, ונשמח לענות מדי שבוע

הרוטב לסלט סמיך מדי

שאלה: בכל פעם שאני מכינה רוטב ויניגרט לסלט, שכולל בלסמי, שמן זית וחרדל בחלקים שווים, הוא יוצא סמיך מדי. איך אפשר לדלל אותו?

 

גיא רובננקו עונה: ראשית חשוב לציין שרוטב וינגרט קלאסי מכינים ביחס של 1:3 (חלק אחד של חומץ או מיץ לימון ושלושה חלקים שמן), כך שייתכן שכאן נעוצה הבעיה. כמו כן, הוספה של חרדל בכמות שווה לשאר המרכיבים עשויה גם היא ליצור רוטב סמיך מאוד. בכל מקרה, הדרך הפשוטה לדלל רוטב היא בעזרת נוזל כלשהו. אם הרוטב מאוזן בטעמו ולא יוכל לסבול תוספת של מיץ לימון או חומץ, ניתן להוסיף מעט מים. הוספה של שמן תהפוך את הרוטב לסמיך יותר.

 

איך יודעים אם פרג טחון הוא טרי?

שאלה: במשך שנים לא חשבתי בכלל על לקנות פרג טרי. התרגלתי לעובדה שעוגת הפרג האהובה עליי יוצאת יום עסל ויום בסל - בהתאם לטריות של הפרג הארוז מהסופר. אז השאלה הראשונה שלי היא: איך אפשר לדעת אם הפרג טעים או לא עוד לפני שמכינים את העוגה - ריח? טעם? צבע?

 

יעל גרטי עונה: ממש לא מומלץ לרכוש פרג טחון במרכול, משום שמרגע שהפרג נטחן, הוא מתחיל להתקלקל. אם נרצה לדייק, מרגע שהפרג נטחן נוצר בו חיידק שהפרשתו (כן, הפרשתו!) היא שיוצרת את הטעם המריר. כיוון שכך, מומלץ לרכוש פרג טחון טרי לפני השימוש או לרכוש פרג טחון ולאחסן במקפיא, עד 3 חודשים. אם מתעקשים לרכוש פרג טחון במרכול, יש לטעום אותו לפני השימוש, כמות שהוא. אם הוא מקולקל, תחושי בטעמו המריר.


(צילום: אסף אמברם)

 

ועוד לגבי פרג: אני יודעת שעדיף פרג טחון טרי, אבל אין ליד הבית שלי שום מקום שטוחן פרג טרי במקום. אני לא רוצה לכתת רגליי לשוק בכל פעם שבא לי קצת מהגרגרים השחורים האלה. מה עושים?

 

יעל גרטי עונה: אם אין מקום שטוחן פרג סמוך למקום מגוריך, הייתי ממליצה לך לרכוש מטחנת קפה/תבלינים קטנה (בחנויות המתמחות וחנויות כלי הבית), שבה תוכלי לטחון פרג שלם לפני השימוש. פרג שלם, אגב, ניתן לאחסן בבית לאורך זמן (במקרר, במקפיא או בטמפרטורת החדר).

 

ראש חסה

שאלה: הרבה פעמים כשאני מכינה סלט אני רוצה לשטוף את החסה יום מראש, אבל אני תמיד חוששת שהיא תרקב. האם יש דרך טובה לשמור במקרר חסה שטופה, שתשאר טרייה? שקית ניילון, נייר מגבת וכו'?

 

תשובה: הדרך הטובה ביותר לשמור חסה לאחר שרוחצים אותה, היא לייבש אותה, לעטוף בנייר סופג או במגבת מטבח ולהכניס לשקית ניילון אטומה או לקופסת אחסון.

 

שביל קליפות הערמונים

תמיד כשאני מכינה ערמונים בתנור, אני לא מצליחה להביא אותם למצב שבו הם קלים לקילוף משתי השכבות - גם הקליפה הקשה וגם הקליפה הדקה והרכה שמתחתיה. השיטה שלי היא להכניס אותם לתנור בחום בינוני-גבוה (7-8 בתנור שלי), כשהם בתבנית שיש בה קצת מים, וכמובן - כל אחד מהם מקבל צלב על הגב עם הסכין. איפה הטעות שלי?


(צילום: אסף אמברם)

 

יעל גרטי עונה: לצערי, אינני אשת בשורות. קילוף הערמונים הוא מלאכה מעצבנת מאין כמוה, ומשום כך אני מתעצלת ורוכשת ערמונים קלופים, הנמכרים באריזת ואקום במרכולים הגדולים, במעדניות ובחנויות המתמחות.

 

הטכניקה שלך נכונה, מלבד הכנסת המים לתבנית: אין בהם צורך. הערמונים מתבקעים היטב בלעדיהם. הקליפה החיצונית מתקלפת בקלות, אך עיקר הקושי טמון בקליפה הפנימית. אם את מתעקשת לקלף ערמונים, הצעתי היא להכניסם שוב לתנור בחום בינוני-גבוה למשך 10 דקות אחרי קילוף הקליפה חיצונית. אחרי צינון יסודי קרוב לוודאי ששפשוף כל ערמון בין שתי כפות הידיים יסייע בקילוף הקליפה הדקיקה. בהצלחה.

 

האורז יוצא דייסתי? העוגה שרופה מבחוץ ולא מוכנה מבפנים? לא מצליחים להמיר כמויות במתכון? שלחו אלינו שאלות ונשמח לענות עליהן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוטפים בנייר סופג
צילום: ירון ברנר
מומלצים