שתף קטע נבחר
צילום: דרור כץ

עם תפוזים, קינמון ונענע: 4 מנות ליום האהבה

די בכמה מעדנים משודרגים ואווירה נכונה, כדי ליהנות מערב זוגי רומנטי. יום האהבה הקרוב הוא הזדמנות טובה לחגוג עם בן או בת הזוג, ופסקל פרץ-רובין מסבירה איך עושים את זה נכון

יום האהבה (Valentine's Day), שיחול בסוף השבוע הקרוב, יכול להוות תירוץ מצוין להכנת ארוחה לאור נרות, כזו שאוכלים בשלווה עם בן או בת הזוג. כולם מכירים את המשפט, "הדרך אל הגבר עוברת דרך הקיבה", ואכן יש בו לא מעט אמת. אבל היות שאהבה אינה תלויה בדבר, ומאחר שגברים רבים כבר מבשלים עבור בנות הזוג, אין צורך לטרוח על מנות מסובכות ומורכבות ועל כמויות רבות. די בכמה מעדנים משודרגים, באווירה מתאימה ובתכנון מדוייק, כדי להפיק ערב זוגי בלתי נשכח.

 

בארוחה אישית ורומנטית כדאי לשים דגש על עשבי תיבול כמו ג'ינג'ר, קינמון, ציפורן, עלי דפנה, אגוז מוסקט, פלפלת חריפה וכדומה. כמו כן, רצוי לגוון את הטעמים, הצבעים והמנות בפירות יבשים, שלרובנו נשארו מט"ו בשבט, ומכיוון שהם מוסיפים אנרגיות ומשדרגים כל ארוחה.

 

בחרתי במנות שיכולות להשתלב ולהשלים כמעט כל ארוחה שתרכיבו. אתם מוזמנים להכין מראש ולהגיש בהמון אהבה לאדם החשוב לכם.

 

טיפסקל

לתכנון נכון של ארוחה זוגית:

  • לא רצוי לנסות מאכלים חדשים שבן הזוג לא טעם מעולם, כי הוא עלול להתאכזב.
  • כדאי להכין את המנות שאתם יודעים בוודאות שאהובות על בן הזוג ולשדרג אותן על ידי הגשה מעניינת או על ידי שינוי קטן. למשל: הגשה על מצע עלי פילו, בתוך סלסילות בצק, או שילוב של ירק או תבלין אחר.
  • חשוב להקפיד על עריכת השולחן בצורה אסתטית ושובת עין: מפה, פרחים, נרות אביזרי הגשה מעניינים ופיזור תבלינים שמפיצים ריח עדין.
  • לא חייבים לארגן ארוחה רגילה עם מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. אפשר לקחת מאכל מסוים ולהגישו בגירסאות רבות. למשל: לאפות מבחר לחמים בתוספת ממרחים ומטבלים, או להכין ארוחה על טהרת השוקולד, כמו פונדו שוקולד, עוגיות, עוגה וכו'.

 

סלט תפוזים וזיתים מצומקים

גרסה שלי לסלט אופייני מהמטבח המרוקאי. במקור יש צורך להשתמש בתפוזים חמצמצים, אך השילוב שיצרתי בין התפוזים הרגילים ללימונים קטנים כבושים, מקנה לסלט טעם מיוחד מתקתק וחמצמץ.

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

1 חסה ערבית גדולה

1 חסה עגולה

2 תפוזים גדולים

3 לימונים קטנים כבושים

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

5 שיני שום בינוניות קצוצות דק

מלח גס לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

3/4 כוס זיתים שחורים מצומקים

לקישוט:

חצאי אגוזי מלך שלמים

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים ומנקים היטב את החסות, חותכים לפיסות גדולות ומייבשים היטב.
  2. קולפים את התפוזים וחותכים לפרוסות או לפלחים. חותכים את הלימונים הכבושים לשמיניות.
  3. מניחים בצנצנת את שמן הזית, מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל השחור ומנערים היטב.
  4. מסדרים בקערה עמוקה שכבה של חסות, מעליה שכבה של תפוזים ולימונים כבושים ויוצקים על הכל מעט מהרוטב.
  5. מפזרים מעל מעט אגוזים ומעט זיתים, וממשיכים לסדר שכבות לפי אותו סדר, עד גמר המרכיבים.
  6. מעטרים בחצאי אגוזי מלך שלמים ומגישים.


(צילום: יעל גרטי)

 

מרק עוף בניחוח קינמון ונענע

מרק עוף עשיר בטעמו המשלב כמה ירקות ומקבל את ניחוחו המיוחד מהקינמון והנענע. מרקמו העדין מתקבל משילוב הביצה הטרופה בתוכו.

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

3 שוקיים

3 גבעולי שמיר

3 גבעולי פטרוזיליה

2 עלי כרפס

1 גזר, קלוף וחתוך לפרוסות

1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים

1 מקל קינמון

1/4 כפית כורכום

מלח לפי הטעם

פלפל לבן לפי הטעם

1 ביצה טרופה

3 גבעולי נענע

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים מים עד כדי 3/4 מגובה סיר גדול וגבוה. מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השוקיים ומביאים שוב לרתיחה.
  2. קושרים יחד את גבעולי השמיר, הפטרוזיליה והכרפס ומניחים בסיר, ביחד עם הגזר, תפוחי האדמה והבצל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הקינמון, כורכום, מלח, פלפל ונענע. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
  4. מוסיפים את הביצה הטרופה בזרם דק, תוך כדי בחישה מהירה, עד שמתקבלים נטיפי ביצים.
  5. ממשיכים לבשל 15 דקות נוספות. מסלקים את כל עשבי התיבול: הפטרוזיליה, השמיר, הכרפס והנענע. מגישים חם.

 

לחמניות מתוקות

לכל ארוחה חגיגית אני אוהבת להכין לחם או לחמניות להשלמת הארוחה. אני מכינה לחם זיתים, לחם עשבי תיבול או חלה לשבת. לארוחה זוגית אפשר לאפות לחמניות מתוקות שניחוחן ימלא את הבית וייצור אווירה שמחממת את הלב. אפשר לדחוס לתוכן פירות מיובשים או נטיפי שוקולד, ואם ממש רוצים להתאמץ ניתן גם לכתוב פתקים עם ברכות ונשיקות ולדחוס לבצק הלחמנייה לפני האפיה.

 

המרכיבים (ל-15 עד 20 לחמניות):

1 ק"ג קמח מנופה

30 גרם שמרים טריים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

3 כוסות מים פושרים

1 ביצה


(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן והמלח.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה, ולשים עד שהבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מחלקים את הבצק ל-15 עד 20 חתיכות, ויוצרים מכל חתיכה כדור עגול (אם רוצים למלא את הלחמניה זה הזמן).
  4. מניחים את הלחמניות בתבנית משומנת ומורחים בביצה טרופה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, במשך כ-25 דקות, או עד שהלחמניות מזהיבות.

 

אטריות עם שקדים וצימוקים

תוספת מהירה, המוגשת בלבוש חגיגי של שקדים וצימוקים המקנה לאטריות טעם נפלא.

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

1/2 2 כוסות מים

1/2 כוס יין לבן יבש

50 גרם מרגרינה

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כף פלפל לבן

2 עלי דפנה

200 גרם אטריות ביצים (מס' 12)

3 כפות שמן

100 גרם שקדים, חלוטים וקולפים

100 גרם צימוקים

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לסיר את המים. מוסיפים את היין והמרגרינה, ומבשלים על אש בינונית.
  2. מוסיפים את אבקת המרק, הפלפל הלבן ועלי הדפנה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את אטריות הביצים ומבשלים כעשר דקות עד לריכוך האטריות. מסננים.
  4. מחממים במחבת את השמן. מוסיפים את השקדים והצימוקים ומטגנים קלות, עד לקבלת גוון זהבהב.
  5. מעבירים את האטריות לכלי הגשה. מפזרים מעל את הצימוקים והשקדים ומגישים חם.

 

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
יום האהבה הוא רק תירוץ. ארוחה רומנטית
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אפשר להסתפק בו בלבד. שוקולד
צילום: מיכל רביבו
מומלצים