הטיפ היומי: איזה פיצוח עושה טוב על הלב?
ויש לנו פיצוח: גם מנהל התרופות והמזון בארה"ב מאשר כי אכילת שקדים מיטיבה עם הלב ותורמת לבריאותו
חובבי שקדים? שימו בצד את רגשי האשם: מתברר שאכילת מנת שקדים (לא קלויים) בת 34 יחידות (כ42- גרם) יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב במסגרת דיאטה דלה בשומן רווי ובכולסטרול. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שמינהל המזון והתרופות האמריקאי מאשר כתיבת הערת בריאות על מזון קונבנציונלי בנוסח: "מחקרים תומכים בתועלת של אכילת שקדים לבריאות הלב."
השקד עשיר בשומן חד בלתי רווי, שמסייע לגוף לייצר את הכולסטרול הטוב (HDL) המגן על הלב. הוא מכיל פיטוסטרול וסיבים המסייעים להורדת הכולסטרול הרע ,(LDL) עשיר בוויטמין ,E נוגד החמצון הקלאסי שמגן על הלב, ומכיל אשלגן, מגנזיום וסידן, שמאזנים את פעילות שריר הלב. מנת שקדים של 34 יחידות מספקת 241 קלוריות.
אבל שימו לב: במחקר שנערך במרכז הרפואי דוארט שבקליפורניה הושוו תוצאות שתי דיאטות הרזיה שניתנו במשך 24 שבועות. אחת מהן הכילה 84 גרם שקדים 483) קלוריות) ביום. למרות זאת התברר כי לדיאטה שהכילה את השקדים הייתה עדיפות מבחינת הירידה במשקל, באחוזי שומן ובהיקף המותניים ושיפור בסינדרום המטבולי (נתוני סוכר, כולסטרול, שומני הדם ולחץ הדם.( לדעתי האישית, אכילת 20 יחידות שקדים מדי יום, שתתרום כ140- קלוריות, מספקת כמות נדיבה של רכיבי תזונה מועילים, ללא חריגה קלורית.