שתף קטע נבחר

טובות גם לפסח: קציצות פרסה

הכרשה (שנקראת גם פרסה) נמצאת כרגע בשיאה - הזדמנות נפלאה להכין קציצות פרסה שיכולות להתאים גם לפסח. הנה שדרוג למתכון המסורתי, שכולל טיגון של חלק מהכרשות, ויוצר קציצות שחומות ונימוחות

קציצות פרסה (כרשה)

מתכון באדיבות "עץ הזית" 

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

2 וחצי ק"ג כרשה (רק החלק הלבן) חתוכה גס

5-4 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים קצוצים

250 גרם בשר בקר טחון

4 ביצים

3 כפות קמח רגיל, או קמח מצה

מלח

פלפל שחור טחון טרי


(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים 2 כוסות מגבעולי הכרשה הקצוצים. מוסיפים את הבצל ומטגנים 8, תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  2. מבשלים את יתר הכרשה בסיר עם מים, במשך 30-25 דקות, או עד לריכוך מוחלט. מסננים, מקררים וסוחטים היטב.
  3. טוחנים את הכרשה המבושלת עם הבשר במעבד מזון. מעבירים לקערה, ומוסיפים את הכרשה והבצל המטוגנים. מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הביצים והקמח, מלח ופלפל, ומערבבים עד שמתקבלת עיסה נוחה לעיצוב קציצות (אם צריך, מוסיפים מעט קמח).
  5. מחממים במחבת שמן בגובה 4-3 ס”מ. יוצרים קציצות ומטגנים עד שהן מזהיבות. מגישים עם פרוסת לימון.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים