שתף קטע נבחר

ירדה 30 קילו: סודות הדיאטה של הגורו מירי בלקין

הסוד של מירי בלקין, ה"גורו" של קבוצות ההרזיה, הוא פשוט: אין פחמימות אחרי חמש בערב. היא גם לא מכניסה הביתה עוגות. רק בסופי שבוע היא מוותרת לעצמה קצת. המומחים שלנו ממליצים: קצת יותר סידן בתפריט ורוחניות בלוח הזמנים

מי אני: "מירי בלקין, מנחה קבוצות תמיכה להרזיה. מנהלת 'דיאטה און ליין' דרך האינטרנט, שם אני מעבירה את הידע שלי בסרטונים. אמא לשלושה ילדים: גיל ‭,(39)‬ אבי ‭(31)‬ וענת ‭.(30)‬ גרה בתל-אביב, נשואה לאריה, שמנהל לי את העסק. בת ‭,59‬ גובה ‭1.70‬ מ‭,'‬ מידת מכנסיים ‭,44-42‬ תלוי בפירמה. אני אוהבת לקנות איפה שאני מידה אחת פחות.

 

"המשקל הוא לא מדד, המספר עצמו לא חשוב. את צריכה לדעת כמה את שוקלת, כמה את מרוויחה ואיך היחסים האינטימיים שלך עם בן זוגך – אבל את לא צריכה לגלות לאף אחד. זה דיסקרטי. אם אני אספר כמה אני שוקלת יגידו עליי: 'היא? מלכת הדיאטות לא יכולה להיות יותר רזה‭'?‬ רק שמן אמיתי מבין מה זה לשמור על משקל יציב בלי תנודות לאורך שנים. ירדתי 30 קילו ואני שומרת על זה, קילו לפה וקילו לשם, כבר יותר מ‭20-‬ שנה‭."‬

 

יום העבודה שלי: "מתעוררת בין ‭6:30‬ ל‭7:00-‬ ועושה ספורט. חוזרת לארוחת בוקר. כמעט כל יום אני אוכלת אותו דבר: יוגורט ביו ‭3%‬ עם תפוח עץ גדול, שתי כפות גדושות קוואקר וקינמון. זה מחזיק אותי עד הצהריים. פעמיים בשבוע יש פעילויות של החוגים, שתופסות לי את כל הבוקר, ובשאר הימים אני עושה פילאטיס ומקיימת את המצווה 'כבד את אביך ואת אמך‭.'‬ אמי עברה אירוע מוחי ואני כל יום אצלה, בהתאם לזמן הפנוי שלי. מטיילת איתה, יושבת איתה בבית קפה – מה שלא עשינו מעולם כי היא עבדה מאוד קשה כל החיים. אנחנו מדברות, רואות טלוויזיה יד ביד. זה קורע את הלב לראות איך היא מחכה לביקורים שלי. מבחינתי אלה רגעי חסד.

 

"שלושת ילדיי גרים קרוב מאוד אליי, ופעם בשבוע אנחנו נפגשים בצהריים לפגישה עסקית. שני הבנים שלי שותפים באתר האינטרנט, ובתי, מאמנת כושר אישית, מצטרפת. אני מאוד אוהבת אוכל יפני אז אני לוקחת אותם למסעדה ומזמינה מרק מיסו, רול סושי אינסייד-אאוט עם סלמון ואבוקדו או סשימי סלמון וטונה. שותה תה יפני לקינוח. בימים אחרים אני אוכלת בבית עם אריה: לפחות שלוש פעמים בשבוע דג, פעם-פעמיים בשבוע סטייק פילה ובשאר הזמן עוף. ליד המנה העיקרית בטטה עם קצת מלח גס ושמן זית וסלט ירקות גדול. אני שמה שתי כפות שמן זית בסלט ענק עם המון לימון או חומץ בלסמי. אין אצלי קינוח, חוץ משבת, כשהילדים מגיעים לצהריים.


מוותרת על קפה, שותה הרבה מים ותה. מירי בלקין

 

"אחרי הארוחה – עיתונים ומנוחה. אני ישנה שעה, אחרת אין לי כוח. כשאני קמה מהשינה אני שותה כוס תה צמחים ואוכלת אגס או אפרסק. לא מנשנשת. אני מקפידה לשתות עשר כוסות מים מינרליים ושתי כוסות תה צמחים ביום. לא שותה קפה בכלל, לא נוגעת במשקאות דיאט.

 

"ארבעה ערבים בשבוע אני עובדת עד ‭22:00‬ בהנחיית הקבוצות. כשאני חוזרת הביתה תמיד יש לי אוכל מוכן: סלט שצריך רק לתבל וירקות מבושלים, כמו שעועית ירוקה, כרובית, ברוקולי, כדי שאצטרך לחמם דקה ולא אסתער על המקרר. אני מערבבת את הירקות עם קופסה של גבינת ריקוטה ‭– 5%‬ יש בזה המון סידן.

 

"אני אוכלת שלוש ארוחות מסודרות ביום, אין לי בולמוסים, לא סופרת כל היום קלוריות, מקזזת ומכה על חטא. מחמש אחר הצהריים אני לא אוכלת פחמימות, זו השיטה שלי, שיטה מנצחת אצל שמנים. השיטה לא מתאימה לרזים ולנשים בהריון או

 עם בעיות בריאות, רק לשמנמודים. פחמימות הן אב מזון שמספק אנרגיה, ואם אני מתחילה עם פחמימות בערב, זה 'חבר מביא חבר‭.'‬ במקום להירגע אני מתעוררת, הגוף רוצה עוד ועוד. בזכות השיטה הזו נגמלתי ממתוקים. לפני כן הייתי 'תוקעת' חטיף בחמש, חוזרת עם אדרנלין בערב ומתחילה עם לחם. למי שיש אופי ויכול לאכול פרוסה זה בסדר, אבל לרוב האנשים אין אופי. פתאום בא להם תפוח וקצת גלידה, זה סוחב אותך. שמנמודים צריכים שיציבו להם גבולות.

 

"בסופי שבוע אני מרחיבה קצת את הגבולות. בשישי בערב נפגשים עם חברים ואני אוכלת למנה ראשונה דג ולעיקרית סטייק פילה בלי רוטב עם סלט ירוק ומרשה לעצמי חתיכת עוגה. אני לא אוהבת בצקים ופסטה, רק עוגות שוברות אותי, ולכן אני לא קונה. אויבים לא מכניסים הביתה. בשבת כל המשפחה נפגשת. אריה מבשל ואני הסו-שף. אנחנו מכינים מטעמים כמו טונה צרובה עם אטריות קרות, אוסובוקו טלה, ניוקי. בשבת האחרונה עשינו סטייקים עם תפוח אדמה אפוי ובטטה, למנה ראשונה אכלנו לברק עם שמן זית בתנור. והיו סלטים כמובן. אגב, אני אוכלת הרבה פלפלים אדומים כי יש בזה הרבה ויטמין ‭.C‬ מאז שנכנסתי לגיל המעבר הפסקתי לשתות יין כי זה לא עושה לי טוב‭."‬

 

כושר: "מדי בוקר אני יוצאת עם אריה לירקון להליכה של 5 ק"מ עם חימום קצר ומתיחות לפני ואחרי. חמש פעמים בשבוע, 19 שנה, גם כשאני בחו"ל – אין דבר כזה שלא אצעד 50 דקות. בנוסף אני עושה שלוש פעמים בשבוע פילאטיס מכשירים. התחלתי בגלל אוסטיאופורוזיס, שתורשתי אצלנו במשפחה. מקווה שאצליח להימנע מזה‭."‬

 

תרופות ותוספי תזונה: "לוקחת כל בוקר כדור לבלוטת התריס כי יש לי תתפעילות. אני מאוזנת כבר הרבה שנים‭."‬

 

טיפוח: "אני מאמינה ששתיית מים נותנת לחות לעור, חד וחלק. כשאני לא שותה אני מרגישה איך אני מתייבשת. כשאני יוצאת להליכה אני לא מורחת קרם הגנה מהשמש כי אין ממש שמש, כשאני חוזרת אני מורחת קרם לחות לפני שאני מתאפרת אחרת העור הולך לעזאזל. בלילה מקפידה לא לישון עם איפור ושמה קרם הזנה. אין סיכוי שאעשה בוטוקס. בחיים שלי לא הייתי אצל קוסמטיקאית. ברוך השם, יש לי גנטיקה משובחת שמגיעה מההורים היוונים שלי. אני שמנמודה כרונית עם עור טפו-טפו-טפו‭."‬

 

לנפש: "אני היפראקטיבית. אמבטיות קצף מעצבנות אותי. בעלי היקר אריה בלקין הוא גלולת ההרגעה שלי. אנחנו מטיילים, יוצאים לסרטים ולהצגות, ומדי כמה זמן בורחים לשלושה ימים לצימר בצפון. פעם בשבוע אני עושה שיאצו, זו תחזוקת גוף-נפש, משחרר ועושה לי טוב. אני מאוד אוהבת את העבודה שלי, זו ממש ברכה, לעזור לאנשים ולראות הצלחות, לראות ילדה חסרת אמונה שיורדת 37 קילו זה לראות ניסים מתגשמים‭."‬

 

שורה תחתונה: "אני מרוצה מאוד מההתנהגות שלי עם האוכל והפעילות הגופנית. כמובן שבכל דבר אפשר לשפר, והייתי רוצה לאכול פחות בחוץ ויותר בבית. בסך הכל אין לי תלונות. ירדתי מהמתוקים שהייתי אוכלת בכמויות, אני בשליטה מדהימה, ואני מאחלת לעצמי להתבגר בכבוד, לא להיות תלויה באף אחד ולהמשיך לעבוד כל עוד אנשים ירצו אותי‭."‬

 

מה אומרים המומחים?

 

רחל גרנות, מרכזת סדנאות לירידה במשקל: "למען ההגינות אני חייבת לציין שאני מכירה את מירי בלקין הרבה שנים, מכבדת ומתחברת בכיף להיגיון הבריא שלה, לשמחת החיים, לראייה החיובית וכמובן לחוש ההומור. מירי היא סיפור

 הצלחה. ירדה הרבה ושומרת על משקל אחיד לאורך זמן.

 

"מירי מתחילה את היום בקוואקר. זוהי פחמימה מורכבת שמספקת לה סיבים תזונתיים החשובים כל כך והיא גם ספק  אנרגיה, כוח ומצב רוח. הקוואקר גם עוזר לאזן את רמת הסוכרים והשומנים בדם ושומר על שובע לאורך זמן. היוגורט שמספק חלבון וסידן משלים לארוחה מלאה. תפוח עץ מספק סיבים תזונתיים וקצת ויטמינים (לצערי, לפחות ‭40%‬ מהוויטמינים נעלמים במחסני הקירור‭.(‬

 

"ארוחת הצהריים מושלמת. דגים הם מקור לחלבון מאיכות מעולה. סלמון מכיל גם אומגה ‭,3‬ שהוא כידוע לוחם אמיץ במחלות לב וכלי דם. גם העוף הוא מקור לחלבון מאיכות טובה עם מעט שומן יחסית. הבטטה מכילה בטא קרוטן, המגן עלינו לכאורה מפני מחלות לב, סרטן ושאר מרעין בישין. שמן הזית מעלה את הכולסטרול הטוב, והירקות מספקים את כל הוויטמינים והמינרלים. סטייק פילה אף הוא מקור מעולה לחלבון - הוא מכיל הרבה ברזל וויטמין ‭,B12‬ ויש לו אחוזי שומן נמוכים יחסית. לדעתי, יחסי הציבור שלו חלשים במיוחד.

 

"גם במסעדה היפנית הבחירות של מירי טובות. אבל צריך להיזהר. המטבח היפני עשיר בנתרן.

 

"ארוחת הערב מכילה הרבה ירקות עם גבינה, והחשוב הוא שהיא מתכננת את הארוחה: יש לה אוכל מוכן, היא לא משאירה את זה ליד המקרה. ארוחות מסודרות תורמות לשליטה על אכילה ומונעות בולמוסים. גם אני, כמו מירי, מאמינה בפלפלים, שהם אלופי הירקות.

 

"השיטה של מירי לשמור על המשקל היא להימנע מפחמימות בערב. זה בהחלט עובד אצלה. עם זאת, אין חוקים שמתאימים לכולנו. אני מכירה רבים שדווקא הפחמימה בערב מרגיעה אותם ומונעת את ההליכה הבלתי פוסקת בין הסלון למטבח.

 

"אני מציעה למירי לחשוב על תוסף סידן. נשים בגילה, ובמיוחד לאור הנטייה המשפחתית לאוסטיאופורוזיס, זקוקות ל‭1,200-‬ מ"ג סידן ביום. היא לא מקבלת זאת בתפריט היומי שלה‭." ‬

 

דליה מנטבר, בעלת רשת מכוני פילאטיס: "למירי בלקין יש אנרגיה מיוחדת, ומי שפוגש אותה בחוגים רואה איך אפשר להלהיב ולסחוף בעוצמה עשרות אנשים. בענייני כושר מירי פועלת מצוין. הליכה יומיומית מגבירה את חילוף החומרים ומעלה את רמת האנרגיה בגוף. זאת, בשילוב שלוש פעמים בשבוע פילאטיס מכשירים, עושה נפלאות לגוף. פילאטיס היא שיטה שמאזנת את הצרכים שההליכה לא ממש תורמת להם: בעוד ההליכה משפרת את הסיבולת האירובית, הרי שפילאטיס מכשירים יוצר רמה מבוקרת של התנגדות ובכך מחזק את שרירי הליבה, שתומכים את השלד ומתרופפים עם השנים.

 

"בריחת סידן היא תוצר של ירידה ברמת האסטרוגן בגוף המתרחשת בגיל המעבר. לתורשה יש בכך חלק לא מבוטל, אך אם מקפידים על אורח חיים בריא, על תזונה נכונה ועל פעילות גופנית מבוקרת הכוללת אימון בהתנגדות – אפשר לעכב את התהליך ואף לשפר את קליטת הסידן בגוף. פילאטיס מכשירים משפר את התנועתיות במפרקים, שמצטמצמת בגיל המעבר. גם חיזוק שרירי קרקעית האגן הוא אלמנט שקשור לגיל המעבר‭."‬

 

ד"ר מרינה לנדאו, מומחית לרפואת עור: "מירי היא נס רפואי. כמי שהצליחה להפוך את חולשתה ליתרון, כך היא מצליחה לשמור על עור יפה מבלי לעשות כלום. היא לא משתמשת במסנן קרינה, היא לא משתמשת ברטין ‭,A‬ היא לא הולכת

 לקוסמטיקאית, היא לא מזריקה בוטוקס – והעור שלה נראה טוב. אבל כמו שאומרים, היוצא מהכלל רק מחזק את הכלל. במקרה של מירי גנים טובים עושים חצי מהעבודה. החצי השני נעשה על ידי עגלגלות הפנים, שתורמת למראה טוב וצעיר יותר. לכל הרזות והשדופות – אחרי גיל 50 על כל קילו שיורד מהמותניים, שני קילו יורדים מהפנים.

 

"כאן המקום לשבור את אחד המיתוסים הנפוצים: מיתוס עשר כוסות המים. העור לא מקבל את הלחות ממי שתייה וגם לא מרחיצה במים. רק במקרים של התייבשות קיצונית רואים את הסימנים בעור. לעומת זאת, רחיצה במים (עם או בלי סבון) מייבשת את העור. את העור מלחחים על ידי קרם לחות טוב, ורצוי למרוח אותו על עור לח במקצת. מי שסובלת מעור ממש יבש, שתנסה להתיז עליו מעט מים ואז למרוח שכבה דקה של וזלין. זה אינו מתאים למי שסובלת מנטייה לפצעי בגרות, כי וזלין סותם את הנקבוביות‭."‬

 

גילה זילברשטיין קסטיאל, מנחת קבוצות ומאמנת אישית: "בלקין, המכונה בפני אוהדיה 'הגורו‭,'‬ מנהלת חיים מלאים הסובבים בעיקר סביב הקריירה המצליחה שלה. המערכת המשפחתית התומכת והמעורבות של בעלה וילדיה בעסקים מקנות לה עוגן חשוב, המאפשר לה להצליח ולהתפתח בתחום.

 

"אי אפשר שלא להרגיש את העיסוק האישי האדוק בכל נושא האכילה, ההקפדה היתרה על סוג המזון ועל הפעילות הגופנית. על פניו, התנהגות כזו הכרחית לכל מי שרוצה לשמור על בריאותו ועל משקלו. יחד עם זאת, נראה לי כי בלקין 'לא חסה' על עצמה. דווקא אדם שמוביל אנשים בתהליכי שינוי חייב להיות מלא, להרחיב דעתו ועיסוקיו כך שיוכל להעצים אחרים ולהוות מודל משמעותי. בלקין ודאי יודעת שבהשמנה יש מרכיבים פסיכולוגיים רבים. הייתי מציעה לה להרחיב את העיסוק בתהליכי מודעות ונפש, כי זה יסייע לה ברגיעה ובהתמודדות עם ההיפראקטיביות ויאפשר לה לחיות בצורה מלאה יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"כל שמנמוד צריך גבולות". מירי בלקין
צילום: אבי בלקין
ד"ר רק שאלה
מומלצים