שתף קטע נבחר

סופגניות שמרים בציפוי טופי

זיכרון מתוק מהרובע הצרפתי של ניו אורלינס, שאפשר להכין בבית (ויש גם אפשרות לציפוי טופי שהוא שוס)

  

סופגניות שמרים מניו-אורלינס

כ-20 סופגניות (בגודל אפרסק)

המרכיבים

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)

5 גרם שמרים יבשים

3 כפיות (15 מ"ל סה"כ) מים חמימים (מים שנעים לגעת בהם. לא חמים מדי)

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

3 ביצים

1/4 1 כוסות (250 מ"ל) חלב

50 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר

לטיגון

שמן קנולה, לטיגון עמוק

לזרייה

אבקת סוכר, או אבקת סוכר מעורבבת בקינמון טחון

אפשרות לטבילה

ציפוי קרמל טופי (ראו מתכון בהמשך)

 

ההכנה

1. כחצי שעה לפני הכנת הבצק: מוציאים מהמקרר את כל המרכיבים הקרים, כמו החמאה, החלב והביצים, ומשהים בטמפרטורת החדר.

2. שמים בקערת המערבל את השמרים עם המים והסוכר ומשהים כמה דקות, עד שהם תוססים קצת. מוסיפים את הביצים, החלב, החמאה הרכה, הקמח והמלח ולשים בו הלישה 6-5 דקות, או עד שמתקבל בצק גמיש.

 

3. משמנים קערה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים במגבת מטבח ומשהים לתפיחה של שעה-שעה וחצי במקום חמים, או עד שהבצק תופח היטב.

 

4. טופחים קצת על הבצק ולשים אותו קלות, כדי להוציא ממנו את האוויר. מכסים שוב ומניחים לתפיחה נוספת של כשעה.

 

5. הטיגון: מחממים את השמן לטיגון עמוק בסיר, לחום בינוני-גבוה.

 

6. בעזרת שתי כפות, לוקחים פיסות מהבצק, ומחליקים לשמן כשבעזרת כף אחת מחליקים את הבצק מהכף השנייה. מטגנים עד הזהבה, הופכים בעדינות  ומטגנים עד הזהבה עמוקה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג וסופגים בעדינות את עודפי השמן.

 

7. ההגשה: זורים מלמעלה אבקת סוכר או אבקת סוכר מעורבבת בקינמון טחון, או טובלים ברוטב טופי. בכל מקרה, מגישים מיד.  הסופגניות במיטבן.

 

ציפוי קרמל טופי לסופגניות

לציפוי כ-20 סופגניות בינוניות

המרכיבים

1 כוס (200 גרם) סוכר

3/4 מכל (200 מ"ל) שמנת מתוקה

 

ההכנה

1. שמים את הסוכר במחבת ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, בלי לערבב, עד שהוא נמס והופך לקרמל. מנמיכים את הלהבה ויוצקים פנימה (בזהירות! קרמל רותח, כשהוא משפריץ, עלול לגרום כוויות רציניות) את השמנת הקרה. מערבבים כמה דקות מעל להבה בינונית, בכף עץ, עד שרוב הגושים נמסים ונוצר מרקם סמיך (לא חייבים שכל הגושים ייעלמו. גם אם נשארים ברוטב פצפוצי-גושי קרמל-טופי קטנים, מבחינתי זה נחמד לפגוש אותם אחר כך בציפוי).

 

2. מצננים קצת ושומרים בטמפרטורת החדר עד לציפוי. אם הציפוי מתקשה מדי כשרוצים לטבול בו את הסופגניות, אפשר לחמם קצת בזהירות, במחבת.

  

 
 
 
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנייה. סופגניות שמרים מניו אורלינס. שוס.
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לביבות. בשבוע הבא
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים