שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

התמכרות מתוקה: עוגיות קפה ואגוזים

לכל אחד מאיתנו יש התמכרות אישית - יש כאלו שמסתירים אותה ויש שפשוט לא יכולים. נטלי לוין מכורה לאפייה ובין היתר גם לעוגיות, אז כדי לספק את החשק היא מכינה עוגיות קפה ואגוזי לוז בציפוי אבקת סוכר

אני מתמכרת בקלות. מי שמכיר אותי לא יופתע במיוחד מהוידוי שהרגע חשפתי בפניכם, אולם חשתי צורך לעשות זאת קבל עם וטמקא. הכנת עוגות סתם כי בא ואין באמת מי שיאכל זה מילא, אבל אדם שמוצא את עצמו מכין עוגיות באמצע הלילה רק כי "מתחשק לי מתוק" הוא בלי צל של ספק מכור. אז כן, אני מכורה לאפייה, ויותר מכך, לעוגיות. השילוב בין השניים מאז ומתמיד היה טבוע בי, וזה אמנם מגיע בתקופות, אבל כרגע אני בתקופת העוגיות שלי.

 

בדיוק כשם שאני מכורה לעוגיות, אני גם מכורה למה שמגיע לצידן. כן, ניחשתם נכון; קפה. הבוקר שלי נפתח בכוס קפה שאני מכינה לעצמי בבית, ובמהלך היום אני שותה עוד שתי כוסות לפחות (ולעיתים יותר). מעטות הפעמים בהן אסרב לכוס קפוצ'ינו או אספרסו טעימה מהמכונה שלנו, ולכן זה די טבעי שהעוגיות שבצנצנת במטבח ימצאו עצמן לצידה של הכוס הראשונה או השניה שלי ושל כל מי ששותה קפה אצלנו בבית.

 

העוגיות האלה הן לא בדיוק בשורה קולינארית, ובסך הכל מדובר בעוגיות חמאה עם קפה ואגוזי לוז בציפוי לבנבן של אבקת סוכר. אמנם לא חדשני במיוחד, אבל ללא ספק מסוג העוגיות שקשה להפסיק לאכול לפני שמחסלים איזו חצי צנצנת לפחות. בכל פעם שאני מכינה את העוגיות האלה אני מצטערת שלא הכנתי כמות כפולה ומשולשת. במחשבה שניה, אולי עדיף שכך, זה חוסך קלוריות.

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • •חשוב לגלגל את העוגיות באבקת הסוכר כאשר הן עדיין חמות, מה שמבטיח את הידבקות האבקה לעוגיות עצמן, ויצירה של שכבה לבנבנה ויפה.
  • אפשר לשמור את העוגיות לפני האפייה במקפיא עד שבועיים, ובכל פעם להוציא ולאפות כמה שרוצים.
  • העוגיות נשמרות בקופסא אטומה עד שבוע. הן יגמרו הרבה קודם.
  • אפשר להמיר את האגוזי לוז בכל אגוז אחר שאוהבים: אגוזי מלך, שקדים, פקאנים ואפילו קשיו.
  • אם אין לכם אספרסו בבית, פשוט המיסו כפית נס קפה (עדיף מגורען) ב-2 כפות מים רותחים והשתמשו בתמצית הזו.
  • אפשר לותר על הציפוי של אבקת הסוכר ופשוט לפדר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה. 


מתוקות שאפשר להתמכר, עוגיות קפה (צילום: נטלי לוין)

 

עוגיות קפה ואגוזי לוז בציפוי אבקת סוכר

המרכיבים (ל-45 עוגיות קטנטנות):

כוס גדושה (150 גרם) קמח לבן

70 גרם אגוזי לוז טחונים

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 כפות (45 גרם) סוכר

קורט מלח

ביצה

חלמון

כף (10 מ"ל) נוזל אספרסו

75 גרם אבקת סוכר לציפוי

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, אגוזי לוז טחונים, חמאה, סוכר ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים פנימה ביצה, חלמון ואספרסו ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק.
  3. מגלגלים עוגיות קטנות ומניחים במרווחים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
  4. מצננים את העוגיות במקפיא 15 דקות לפני האפייה.
  5. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 10-14 דקות, או עד שהתחתית זהובה לחלוטין והעוגיות מוכנות.
  6. מצננים את העוגיות עשר דקות מחוץ לתנור.
  7. מניחים את אבקת הסוכר בקערה קטנה, ובעוד העוגיות חמות מגלגלים אותן באבקת סוכר ומניחים לצינון מוחלט בטמפרטורת החדר.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט
  • לכל הכתבות של מתוק בפה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות קפה ואגוזי לוז בציפוי אבקת סוכר
צילום: נטלי לוין
מומלצים