שתף קטע נבחר

מרק עוף עם כופתאות

הלילה צפוי להיות קר במיוחד ואנחנו שולפים מתכון מושלם למרק עוף עם כופתאות (מעין קניילדך) הוא בדיוק מה שהרופא ממליץ נגד הצטננות. וזה שהוא גם טעים - זה הבונוס האמיתי

מרק עוף קלאסי, עם כופתאות


המרכיבים ל-10 מנות

למרק: 

עוף במשקל 1 ק"ג, מחולק ל־8 חלקים

2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים

2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 2 קישואים, קלופים וחתוכים גס

1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לרבעים

1 עגבניה, חתוכה גס

200 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

1 ראש סלרי קלוף

1 צרור שמיר

8 כוסות מים

2 כפות מלח פלפל שחור

 

לכופתאות ‭22)‬ כופתאות קטנות)

‭1/2‬ כוס קמח מצה

1 כף שמן

2 ביצים

‭1/2‬ כוס מים

מלח, פלפל שחור

 

לבישול הכופתאות: 1 כף שמן

 

ההכנה 

 

‭.1‬ המרק: שמים בסיר גדול את חלקי העוף, את כל הירקות ועשבי התיבול ואת המים, ומבשלים יחד שעה וחצי. מוסיפים את המלח ומעט פלפל שחור (אפשר להגיש את המרק עם הירקות, או לסנן ולהגיש מרק צלול.

 

2. הכופתאות: שמים את כל מרכיביהן בקערה, מערבבים ומניחים בצד למשך שעתיים.

 

‭.3‬ ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים מלח ואת השמן ומביאים לרתיחה. יוצרים 22 כדורים קטנים מעיסת הכופתאות, מוסיפים למים הרותחים ומבשלים 20 דקות. מוציאים בכף מחוררת, מניחים בקערות המרק ומגישים חם.

 

 


מרק עוף עם כופתאות. נגד הצטננות ובעד טעם טוב (צילום: כפיר חרבי)








 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק עוף עם כופתאות
צילום: כפיר חרבי
סיר מרק גדול. הריח הכי טוב של החורף
צילום: כפיר חרבי
מרק עוף זך, הכופתאות הן רק תירוץ
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים