שתף קטע נבחר
צילום: דודו אזולאי

בלי לטגן ועם הרבה שיק: סופגניות בריוש

אף אחד לא אוהב לעמוד מול סיר הטיגון ולדלות במשך דקות ארוכות סופגניות ספוגות בשמן. הפתרון של ירון שנלר ("בנדיקט"): סופגניות בריוש אוויריריות וקלילות בטעם גן עדן, שאופים בקלי קלות

בתחילת דרכי בעולם האפייה, נאלצתי לטגן מעל 1,000 סופגניות בכל יום חג. לשמחתי הרבה, עם המעבר ל-"בנדיקט", נחסך ממני הצורך לעשות כן. השנה החלטנו להציע לראשונה סופגניות ואני, שנשבעתי שלא אטגן יותר

רבבות של יחידות בחג, החלטתי להציע וריאציה אפויה וטעימה לא פחות: סופגניות בריוש

 

עוד בערוץ האוכל:

אבלסקיור: פנקייק תפוח עץ דני דל קלוריות לחנוכה ועוד שלל אביזרי מטבח לחג

רפי כהן עם מתכונים מנצחים לסופגניות

לכל מתכוני חג החנוכה בערוץ האוכל

 

מי שמעוניין להכין כמות גדולה מבלי לעמוד מול סיר הטיגון ולמי שלא אוהב את טעם השמן - המתכון החמאתי הזה מיועד בדיוק בשבילו.

 

אופים ונהנים. סופגניות בריוש (צילום: רועי גרינברג) (צילום: רועי גרינברג)
אופים ונהנים. סופגניות בריוש(צילום: רועי גרינברג)

 

סופגניות בריוש

מתכון שכיף לאכול גם מחוץ לחנוכה. שימו לב: יש להכין את הבצק יום קודם.

טיפ: על מנת לקצר את זמן הלישה ניתן ללוש את הבצק  ובכך גם לאפשר לחמאה לחדור במהירות לבצק מבלי שיתחמם.

 

המרכיבים (ל-28-32 יחידות בגודל בינוני):

12 ביצים קרות (כלומר: מהמקרר)

50 גרם שמרים טריים ומשפר אפייה

1 ק"ג קמח חלות או עוגיות

100 גרם סוכר חום

50 גרם דבש

25 גרם מלח

500-600 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

 

למילוי:

500 גרם ריבת תותים

 

צילום: ירון ברנר

 

 

אופן ההכנה:

  1. שוברים את הביצים בתוך קערת הערבול ומוסיפים לפי הסדר קמח, שמרים, סוכר ודבש. לשים 3 דקות במהירות נמוכה במיקסר עם וו לישה ולאחר שהחומרים התאחדו, מגבירים מהירות ולשים 5-7 דקות נוספות, עד לקבלת בצק קשה וחלק. מוסיפים את החמאה כף אחרי כף תוך כדי עירבול מהיר במשך 5-6 דקות.
  2. מוסיפים מלח ולשים 2 דקות נוספות במהירות גבוהה, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  3. מעבירים את הבצק בעזרת מרית לקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה בטמפרטורת החדר לכ-40 דקות. לשים את הבצק זמן קצר מאד (כ-10 שניות) ומחזירים לעוד 40 דקות התפחה. לשים שוב זמן קצר ולאחר מכן מכניסים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר שעה לפני תחילת העבודה.
  5. חותכים את הבצק לחתיכות בגודל של 50 גרם כל אחת. מכדררים על משטח מקומח, מעגלים ומניחים על מגש אפייה או בתבנית בריוש. מכסים את התבנית בניילון נמצד ומתפיחים שוב בטמפרטורת החדש עד שהבצקים מכפילים את נפחם, במשך כשעתיים.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות.
  7. מוציאים את הלחמניות ומזריקים את ריבת התותים בעודן חמות.

 

ירון שנלר הוא השף קונדיטור של רשת בנדיקט

 

תראו כמה שהיא יפה. סופגניית בריוש (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
תראו כמה שהיא יפה. סופגניית בריוש(צילום: ירון ברנר)

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפוייה ומטריפה. סופגניית בריוש
צילום: ירון ברנר
מומלצים