שתף קטע נבחר

בואו לאכול יפני: לילי בן נון מארחת

התכנית "בואו לאכול איתי" מפגישה בין 5 אנשים זרים שכל אחד מהם צריך לבשל ארוחת גורמה לאחרים ולעמוד בציפיות הגבוהות שלהם כדי לזכות בציון גבוה ואולי גם בפרס. המשתתפת לילי בן נון מכינה ארוחה יפנית לחברים החדשים שלה

איך הייתם מגיבים אם היו מבקשים מכם לבשל ארוחת שלוש מנות ל-4 אנשים שאתם בכלל לא מכירים? אתם צריכים לפתוח את ביתכם, לארח אותם, להאכיל אותם ואחר-כך גם לקבל ביקורת בונה על מה שהכנתם, מה הייתם יכולים לעשות טוב יותר ולעמוד בציפיות כדי שאולי יהיה לכם סיכוי לזכות בפרס.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

זה בדיוק מה שעובר על המשתתפים ב"בואו לאכול איתי" (א'-ה' 19:00 בערוץ הראשון) המבוססת על התכנית הבריטית Come Dine WIth Me המשודרת ב-BBC. מדי שבוע תכירו 5 משתתפים חדשים, בכל יום אחד מהם יבשל ארוחה של 3 מנות עבור האחרים ויצטרך להתמודד עם ביקורת וציונים בתקווה שהוא יזכה בפרס הגדול: שבוע קולינרי באירופה.

 

השבוע השני מתחיל עם ארוחות מהנות והיכרות עם אנשים חדשים. הפעם לילי בן נון, בת 54, מתל אביב, מאפרת מקצועית ויועצת תדמית, מכינה ארוחת ערב בסגנון יפני.

 

זה הזמן להכיר את לילי ואת המנות שהיא הכינה (המתכונים בהמשך): 

 

 

מנה ראשונה: סשימי מהים לצלחת

המרכיבים:

500 גרם פילה דג לבן ללא עור, מנוקה לחלוטין

4 כפות רוטב סויה

1 כף מיץ לימון

6 כפות שמן זית

2 כפיות שמן שומשום

1כפית שום קצוץ

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי חתוך דק

5 גבעולי עירית חתוכים

2 כפיות שומשום קלוי

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הדג לפרוסות דקות ומשטחים על צלחת שטוחה.
  2. מערבבים את הסויה עם הלימון ובנפרד את שמן הזית ושמן השומשום.
  3. מניחים מעל כל דג מעט שום קצוץ, גפרור ג'ינג'ר וכמה פיסות עירית. מעל זאת שמים את גרגירי השומשום ומטפטפים את תערובת הלימון והסויה.
  4. לפני ההגשה שמים את השמנים לרתיחה ומטפטפים על הדג את השמן הרותח.

 

מנה ראשונה של סשימי (צילום: איתי רזיאל) (צילום: איתי רזיאל)
מנה ראשונה של סשימי(צילום: איתי רזיאל)

 

עיקרית: סלמון מיסו בתוספת אורז פראי בליווי סביצ'ה עגבניות

המרכיבים:

לסלמון במיסו בתוספת אורז פראי:

5 נתחי פילה דג במשקל 200 גרם כל אחד

3/4 כוס סאקה

3/4 כוס מירין

450 גרם מיסו לבן

1/4 1 כוסות סוכר

1 כוס אורז בסמטי לבן

1 כוס אורז שחור

מים

מלח ופלפל

 

לסביצ'ה עגבניות:

1/2 בצל סגול פרוס

4 עגבניות תמר חתוכות לרבעים

8 עגבניות שרי צהובות חצויות

2 כפות כוסברה טרייה קצוצה

 

לרוטב סביצ'ה:

4 כפות מיץ לימון טרי

1 כפית רוטב סויה

1 שן שום קצוצה

1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד דק

1 כפית מירין

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסלמון במיסו: שמים בסיר את הסאקה ואת המירין ומביאים לרתיחה, בישול של כ-20 שניות, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את המיסו עד שהוא נמס. מוסיפים את הסוכר עד שהוא נמס לגמרי.
  2. מכבים את האש ומקררים את התערובת לגמרי.
  3. מניחים את הדג בכלי עמוק ויוצקים מעליו את המשרה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך יומיים שלושה.
  4. לפני ההגשה מחממים את התנור למצב גריל. מוציאים את הדגים מהמשרה ומנקים ומהעודפים.
  5. מניחים בתבנית אפייה כשהעור כלפי מעלה ואופים עד שהדג משחים. משנים ממצב גריל לחום של 200 מעלות ואופים עוד כ-10 דקות
  6. מכינים את האורז: משרים כל אחד מסוגי האורז בנפרד למשך כחצי שעה במים קרים.
  7. את האורז הלבן מרתיחים עם בכוס מים וכף שמן קנולה וכפית שטוחה של מלח.
  8. את האורז השחור עם 2 כוסות מים ואותם תבלינים. כששניהם מוכנים מערבבים יחד.
  9. מכינים את הסביצ'ה עם הרוטב: מערבבים את חומרים הרוטב ושופכים על העגבניות.

 

סלמון מיסו בתוספת אורז פראי  (צילום: איתי רזיאל) (צילום: איתי רזיאל)
סלמון מיסו בתוספת אורז פראי (צילום: איתי רזיאל)

 

בליווי סביצ'ה עגבניות (צילום: איתי רזיאל) (צילום: איתי רזיאל)
בליווי סביצ'ה עגבניות(צילום: איתי רזיאל)

 

קינוח: טארט טאטן וגלידה 

 

המרכיבים:

לבצק:

2 כוסות קמח מנופה

4 כפות סוכר

קורט מלח

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1-2 כפות מי קרח

 

למלית:

90 גרם חמאה

180 גרם סוכר

8 תפוחים גראנד סמית קלופים ומגולענים חתוכים לחצאים

 

כלים: מחבת שאפשר להכניס לתנור

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה במערבל מזון לתערובת פירורית, מוסיפים את הביצה ומי הקרח. מעבדים לבצק אחיד. משטחים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה, אחרי שעה ובזמן שהתפוחים מתבשלים, מרדדים את הבצק לעיגול שיתאים בקוטר למחבת בה מתבשלים התפוחים.
  2. שמים במחבת את החמאה והסוכר, מניחי את התפוחים כשהחלק השטוח כלפי מעלה ומבשלים בחמאה ובסוכר עד שהם מתרככים ונוצר קרמל.
  3. מניחים מעל התפוחים את הבצק המרודד ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות עד שהבצק מזהיב.
  4. מוציאים מהתנור מניחים כ-2 דקות ולפני שהקרמל מתקשה והופכים לצלחת הגשה. מגישים בתוספת כדור גלידת וניל.

 

טארט טאטן וגלידה (צילום: איתי רזיאל) (צילום: איתי רזיאל)
טארט טאטן וגלידה(צילום: איתי רזיאל)

 

  • "בואו לאכול איתי" משודרת בימים א'-ה' בשעה 19:00 בערוץ הראשון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי רזיאל
לילי בן נון
צילום: איתי רזיאל
צילום: איתי רזיאל
צילום: איתי רזיאל
מומלצים