שתף קטע נבחר

ניקוי כלים חלביים ובשריים באותו סקוטש-ברייט?

שאלה:

 

האם מותר להשתמש באותו סקוטש-ברייט לרחיצת כלים חלביים ובשריים? (רונה, תל-אביב).

 

תשובה:

 

שלום רב,

 

החשש של שטיפת כלי בשר עם כלי חלב יחד נובע מהעברת הטעם של אחד לשני על ידי חום שהיד סולדת בו. לכן אין להניח כלי בשר וכלי חלב באותו כיור, ולערות עליהם מים רותחים, מפני שטעם עובר על ידי חום משאריות המזון בכלי אחד למשנהו.

 

אולם לגבי הסקוטש-ברייט נראה שהחשש הזה רחוק, כיון שבדרך כלל לא שוטפים כלים במים כל כך חמים. לכן, לכתחילה, בוודאי חשוב לייחד סקוטש-ברייט אחד לשטיפת כלי הבשר ושני לשטיפת כלי החלב, כיוון שאנו מנסים לעשות הבדלה ברורה וחדה בין בשר לחלב. אולם, אם בדיעבד קרה והשתמשו בסקוטש-ברייט הבשרי לחלבי ולהיפך - לא נגרם איסור.

 

ברכה והצלחה (משיב: הרב ירון דוראני).

 

  • לבירורים ושאלות אפשר לפנות למענה הטלפוני של צהר בענייני בהלכה. ימים א'-ה', בין השעות 19:00-23:00, בטלפון 1-800-200-377.

 

לפנייה לכתב/ת
מומלצים