שתף קטע נבחר
צילום: ירון ברנר

חיים, מה שמת בתוך הקציצה?

רוצים לדעת איך קציצה שיגרתית הופכת למשהו אחר לגמרי? תשאלו את חיים כהן, שהכניס חצילים לתוך התערובת ויצר פצצה של טעמים בפה. חוץ מהמתכון המושלם לקציצות, הוא מגיש גם מתכון ל"פיצה יפו תל אביב", המורכבת מבצק של פיצה עם עיסה של בשר טחון - בדיוק כמו זו של הקציצות. מעדן לשבת

אז היום החלטתי לעשות משחקים קולינריים עם בשר טחון: לפניכם שני מתכונים מפתיעים עם בשר - במתכון של הקציצות הכנסתי חצילים קלויים בתנור. כמובן שאפשר גם לשים חציל קלוי על האש ואז גם יתקבל טעם מעושן וקלוי בקציצה, מה שיגרום להפתעה נעימה לטועמים, והקציצה השיגרתית תקבל פתאום משמעות אחרת.

חיים כהן במטבח של מסעדת "יפו תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חיים כהן במטבח של מסעדת "יפו תל אביב"(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

במתכון השני הבשר הטחון, שהוא אותה תערובת כמו של הקציצות, כלוא בין שני בצקים מרודדים לפיצה. כשזה יוצא מהתנור חותכים את ה"פיצה" (כמו בתמונה) למשולשים, ואז הפנטזיה מתערבלת בין פיצה לבין טוסט בשר. זה קל וזה שונה, ובעיקר מאוד טעים. כמובן שבטכניקה הזאת אתם רשאים לשנות או להוסיף רעיונות משלכם.

 

קציצות

המצרכים:

800 גר' בשר כתף טלה טחון (או עגל)

1 בצל, קצוץ ומטוגן בשמן זית

1 כוס עלי נענע, קצוצה

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה

מלח ופלפל שחור

1 ביצה

3 פרוסות עבות של חצילים, קלויים בתנור עם שמן זית (או חציל אחד קלוי על הכיריים, ומסונן במסננת מקולף כחצי שעה עד שיורדים המים)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

1 פרוסת לחם עבה, מושרית במים, סחוטה היטב

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה, עד קבלת עיסה אחידה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מגלגלים קציצות שטוחות ביד.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מטגנים משני הצדדים בשמן זית, מוציאים לנייר סופג.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

* את הקציצות האלה אפשר להגיש עם אורז או לאכול עם פתיתים או פשוט להכניס לפיתה - הן יכולות להיות מנה בארוחה שיגרתית וגם יכולות לככב בארוחה קצת יותר מיוחדת, כי החצילים עושים את כל ההבדל בין הקציצות האלה לקציצות שאתם כבר מכירים.

חיים כהן במטבח של מסעדת "יפו תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חיים כהן במטבח של מסעדת "יפו תל אביב"(צילום: ירון ברנר)

פיצה יפו תל אביב

המצרכים:

עיסה מוכנה של קציצות (לפי המתכון למעלה)

5 ביצים

מעט שמן זית לזילוף

לבצק -

1.100 ק"ג קמח

20 גר' שמרים טריים

70 גר' סוכר

20 גר' מלח

650 מ"ל מים קרים

20 מ"ל שמן זית 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - בקערת מיקסר שמים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים ומערבבים במהירות איטית במשך 3-4 דקות. יוצקים פנימה את המים ואת שמן הזית, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מכסים את הקערה במגבת, ומניחים בצד במשך כשעה.
  3. אחרי שהבצק תופח, לשים אותו פעם נוספת ומחלקים ל-3 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול דק.
  4. מרפדים כל עיגול של בצק בבשר של הקציצות, שוברים ביצה, ומכסים עם חתיכה נוספת של בצק.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. אופים בחום גבוה 250 מעלות כ-15 דקות, עד שמוכן.
  6. מוציאים, מחכים דקה, מושחים בשמן זית, פורסים למשולשים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

*אני הכי אוהב להגיש את זה עם קערה של טחינה. הוראות הפעלה - כל סועד מקבל קערת טחינה איישת, טובלים את המשלושבטחינה ואוכלים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לא תאמינו מה חיים כהן הכניס לקציצות
צילום: ירון ברנר
מומלצים