הכינו את המצה: מתכון לחרוסת
אפשר לערום ממנה כף גדושה על מצה ואפשר פשוט לשבת עם הצנצנת ולטרוף ישר בכפית: מתכון לחרוסת עם תמרים ותפוחים
חרוסת
המרכיבים:
3-4 תפוחים בשלים (חרמון או מוזהב), קלופים ומגוררים בפומפיה דקה או במעבד מזון
150-200 גר' תמרים, מגולענים וקלופים, מרוסקים במעבד מזון
1 כוס אגוזי פקאן, טחונים
סוכר לפי הטעם
1/2 כפית (או טיפה יותר – לפי הטעם) קינמון טחון
מעט יין אדום מתוק
אופן ההכנה:
- מערבבים תפוחים, תמרים, אגוזים, סוכר וקינמון בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים יין אדום לפי מידת הסמיכות הרצויה. טועמים ומוסיפים מעט סוכר אם התוצאה אינה מתוקה דיה לטעמכם. מאחסנים במקרר, בכלי סגור היטב.
- קשה לתת כמויות מדויקות וצריך לשחק עם המרכיבים עד שמגיעים למידת הסמיכות הרצויה.
- החרוסת נשמרת במקרר עד 4 ימים אך היא במיטבה סמוך להכנתה. עדיף להכין כמות לא גדולה מדי כשמתעורר החשק.
מומלצים