מתאים לכל מנה: רוטב עגבניות וירקות
שנת הלימודים התחילה וזה הזמן למתכון קל ופשוט - שניתן להכין מראש ושיתאים לכל ארוחה עבור הילדים החוזרים מבית הספר
בשיתוף תנובה
רוטב עגבניות וירקות – מתכון בסיסי (6 מנות)
למנה
קלוריות - 102
חלבון - 2.7 גרם
פחמימות - 19.5 גרם מתוכן סוכרים 9.5 גרם
שומן - 2.15 גרם
כולסטרול - 0 מ"ג
נתרן - 56 מ"ג
סיבים - 4.8 גרם
סידן - 44.5 מ"ג
מצרכים
3-4 עגבניות
1 גמבה נקייה מגבעול וגרעינים
2 גזרים קלופים חתוכים גס
1 בטטה קלופה חתוכה גס
2 בצלים קלופים וחתוכים גס
חצי סלק קלוף
10 שיני שום קלופות וקצוצות
כף שמן זית
כוס מים רותחים
אופן ההכנה
1. צולים את העגבניות (לקבלת טעם חזק יותר, ניתן לצלות את כל הירקות) בתנור במשך כעשרים דקות.
2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים את כל הירקות והמים ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה, מבשלים על סף רתיחה כחצי שעה, או עד שהגזר והסלק מתרככים. מסירים מהאש וטוחנים עד קבלת רוטב חלק.
3. מתבלים לפי טעם אישי. – ניתן להשתמש ברוטב זה כבסיס לרוטב לפסטה, לשקשוקה, תבשיל שעועית, לבישול קציצות ועוד.
הכתבה מוגשת בשיתוף תנובה