סגור
שים לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חווית הגלישה הטובה ביותר | קרא עוד

    20 הכריכים המעניינים שכדאי להכיר

    לא כולל פיתה: 20 כריכים מעניינים ומושקעים במיוחד, שיהפכו את הביס שלכם לארוחת גורמה - עם קציצות כבש ותרד, עם אסאדו מעושן וגם חצי כיכר לחם עם שקשוקה וכדורי פלאפל

    לין לוי

    לא משנה אם תבחרו בלחם פרנה, בלחמניית בריוש, בלחם כפרי או דווקא בלחמניית באן - העיקר שתמלאו את הפחממה שלכם בירקות טריים, ברטבים המתאימים, ולא תשכחו להוסיף מצרכים משובחים שישדרגו את הסנדוויץ'. ליקטנו 20 כריכים מושקעים מכל חלקי הארץ, שמסתתרים בתוכם מילויים שעולים על כל דמיון.  

     

     

     

     

    סבתא

    הכריכייה, שנראית כמו העתק של המטבח של סבתא שלכם, מציעה 12 סנדוויצ'ים מושקעים ויצירתיים, ביניהם כריך Stake & Egg עם בצל מטוגן וביצת עין, מיונז, עגבנייה, מלפפון חמוץ וממרח קונפי. כריך נוסף שראוי לציון הוא זה עם הנקניקים הצלויים, שמומלץ מאוד להזמין עם תוספת גבינה וביצה רכה (27-49 שקלים).

    צילום: לין לויכמו בבית של סבתא (צילום: לין לוי)
     

    צפרירים 2 חיפה, 04-8101117‏, ראשון-חמישי 9:00-23:30, שישי 9:00-16:30, שבת 12:00-23:30 לא כשר

    אבן גבירול 65 תל אביב, 03-5737479, ראשון-חמישי 9:00-23:30, שישי 9:00-16:30, שבת 12:00-23:30, לא כשר

     

    צ'יצ'ו - לחם קציצות רוטב

    בכריכייה המרוקאית הזו מכינים תבשילים מפוארים בסירים ענקיים, ואז מעמיסים אותם לתוך לחם בעל כושר ספיגה מפתיע במיוחד. 

    צילום: לין לויבסגנון מרוקאי. צ'יצ'ו (צילום: לין לוי)

    תמצאו שם מבחר כריכים כולל כריך עם קציצות בקר ברוטב עגבניות, עם קציצות כבש ברוטב טחינה ירוקה ותרד, קציצות עוף ברוטב לימון כבוש וסלרי, קציצות דגים ברוטב גמבה, שום וכוסברה ויש גם שתי אפשרויות טבעוניות - קציצות ירק וקציצות סלק (28-38 שקלים).

     

    נתנזון 6 חיפה, 04-6997779‏, ראשון-חמישי 11:00-19:00, כשר

    רבי עקיבא 20 תל אביב, ראשון-שישי 11:00-18:00, כשר

     

    המזווה

    במעדנייה הכשרה של פרדס חנה-כרכור תוכלו לאכול מבחר כריכים בשריים, אבל רק בחמישי ושישי תוכלו לטעום גם את כריך האסאדו עגלה מעושן XL עם 200 גרם בשר, אותו מכינים במעשנה שנמצאת במקום. לבשר מצטרפים מיונז, חרדל, לימון כבוש, מלפפון חמוץ ובצל (40 שקלים לכריך הגדול ו-26 שקלים למנה המוקטנת עם 100 גרם של בשר).

    צילום: לין לויעל טהרת הבשר. המזווה (צילום: לין לוי)
     

    המושב 42 פרדס חנה כרכור, 04-6017040‏, ראשון-חמישי 8:00-22:00, שישי 8:00-15:00, כשר

     

    הלנה בנמל

    מול הגלים שמתנפצים על עתיקות קיסריה, מגיש השף עמוס שיאון כריך סרטן רך שריון שמטוגן עד לדרגת פריכות ומוגש בלחמניית בריוש עם איולי זעפרן לצד תפוצ'יפס עם גרידת לימון (62 שקלים).

    צילום: חיים יוסףגורמה. הלנה בנמל (צילום: חיים יוסף)

    נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 12:00- 23:00, לא כשר

     

    MERICA

    במסעדה החדשה שנפתחה במתחם החדש של בית ציוני אמריקה, מגישים מדי יום את אחד הכריכים המאתגרים והטעמים שיש למטבח האמריקאי להציע. מדובר במנה קלאסית של CUBAN MEDIANOCHE, שהיא למעשה כריך קובני שעשוי מחלת בריוש רכה במילוי נקניק צוואר לבן, נקניק חזה בקר, מוחו וורדה וגבינת צ'דר. לצד היצירה הזו מוגשת ביצה קשה (52 שקלים). 

    צילום: בן יוסטרכמו באמריקה. MERICA (צילום: בן יוסטר)
     

    אבן גבירול 26 תל אביב, 03-6884884, ראשון-שבת 12:00-24:00, לא כשר

     

    לה מולאן

    במאפייה התל אביבית מגישים כריכים מינימליסטיים נהדרים בתוך בגט קריספי מושלם, כשכל כריך מכיל בין שלושה לארבעה מרכיבים בלבד הניתנים לבחירה. ביניהם, גאודה, מוצרלה, טונה, סלט ביצים, סלמון, קממבר, פטה, סלמי מילאנו וגבינת המאירי (18-34 שקלים).

     

    בוגרשוב 72 תל אביב 077-5311110, ראשון-שישי 7:00-21:00, לא כשר

     

    טראק דה לוקס

    במקום שהמציא מחדש את תאוות הבשר האמריקאית העכשווית, והביא לנו את הדבר שהכי קרוב למשאית אוכל, מגישים כריך ענק שנקרא דאבל קריספי צ'יקן כפול שמגיע בלחמנית בריוש עם ירקות, מיונז ושמנת חמוצה שמכינים במקום (48 שקלים).

    צילום: יח"צאמריקאי עכשווי. טראק דה לוקס (צילום: יח"צ)
     

    כיכר דיזנגוף בן עמי 13 תל אביב, 03-6296363, ראשון-שבת 17:30-24:00, לא כשר

     

    בינדלה

    באיטלקייה המודרנית שבראשה עומד השף יורם ניצן, מציעים כריך הקרוי "לובסטר רול" והוא מכיל לובסטר קנדי, איולי סרטנים, סלט של פלפלים קלויים, פאפיה ירוקה וקולורבי. כל הטוב הזה מוגש עם בצל צנונית ולימונים כבושים בתוך לחמניית בצל (85 שקלים).

     

    מונטיפיורי 27 תל אביב, 03-6500071, ראשון-חמישי 12:30-16:00, 18:00-23:00, שישי 12:30-15:30, 18:00-23:00, שבת 12:30-16:00, 18:00-23:00, לא כשר

       

    שרי הרינג

    בממלכת כריכי הדגים הצנועה של שרי אנסקי, מכינים כריכים עם דג הרינג טעים במיוחד. הכריך, במילוי מטיאס או הרינג כבוש, מוגש בתוך לחם קסטן או בתוך לחמניית בגט לבנה. אפשר גם לקבל שם כריך עם סלמון או עם טונה מעושנת (מנורווגיה) וגם סנדביץ' עם שפרוטים או סרדינים חריפים נהדרים. מומלץ להוסיף לצד הכריך צ'ייסר "סטולי" ב-10 שקלים (38-39 שקלים).

    צילום: לין לויהישר מהולנד. שרי הרינג (צילום: לין לוי)

    שרי הרינג, שוק נמל האנגר 12 נמל תל אביב, 077-5411393, ראשון 9:00-14:00, שני-שבת 9:00-20:00, לא כשר

     

    הסנדוויץ'

    כאן מציעים לא פחות מאשר 15 סוגים של כריכי שף. הלחם בו הכריכים מגיעים הותאם במיוחד לסוג הרוטב או לסוג הממרחים שמוגשים במקום, כך שלא משנה אם תבחרו בקרואסון סביח (29 שקלים), סנדוויץ' עם פירות ים (48 שקלים) או כריך גבינה והאם (48 שקלים) עם שוק בשר לבן מעושן, גבינת צ'דר וממרח פרמזן - מובטחת לכם חווית שף ארוזה בין שתי פרוסות לחם (29-48 שקלים).

     

    נחלת בנימין 59 תל אביב, 03-5498082, ראשון-חמישי 12:00-24:00, שבת 17:00-24:00, לא כשר

     

    דלישס

    בדלי בר שנמצא בבעלות קצביית "דלישס" מצפון תל אביב, מגישים סנדוויץ' קורנביף ניו יורקי עם הר של רוסטביף במשקל 300 גרם שנארז בתוך לחם שאור יחד עם איולי חרדל (69 שקלים). בנוסף, את כל הסנדוויצ'ים אפשר להזמין כארוחה שלמה שכוללת פוטטוס וגזוז בתוספת 10 שקלים.

    צילום: לין לוימעדן. דלישס (צילום: לין לוי)
     

    שוק הנמל האנגר 12 תל אביב, 03-6491122, ראשון 10:00-15:00, שני-חמישי 10:00-20:00, שישי 8:00-16:00, שבב 10:00-20-00, לא כשר

    שוק צפון, ראול וולנברג 20 רמת החייל תל אביב, 03-6491122, ראשון-חמישי 10:00-22:00, שישי10:00-16:00, שבת 10:00-22:00

    חדש: שוק "רוטשילד אלנבי" 

     

    לחמים

    במאפיה של אורי שפט מכינים מדי יום תפריט סנדוויצ'ים חדש, כשאחד הכריכים המושקעים בו הוא גרסה לכריך התוניסאי המוכר והאהוב. הכריך מוגש בפוקצ'ה עם עריסה, טונה, תפוחי אדמה מבושלים, פלחי עגבנייה, זיתי קלמטה וממרח לימונים כבושים (34 שקלים).  

    צילום: דניאל לילהכמו כריך תוניסאי, אבל לא בדיוק. לחמים (צילום: דניאל לילה)

    החשמונאים 103 תל אביב, 03-5618111, ראשון-חמישי 24 שעות ביממה, שישי - עד 15:00

     

    מה פאו

    כאן מגישים כריכים בלחמנייה שמנמנה בניחוח מתקתק. בין הכריכים תמצאו את כריך (הפאו) הצמחוני שמגיע עם בטטה וודה, מתאבן תפוחי אדמה, גרגירי חרדל וכוסברה, את כריך הפאו בהאג'י עם נזיד כרוב לבן ובצל מטוגן טאת הפאו חימה עם בשר עוף טחון (18-28 שקלים).

    צילום: אנטולי מיכאלובטעם הודי. מה פאו (צילום: אנטולי מיכאלו)

    נחלת בנימן 59 תל אביב, 03-773-7979, ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-17:00, לא כשר

    חשמונאים 105 תל אביב, 03-7739797, ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-17:00, לא כשר

     

    בר דגים

    בבר אוכל שמוקדש כולו לתוצרת מהים, תוכלו לטעום כריך שווארמת ים עם נתחי טונה אדומה צרובים על הפלנצ'ה אליה מתווספים טחינה וירקות (49 שקלים).

    צילום: לין לויבטעם של ים. בר דגים (צילום: לין לוי)
     

    שוק צפון ראול ולנברג 20, רמת החייל תל אביב, 03-6395505, ראשון-חמישי 10:22:00, שישי 8:00-16:00, שבת 11:00-21:00

    שוק האוכל מתחם אושילנד עתיר ידע 2, כפר סבא, 052-5543811, ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 11:00-16:00

     

    גוזל וציונה

    הסנדוויץ' של גוזל וציונה משמח את חובבי הכריכים כבר 40 שנה. הוא מורכב מחצי כיכר לחם לבן מרוקן מתוכן שלתוכו נכנסים שקשוקה, כדורי פלאפל, טחינה ושכבה נוספת של כל המרכיבים הללו. למי שמנסה לשמור על שפיות למרות הרעב, מוצעת האפשרות להזמין רבע כיכר לחם עם אותם המרכיבים (18 שקלים לחצי כיכר, 10 שקלים לרבע כיכר).

     

    גיסין 21 קרית אריה פתח תקווה, 03-6058601, ראשון - חמישי 8:00-16:00, שישי 8:00-13:00, כשר

     

    אויואמה

    במסעדה האסייתית שמשגעת את פתח תקווה, מגישים כריכים בתוך לחמניות באן מאודה, ביניהם כריך באן צמחוני עם בטטה, פטריות שיטאקי כבושות, צנון כבוש, גזר, עשבי תיבול ומיונז שום; באן עוף קצוץ עם חסה, גזר, עשבי תיבול, בצל כבוש ורוטב סרירצ'ה. בנוסף, אפשר לקבל כאן גם באן שרימפס עם ארוגולה, עשבי תיבול, למון גראס ובצל ובאן בקר בבישול ארוך ברוטב ברביקיו אסיאתי (34 שקלים).  

    צילום: לין לוימלא מבחר. אויואמה (צילום: לין לוי)

    דרך רבין 17 y center פתח תקווה, 03-9235368, ראשון-שבת 12:00-24:00, לא כשר

     

     

      

    ביר בזר

    בהיכל הבירה של שוק מחנה יהודה מגישים לא פחות מאשר 100 סוגים של בירות בוטיק ישראליות, וגם כריך שכדאי להקדיש לו ביס או שניים. מדובר בכריך שמגיע בתוך לחם שיפון וכולל בשר הודו לצד רצועות קריספיות של בשר כבש מעושן, חסה ועגבנייה (52 שקלים).

     

    עץ חיים 3 שוק מחנה יהודה ירושלים, 02-6712259, ראשון-חמישי 11:00-24:00, שישי 10:00-15:00, כשר

     

    משק עפאים

    במשק המסקרן הזה מציעים שני סוגי כריכים: הראשון הוא כריך משק בלחם שאור עם גבינות עובש בשלות מחלב עזים אורגני, בצל מקורמל, סלק צלוי, ממרח פסטו, לימון כבוש ונבטים אורגניים והשני הוא כריך חביתת ירק שעשוי מביצים אורגניות בלחם שאור עם עשבי תיבול, טחינה, לימון כבוש, עגבנייה, גבינת מרים וזיתים אורגניים (27-29 שקלים).

    צילום: יח"צהישר מהמשק. משק עפאים (צילום: יח"צ)

    בית הכרם 19 ירושלים, 02-6712259, ראשון-חמישי 7:30-20:30, שישי 7:30-15:00 כשר

    מרכז רננים שד' המכבים 14 מכבים, 08-6842887, ראשון-חמישי 7:00-20:00, שישי 7:00-15:00 כשר

    בשדות של מושב עידן, ערבה 052-2764461, כשר

     

     

    פינת אוכל

    מסעדה קטנטנה ששמה הולך לפניה הודות לסנדוויץ' שלה שמשגע את כל באר שבע. הוא יכול להגיע עם פפרוני כשר, פסטרמות או טופו, כתף בקר, רוסטביף או הכל ביחד. מלבד הבשר, הכריכים של פינת אוכל מכילים גם רטבים יוצאי דופן כמו רוטב שזיפים, סלק ופירות יער, רוטב מלפפון ירוק עם שום, פסטו ונענע ורוטב אפרסק עם וויסקי.

     

    כל הטוב הזה הזה ארוז בלחמנייה לבנה ענקית בגודל של חצי כיכר לחם, שמקבלת חריכה על הפלנצ'ה לפני הרכבת המנה. התוצאה הסופית הוא כריך עצום מימדים שקשה לסיים, אבל גם קשה להפסיק לאכול (25-35 שקלים).

     

    רינגלבלום 15/3 באר שבע, 053-6461366, ראשון-חמישי 12:00-23:30, לא כשר

     

    סבא ג'בטו

    בכריכייה הזו מגישים כריך  המכונה "פרה קדושה" ומכיל נתחי אנטריקוט וסינטה שנצרבים על הפלנצ'ה ולאחר מכן נכנסים לתוך לחמנייה עם ממרח בזיליקום או זיתים, מיונז, חסה, עגבנייה, גמבה בגריל ומלפפון כבוש (36 שקלים).

    צילום: ישראל יוסףאין פרות קדושות. סבא ג'בטו (צילום: ישראל יוסף)

    התקווה 8 באר שבע, 08-6272829, ראשון-חמישי 10:00-23:30, שישי 10:30-16:00, שבת 20:00-23:30, כשר ללא תעודה

     

    רוצים להכין כריך מושקע בבית? כך תעשו זאת:

    (צילום: ירון ברנר)