שתף קטע נבחר

בסבוסה, די: 3 קינוחים מזרחיים

כנאפה, בסבוסה ומלבי: מתכונים לשלושה קינוחים אותנטיים

כנאפה

המצרכים (ל-5 מנות בתבניות אלומיניום עגולות בקוטר 10 ס"מ):

לתערובת שערות קדאיף -

250 גר' שערות קדאיף

50 גר' אבקת סוכר

150 גר' חמאה

למלית גבינות - 

150 גר' גבינת מוצרלה

150 גר' גבינת ברינזה

לסירופ - 

125 גר' סוכר

125 מ"ל מים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. לשערות קדאיף - מפרידים את שערות הקדאיף ומפזרים את אבקת הסוכר עליהן, מערבבים היטב עד הטמעת האבקה בשערות הקדאיף.
  2. ממיסים 120 גר' חמאה. שופכים את החמאה המומסת על השערות עם אבקת הסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. לסירופ - שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-8 דקות.
  4. מורידים מהכיריים ומקררים לטמפרטורת החדר.
  5. להרכבת המנה - מגררים את שתי הגבינות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצרים מתערובת הגבינות 5 כדורים שווים במשקל 60 גר'.
  7. ממיסים את החמאה שנותרה (30 גר') ומברישים כל כלי בחמאה מומסת. מניחים בכל כלי חופן של תערובת שערות הקדאיף (כ-40 גר') ומהדקים לדפנות ולתחתית הכלי. בתוך כל גומת שערות שנוצרה מניחים כדור גבינות שכדררנו קודם, ומשטחים מעט. מכסים את הגבינות בשערות קדאיף ומהדקים היטב.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לאפיה במשך 15 דקות עד הזהבה קלה.
  9. לפני ההגשה יוצקים כ-3-4 כפות מהסירופ על הכנאפה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

בסבוסה

המצרכים (ל-9 מנות בתבנית 20x30):

6 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

1/2 כוס קוקוס

1 כוס קמח

1 כוס סולת

2 שקיות אבקת אפייה

300 מ"ל מיץ תפוזים טבעי

גרידה מתפוז אחד

גרגירים ממקל וניל אחד

לסירופ -

1/4 1 כוס סוכר

250 מ"ל מים

גרידה מתפוז אחד

מקל וניל

מיץ מחצי לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. לסירופ - שמים את כל המצרכים בקלחת ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות ומקררים לטמפרטורת החדר.
  2. לבסבוסה - מכניסים לקערה את הביצים, השמן, גרידת התפוז, מיץ התפוזים וגרגירי הווניל ובעזרת מטרפה מערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים – סוכר, קמח, סולת, קוקוס ואבקת האפייה.
  4. בשתי פעימות מעבירים את התערבות מקערת היבשים אל קערת הנוזלים, ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  5. מוזגים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות ואופים 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
  6. מיד כשהבסבוסה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ. 

המלבי של כספי

המצרכים:

1 ליטר חלב (900 + 100)

6 טיפות תמצית ורדים

150 גר' סוכר

80 גר' קורנפלור

לרוטב - 

100 מ"ל מים

100 גר' סוכר

1 טיפה צבע מאכל אדום

3 טיפות מי ורדים

להקצפה - 

250 מ"ל שמנת מתוקה 38%

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. לרוטב - מרתיחים את כל המרכיבים עד להמסת הסוכר ומצננים.
  2. למלבי - בסיר מביאים לרתיחה 900 מ"ל חלב, סוכר ותמצית מי ורדים. מערבבים מדי פעם.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם 100 מ"ל חלב. כשהתערובת רותחת מתחילים לטרוף היטב במטרפה, ומוסיפים בזהירות את החלב עם הקורנפלור.
  4. תוך כדי טריפה ממשיכים לבשל את התערובת עד להסמכה ומכבים את הלהב. מיד מעבירים למגש, מכסים בניילון נצמד. מצננים כרבע שעה ומכניסים ללילה למקרר.
  5. שלב ההקצפה - מכניסים למיקסר את המסה של המלבי המבושל לאחר קירור של לילה ומקציפים במטרפה 5-6 דקות עד לקבלת מרקם חלק.
  6. מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עוד 5-6 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
  7. מגישים בכוס - קרם מלבי צונן, רוטב מלבי מעל ולקישוט קוקוס קלוי.

 

המתכונים באדיבות שף יניב כספי ממסעדת "כספי"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכון לבסבוסה מזרחית
צילום: ירון ברנר
מומלצים