שתף קטע נבחר

נקז נשכח לאחר ניתוח בצוואר של בן ה-3

ילד בן 3 עבר ניתוח להסרת ציסטה מצווארו בבית החולים "אסותא". בתום הניתוח נשכח נקז בצווארו. יומיים לאחר ששוחרר מבית החולים עלה חום גופו של הילד והוא פונה לביה"ח "שניידר", שם ביצע בדיקת רנטגן שהראתה את העצם הזר שנשכח בניתוח. כעת משפחתו תובעת את בית החולים

נקז נשכח בצווארו של ילד בן שלוש במהלך ניתוח שבוצע בבית החולים "אסותא" שברמת החייל – כך עולה מתביעה שהוגשה לאחרונה לבית משפט השלום בהרצליה.

 

בחודש דצמבר 2014 הופנה הילד לניתוח בבית החולים לאחר שהתגלתה ציסטה בצווארו בבדיקת אולטרה סאונד. הציסטה הוסרה בניתוח בהרדמה כללית.

 

בכתב התביעה, שהוגש באמצעות עו"ד גלית קרנר ועו"ד מורן אשכנזי, ממשרדה של עו"ד קרנר, צויין כי למחרת הניתוח בדק הרופא המנתח את הילד במטרה להוציא את הנקז, אך לא מצא את האביזר. "הרופא המנתח ציין בפני התובעת כי הנקז איננו. הרופא והתובעת חיפשו יחדיו גם במצעים ומסביב למיטה אחר הנקז, אך זה לא נמצא", מתואר בתביעה.

 

האם שאלה את הרופא מדוע הנקז לא נמצא, וזה השיב לה, לטענתה, כי "ככל הנראה הקטין שלף את הנקז מתוך שינה והוא אינו נמצא עוד בגופו".

 

הנקז שנשכח (מסומן באדום) בצילום הרנטגן ( ) ( )
הנקז שנשכח (מסומן באדום) בצילום הרנטגן

 

ברשומה הרפואית נכתב כי "פרונז (נקז א.ע.) לא נמצא, הוחלפה חבישה בלילה אז נצפה, הושאר חלק ארוך בחוץ ופתח צר, לא סביר שנשאר בגוף". באותו היום שוחרר הילד מבית החולים.

 

יומיים לאחר הניתוח, כך מתואר בתביעה, עלה חום גופו של הילד. האם מיששה את פצע הניתוח של בנה "ולתדהמתה ואימתה הרגישה את הנקז מתחת לעור של התובע", לשון התביעה.

 

האם יידעה את הרופא המנתח בגילוי והוא הפנה אותה בדחיפות לבית החולים "שניידר" שבפתח תקווה. עם הגעתו של הקטין לבית החולים בוצעה לו בדיקת רנטגן שבה נצפה הנקז. באותו הלילה עבר הילד ניתוח בהרדמה מלאה להוצאת העצם הזר.

 

בימים שלאחר הניתוח השני הוסיף צווארו של הקטין להתנפח והוא נאלץ לעבור ניתוח שלישי לצורך ניקוז הנוזלים שהצטברו באיבר.

  

"זלזול מופגן בחולה". ביה"ח "אסותא" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"זלזול מופגן בחולה". ביה"ח "אסותא"(צילום: ירון ברנר)

 

עו"ד קרנר מתארת בתביעה כי אף גורם בצוות הרפואי של "אסותא" "לא חשב על אפשרות של בדיקה קלינית או למצער ביצוע בדיקת רנטגן פשוטה, כפי שבוצעה יומיים מאוחר יותר, אשר היה בכוחה להדגים את הימצאותו של הנקז כשהוא תקוע בצווארו של הקטין". בהמשך התביעה נטען כי הילד "עבר טראומה בכך שנאלץ לעבור לא פחות משלושה ניתוחים בהרדמה כללית".

 

"התנהגותם של הנתבעים מבטאת זלזול מופגן בחולה", מטיחים התובעים ומוסיפים כי מלבד נזק נפשי וסבל מיותר, הניתוחים הגדילו את הצלקת שבצווארו של הילד.

 

הוראות משרד הבריאות מחייבות לבצע ספירה של כל הציוד ששימש את הצוות הרפואי במהלך הניתוח, כדי להבטיח שלא נשכח אף עצם זר בגופו של המנותח. על פי ההוראות, אם התגלה שפריט לא נמצא בספירה יש לבצע צילום רנטגן של אזור הניתוח. "לצערם של התובעים, הוראות מחייבות אלו לא בוצעו על ידי הנתבעים", מסכמים התובעים את טענותיהם.

 

הדיונים בתביעה צפויים להיפתח בחודש דצמבר.

 

מבית החולים "אסותא" נמסר בתגובה: "אנו נמצאים בעיצומו של ההליך המשפטי, שהחל לפני כחצי שנה, ועל כן אין באפשרותנו להתייחס לפרטי המקרה ונגיב כמקובל בבית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נקז נשכח במהלך הניתוח
צילום: shutterstock
צילום: אילן ספירא
עו"ד גלית קרנר
צילום: אילן ספירא
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים