סגור
שים לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חווית הגלישה הטובה ביותר | קרא עוד

    אלגנטי ויוקרתי: כך עוצב בית ברמת פולג

    זוג ישראלי שרכש דירה בפרויקט ברמת פולג, ביקש לעצב את חלל האירוח המרכזי עם תחושה של מרחב, אבל גם עם אי במטבח. בחירה מושכלת של צבעים וריהוט, אפשרה להיעתר לבקשתם ואף ליישם אותה בצורה מקורית בחדר השינה באמצעות פריט עיצוב ייחודי - גב מיטה מריפוד קטיפה. צפו בתמונות

    אריאלה עזריה ברקוביץ

    זוג בשנות ה-40 לחייהם עם שני ילדים בוגרים רכשו דירה בפרויקט יוקרתי ברמת פולג. הם ביקשו לעצב את הדירה עם תחושת מרחב, בעיקר באזור האירוח, הסלון והמטבח.

     

    עוד במדור ביקור בית - בערוץ נדל"ן

     

    עם זאת, בחר הזוג גם להתעקש על מאפיין נוסף באותו חלל שעלול היה לייצר קונפליקט תכנוני מאתגר. מכיוון שבני הזוג מעדיפים לאכול במטבח יחד עם בנם הצעיר שטרם עזב את הבית, הם ביקשו להציב במטבח אי שסביבו יוכלו לקיים ארוחות ערב משפחתיות.

    צילום: אלעד גונן (צילום: אלעד גונן)

     

    החלל המרכזי של הדירה משלב בתוכו שלוש פונקציות שימושיות שונות – מטבח, חדר אוכל, וסלון. מפאת חוסר מקום, סמיכות החללים מורגשת עד מאוד, אך גם עוזרת לייצר אווירה אינטגרלית של חלל רב שימושי.

     

     

    צילום: אלעד גונן (צילום: אלעד גונן)
    השטיח המלבני האפור עוזר לתחום את פינת האוכל משאר חלקי הסלון בעזרת קונטרסט צבעוני. בקיר הסמוך הותקנה מראה גדולה המייצרת תחושה מרווחת יותר בעת ישיבה סביב שולחן האוכל הלבן. בדומה לפינת האוכל, גם פה שימש שטיח אפור גדול בכדי לתחום את שתי הספות המרכיבות את אזור הישיבה.

     

     

    צילום: אלעד גונן (צילום: אלעד גונן)

    השטח שנוצר בין שני האזורים התחומים, משמש כמעבר בין דלת הכניסה לבין היציאה למרפסת. הקיר הסמוך לפינת הישיבה מעוטר באריחי ענק שחורים ולבנים בסגנון שחמט. שימוש באמצעי תאורה נסתרים מייצר מראה המשדר אלגנטיות דרמטית לא מתאמצת.

     

    צילום: אלעד גונן (צילום: אלעד גונן)

    בעקבות בקשתם של בני הזוג לאי במרכז המטבח, נדרש אלתור בכדי לשלב את המטבח בחלל הסלון, זאת מבלי לפגום בתחושת המרחב בו. הפתרון היה להשתמש באי מלבני צר הממוקם במקביל לכל אורך השיש, מלבד באזורי המעבר משני צדדיו. פתרון זה מאפשר שימוש בשיש בשני צדי המטבח ובכך מגדיל את אזור העבודה פי שניים.

     

     

    צילום: אלעד גונן (צילום: אלעד גונן)

    חיפוי הקיר שנבחר להתקנה בגב המטבח, מורכב ממראה אפורה ומסייע במיתון עוצמת האור המשתקפת חזרה אל פני השוהים, ובכך מייצר אווירה אינטימית ומזמינה יותר. ארונות המטבח הלבנים מייצרים ניגוד צבעוני מעניין עם משטחי השיש הכהים ועוזרים לבדל את המטבח כולו משאר אזור חלל הסלון.

     

    צילום: אלעד גונן (צילום: אלעד גונן)

    הדגש על תחושת מרחב יושם גם בחדר השינה הראשי, שאף מתהדר בפריט עיצוב ייחודי ואלגנטי – גב מיטה, בו נעשה שימוש חיתוך לייזר וריפוד קטיפה יוקרתי בגוון צהוב בהיר.

     

    צילום: אלעד גונן (צילום: אלעד גונן)

     

    כדי להדגיש כי מדובר במחולל הקו העיצובי של חלל חדר השינה, יש חריטות דומות גם על המראות שהוצבו לאורך הארונות הממוקמים במקביל למיטה, ומסגרת מרופדת לפינת האיפור מאותו סוג בד. לצד המיטה הוצבה כורסא בעלת בד זהה, המשלימה את האופי העיצובי הכולל של החלל.

     

     

    צילום: אלעד גונן (צילום: אלעד גונן)

     

    קירות השירותים בחדר השינה של בני הזוג נשברו עד לגובה של 120 סנטימטר. במקום חלקו העליון של הקיר, הותקנו קירות זכוכית. טכניקה זו איפשרה יצירת חדר שירותים בחדר השינה מבלי לוותר על תחושת המרחב.

     

    צילום: אלעד גונן (צילום: אלעד גונן)

     

    שני הילדים כבר השתחררו מהצבא ואחד מהם אף עזב את הבית באופן קבוע. עם זאת, אחד הילדים לומד ומתגורר עדין בבית רוב השנה. כאשר הוא אינו נמצא בבית, ניתן להפוך את המיטה לספה ואת חדר השינה לספרייה וחדר קריאה.


    צילום: אלעד גונן (צילום: אלעד גונן)

     

    החדר בין הממ"ד לחדר הורים הוקצה למשרד ביתי המשמש את בני הזוג. בעת הצורך, נפתחת הספה והופכת למיטה זוגית רחבה המאפשרת אירוח לבני משפחה וקרובים.

     

    הכותבת היא מעצבת פנים