שתף קטע נבחר

כך תכינו לחם מרוקאי במילוי בשר ובצל

למה לאכול לחם מרוקאי ריק ומשעמם כשאפשר להכניס לתוכו כל טוב? ארז קומרובסקי ממלא לחם מרוקאי בבשר, שומן טלה ובצל. צפו

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

לחם מרוקאי במילוי בשר ובצל

המצרכים:

1 ק"ג קמח לחם

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

1/2 2- 3 כוסות מים פושרים

 

למילוי -

500 גר' בשר טחון

3 בצלים גדולים, פרוסים לגודל בינוני

400-300 גר' שומן טלה

1 כפית גדושה זרעוני כמון

1 כפית צ'ילי יבש גרוס

פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

מלח גס - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את מרכיבי הבצק עד שהוא הופך לגמיש וחלק (אל תפחדו ממרקם רך ודביק, אם הבצק יבש מדי - אפשר להוסיף עוד קצת מים). לאחר הלישה, נותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי תוך כדי "הפלתו" שלוש פעמים.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בגודל אחיד, ונותנים להם לנוח במשך כ-1/2 שעה. מרדדים כל כדור לצורת דיסקט בקוטר שנע בין 15-12 ס"מ.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מכינים את המילוי - קוצצים את השומן לקוביות קטנות, ומטגנים את הבצל במחבת חמה עם שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון, את קוביות השומן ואת התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  4. ממלאים את עיגולי הבצק במילוי הבשר, מניחים מעל כל עיגול עיגול בצק נוסף וסוגרים את השוליים בעזרת האצבעות.    

                         

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

  1. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 20 דקות בערך, או עד שהמאפים מזהיבים היטב. מגישים לצד סלט עגבניות חריף או מטבוחה.

  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
לחם מרוקאי במילוי שומן טלה ובצל
צילום: אביהו שפירא
מומלצים