יצאנו לסיור קולינרי בגבול תל אביב ויפו

תל אביב פינת יפו: באזור שמחבר בין תל אביב ליפו תמצאו מוסדות ותיקים לצד מקומות היפסטרים - כולם רוצים להגיש אוכל טעים באווירה קצת אחרת, כמתחייב מהלוקיישן

לין לויפורסם 09:13, 13/10/2018
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(צילום: לין לוי)
 

קו התפר שבו תל אביב ויפו נפגשות, מציע תמהיל מעניין של אוכלוסיה, של מבקרים ושל עסקי אוכל ואווירה מיוחדים, המחברים בין ישן וחדש ובין מזרח ומערב: מצד אחד תוכלו למצוא שם מוסדות מיתולוגיים, ומצד שני פועלים שם מקומות היפסטרים למדי.

צילום: תמוז רחמן"פר דרייר" (צילום: תמוז רחמן)
 

אז מה יש שם? בתי קפה ואוכל עממי, בר יין עם חצר ענקית ומסעדות שצופות לים. שלושת בתי המלון היוקרתיים שנפתחו בחודשים האחרונים באזור הזה ("דה ג'אפה", "סטאי" ומלון "דריסקו") מוסיפים לאזור שבין תל אביב ויפו שלוש מסעדות יוקרה, קפיטריה ניו יורקית ושני ברים אופנתיים שמצטרפים לבר ותיק המתמחה בוויסקי.

צילום: עמית גירון"גולדס", דה ג'אפה (צילום: עמית גירון)
 

"מישו" והקבב המפורסם אומנם כבר לא קיימים, אבל עדיין נותרו באזור שני מוסדות אייקוניים: המסעדה הרומנית "חיים נלו" שפועלת (בשנים האחרונות בשינוי אווירה קיצוני) מאז שנות ה-60 של המאה הקודמת, ומסעדת "מרגרט טייר" הנחשבת לחביבת הפודיז.

 

באזור הזה פועלים גם שני מוסדות בשר, שצמוד לאחד מהם אף נפתחה השנה קצבייה חדשה. מתחם נגה, שבו ממוקם תיאטרון גשר, הוא משכנן של מקומות צעירים ובועטים, ומאחורי המתחם הזה פועלת גם אחת ממסעדות השף היותר מסקרנות בארץ.

 

 

ZADA

(צלם: מתן טורקיה , עורכת תוכן: תיקי גולן, עורך: בן שכטר)

מסעדת שף מדוברת, שנפתחה לאחרונה במלון הבוטיק היפואי החדש - "דה דריסקו". "זאדה" מוגדרת על ידי בעליה כמסעדת שף עותמני'ת שמגישה אוכל המותאם לחך הישראלי, עליו אמון השף שחר ביטון.

צילום: איליה מלניקוב (צילום: איליה מלניקוב)

המסעדה ממוקמת במרתף ששימש בעבר להכנת בירה, ותפריט ההרצה שלה מציע מנות כמו "מנטי טלה"; מנה של דיונון סגול בחמאת סומק וליים עם קציפת יוגורט וירוקים; מאפה טורקי מסורתי במילוי טלה וגבינת טולום ומנה של כרוב שחור במילוי גבינה טורקית.

צילום: איליה מלניקוב (צילום: איליה מלניקוב)

בנוסף, מגישים שם ארוחות בוקר שכוללות, מלבד הבופה, גם מנה עיקרית כמו ראגו פטריות ותרד טורקי עם גבינת פטה וביצת עין (129 שקלים).

 

אוארבך 4 יפו, 7269309־03, ארוחת בוקר ראשון־חמישי 7:30־11:00, בראנץ' שישי 7:30־13:00, שבת 7:30 14:00, ארוחת ערב 24:00-18:00, לא כשר

 

דון קמיליו

מסעדת שף איטלקית קלאסית בסגנון ניו יורקי שבמטבחה מככב השף רועי ענתבי ("ברטי"), שנפתחה לפני כחודשיים במלון THE JAFFA, בה מגישים תפריט המשלב בין איטליה, ניו יורק ומדינות הים-התיכון.

צילום: דן פרץ (צילום: דן פרץ)

את ההשראה למסעדה, שאבו בעלי המלון ממסעדת Carbone בעלת כוכב המישלן שממוקמת בניו יורק, והם מציעים בה מנות פסטה קלאסיות כמו טורטליני ממולא בגבינת עיזים מקומית ברוטב ראגו טלה (78 שקלים) ומנות עם דגים כמו קרודו מדג יילו טייל עם תפוזים, צ'ילי ומנטה (68 שקלים) ו-Orata Oreganta, דג דניס עם גרגירי חומוס ברוטב אורגנו טרי.

צילום: דן פרץ (צילום: דן פרץ)

יש שם גם מנות בשר כמו חזה עוף עם סלט ארוגולה ועגבניות; וצלעות כבש בגריל עם מנטה (156 שקלים). את תפריט הקינוחים של המסעדה יצרה השף-קונדיטורית - טל הניג (שעבדה לשעבר במסעדת "מול ים"), שיצרה שם קינוחים איטלקיים קלאסיים אליהם הוסיפה את הפרשנות האישית שלה.

 

צמוד למסעדה תמצאו את "גולדס" - דלי ניו יורקי המזכיר קפיטריה, שממוקם בחלל עתיק בעל קירות אבן ותקרות מקומרות.

צילום: עמית גירון (צילום: עמית גירון)

יש כאן בר ישיבה הצופה למטבח פתוח וגם שלושה חללים אינטימיים, סך הכול 64 מקומות ישיבה ואם לא תרצו לשבת, אפשר גם לקחת את כל מה שבתפריט T.A. התפריט, שגם אותו מוביל השף רועי ענתבי, מציע בייגלס, לקס וכריכים שונים, בהם המגה כריך - Triple Decker Sandwich שמגיע באורך של 30 סנטימטרים, מתנשא לשלוש קומות ובתוכו סלמי של "הוק" וקורנביף נהדר שמייצרים במקום (84 שקלים).

צילום: עמית גירון (צילום: עמית גירון)

בתפריט תמצאו גם את מנת ה"טונה מלטס" - שני חצאי בייגלה הפוכים וצרובים, ביניהם סלט טונה אלוהי והמון גבינה צהובה נמסה; את מנת ה-Leo Omelete - חביתה אוורירית עם בצל שמוגשת עם גרבלקס ושמנת מעל; צ'יזבורגר (64 שקלים) וסלט יווני שזכה כאן להגשה מקורית, ומנות נוספות שנמצאות על התפר שבין מסעדת שף למזללה.

צילום: עמית גירון (צילום: עמית גירון)
 

יפת 36 יפו, 03-7785660, 24:00-18:00, לא כשר

 

JAYA

מסעדת שף חדשה נפתחה לאחרונה במלון "סטאי" מקבוצת נקש, שממוקם בבניין המשטרה המיתולוגי שבכיכר השעון ביפו.

צילום:  אסף פינצ'וק (צילום: אסף פינצ'וק)

מדובר במסעדת שף ים-תיכונית בהובלת שף המלון, מישל נבט (לשעבר שף מלונות "המלך דוד", "דן פנורמה" אילת ו"רויאל ביץ'") שמגיש שם מנות ראשונות כמו חזה ברווז צלוי בכרוב אדום ורוטב תפוזים (68 שקלים) ומנות עיקריות של דג בר ים על קרם ארטישוק ירושלמי (112 שקלים) וצלעות טלה שמוגשות לצד ירקות צלויים ופירה ברוטב דמי גלס (198 שקלים).

 

דוד רזיאל 22 יפו, 6016000־03, ראשון־חמישי 13:00־15:00, 19:00־22:00, כשר

 

OCD

(צילום: ירון שרון, עריכה: אביתר כהן)

המסעדה של השף רז רהב - שזכה לפני כארבעה חודשים בתואר היוקרתי "השף הטוב ביותר" ממדריך המסעדות הצרפתי "גו-מיו", ובבעלותו גם הסנדוויצ'יה המדוברת "ברווזי" - פועלת כבר שנתיים ב"מתחם נגה", ובהצלחה רבה יש לציין.

צילום: חיים יוסף (צילום: חיים יוסף)

לא מדובר במסעדת שף סטנדרטית. יש בה אסטטיקה גבוהה, משולבות בה טכניקות בישול ייחודיות והיא מכילה 19 מקומות ישיבה בלבד. גם תפריט הטעימות שמציעים שם אינו שגרתי, בעיקר בשל העובדה שהוא אחיד לכל הסועדים ומבוסס על יסודות ה-Communal dining, המשלבות בין חווית בילוי עדכנית לאכילה חברתית משותפת, או במילים אחרות: סוג של "שרינג", אבל קצת אחר. 

צילום: חיים יוסף (צילום: חיים יוסף)

התפריט משתנה מיום ליום, והישיבה במסעדה היא סביב בר שמשקיף על המטבח הפתוח שממול. בקיצור, מובטחת כאן חוויה קולינרית מסוג אחר.

תמונה כלליתשף רז רהב

על הארוחה כאן תשלמו 345 שקלים, והיא מוגשת בשני סבבים (בשעות 19:00 ו-21:30). בנוסף, בימי שישי מציעים במקום בראנץ' יצירתי שגם הוא, בדומה לארוחת הטעימות, מתקיים בשלושה סבבים (בשעות 11:00, 13:30, 15:30) ומחירו 180 שקלים.

 

תרצה 17 מתחם נגה יפו, 03-5566774, ראשון-חמישי 24:00-19:00, שישי 15:30-11:00, לא כשר

    

איציק הגדול  

את המסעדה של "איציק הגדול" אין כמעט מי שלא מכיר; היא פועלת מאז 1996, ועמוסה כמעט בכל רגע נתון ובמיוחד בסופי השבוע, אז משתרך תור ארוך במיוחד של ממתינים מחוץ לדלת המקום.

צילום: ירון ברנראיציק הגדול (צילום: ירון ברנר)

השירות שם מהיר ואדיב, והמלצרים מקצוענים ושולטים ביד רמה בתפריט שכולל פלטת סלטים המורכבת מסלט פוּל חם, סלט טורקי, מטבוחה, גזר טוניסאי חריף ועוד (40 שקלים). יש גם כבד קצוץ (33 שקלים) וחומוס כמובן (24 שקלים), אבל גולת הכותרת כאן הם נתחי הבשר המעולים והסטייקים בפרט, שמכונים בתפריט - "אומצה" (280-190 שקלים). יש גם "טליות" (כבשים צעירות) שמגיעות בנתחים, במדליונים או בצורת צלעות (240-210 שקלים), ולקינוח - שפע של שיפודים, חלקי פנים, עופות ועגלות.

צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)

צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
 

צמוד למסעדה נפתחה בקיץ האחרון קצביית "מיט בוטיק" ששייכת גם היא לאיציק הגדול, בה אפשר לקנות נתחים וואגיו מיוחדים ובשר נוסף כמו "דנוור קאט" (129 שקלים), קבבים (89 שקלים), פילה (159 שקלים) ודליקטסים למיניהם.

צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
 

המסעדה: דוד רזיאל 3 יפו, 03-6830033, ראשון-חמישי, שבת 23:30-11:30, לא כשר

הקצביה: דוד רזירל 2 יפו, 03-6830033, ראשון-חמישי 20:00-9:00, שישי 15:00-9:00, לא כשר

 

אבו סוסו (מבית סוסו אנד סאנס)

"אבו סוסו" הוא סניף יפואי של רשת ההמבורגרים של עומר מילר, "סוסו אנד סאנס", שנפתח צמוד למאפייה הכי מפורסמת בארץ - אבולעפיה. כאן השותף של מילר הוא השף עבד אבו קוטוב, ערבי תושב יפו שהקים את הסניף ברוטשילד ומשמש כשף התפעולי של סניפי הרשת.

 

בתפריט תמצאו ספיישלים באופי המקום והשותפות (שאינם מופיעים בסניפים אחרים של הרשת) ובהם מנות כמו "סוסו עראייס" - פיתה עם קבב, טחינה, בצל ועגבניות; "קבוברגס" - קבב בלחם מיוחד שאותו יאפו במאפיית "אבולעפיה" הצמודה לסניף, עם תבלינים ערביים, צנובר, טחינה מתובלת וסלט עגבניות; "סוסו טבעוני פלאפל" - מנה המוגשת בתוך הלחם שמיוצר ב"אבולעפיה". לתפריט של הסניף ביפו יצטרפו גם תוספות חדשות כמו לבנה עם זעתר, מלפפון ביוגורט וסלט טבולה.

 

יפת 9 יפו (כיכר השעון), לא כשר

 

רק בשר

(צילום: ירון ברנר)

הסניף הראשון של רשת המסעדות "רק בשר" נפתח ב-2008 במבנה טורקי עתיק שנבנה ב-1870 ביפו. עם פתיחתה, הביאה עמה המסעדה רוח חדשה לפיה הקצב חותך את נתחי הבשר מול הלקוחות, רגע אחרי שבחרו אותם מהוויטרינה, מעביר אותם לשף שצולה אותם על הגריל ומשם הם מוגשים למרכז השולחן על גבי גרילים קטנים.

צילום: יח (צילום: יח"צ)

כיום רשת מסעדות הבשר מונה ארבעה סניפים הפזורים בארץ, ומחוץ לסניף הראשון ביפו פועלת גם חצר שמתאימה לאירועים פרטיים. בכל הסניפים מוצעים דילים שמתעדכנים מפעם לפעם, ואם תגיעו לאחד מהם בימים אלו ממש, תוכלו ליהנות מ-20 אחוז הנחה על נתחי האנטרקוט הישראלי ומדיל זוגי (עד שלושה זוגות בשולחן) במסגרתו במחיר של 149 שקלים לזוג תקבלו סינטה (250 גרם), קבב (300 גרם), פרגית (200 גרם), צ'וריסו (125 גרם) וגם תפוחי אדמה אפויים ושתי כוסות של שתייה חמה.

צילום: סטודיו דרור כץ (צילום: סטודיו דרור כץ)
 

סלמה 19 תל אביב, 1-700-55-00-28 (שלוחה 1), ראשון-חמישי 24:00-12:30, שישי-שבת 1:00-13:00, לא כשר

 

 

מרגרט תייר

מה לא נכתב על מרגרט תייר, האישה המופלאה שמאז שנות ה-70 מבשלת מאחורי דלת המסעדה המרהיבה שלה אוכל שגורם לאושיות הקולינריה שלנו להפוך למשוררים. את המסעדה היא פתחה יחד עם בעלה, ויקטור, שנפטר ב-1993, ומאז היא מנהלת את המקום לבדה.

 

היא נחשבת לאושיית גסטרונומיה, שעל מנת קבב הלוקוס שלה (שזכתה בפרס 10 המנות הטובות בעולם) ועל מנת הסרדינים ה"מחותנים" (120 שקלים) התחנכו בלוטות הטעם של רבים מהשפים בארץ. המסעדה הזו מחביאה בתוכה גם חצר מוקפת בצמחייה שדרכה אפשר להציץ על הים שממול, ובתפריט יש באופן קבוע דגים על האש, קוסקוס, קציצות דגים וכמובן מנות הדגל - הקבב והסרדינים.

 

יש שם גם ארוחת טעימות ב-200 שקלים לסועד, וגם קוסקוס כבש מעולה (110 שקלים). רק עניין קטן יש שם שכדאי לשים אליו לב: שעות הפתיחה של המקום אינן קבועות ומשתנות בהתאם למצב הרוח של בעלת המסעדה. לכן, לפני שמגיעים, כדאי להתקשר לוודא שפתוח.

 

רציף העלייה השנייה 8 יפו, 03-6824741, שני 22:00-14:00, שלישי-חמישי 21:00-13:00, שבת 22:00-13:00, לא כשר

 

חצר גולדמן

מלבד הנוף היפה לים, יש ב"חצר גולדמן" הפועלת מזה 15 שנה, תפריט שהוא הוד ופאר למטבח הים-תיכוני; תמצאו בו שילובים בין מנות מהמטבח הישראלי, היווני והערבי הקלאסי.

צילום: שרית גופן (צילום: שרית גופן)

צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)

בין היתר, תוכלו לאכול כאן "מסחאן" - פיתה עם נתחי עוף, בצל וסומק (88 שקלים); ריזוטו שחור (95 שקלים); דגי רשת מטוגנים או ללכת בכלל על קבב סורי אפוי בתנור בבמעטפת בצק שמוגש לצד טחינה ביתית (78 שקלים).

צילום: אדריאן דודה (צילום: אדריאן דודה)

בתוך המסעדה יש אווירה של ביסטרו, ובאזור הישיבה החיצוני אפשר ליהנות מהנוף המשגע של הים, מהבניינים התל אביביים שנמצאים משמאלה של המסעדה, וממראיה של יפו העתיקה מהצד הימני, הנפרסת במלוא הדרה.

 

נחום גולדמן 6 תל אביב, 073-7027333, ראשון 23:00-12:00, שני-שבת 23:00-9:30, לא כשר

 

 

גואטה

מסעדה טריפוליטאית ביתית שממוקמת מול תיאטרון גשר. כשחולפים לידה, אי אפשר להתעלם מריח הבישולים שהיא מפיצה בסביבה. המנות כאן גדושות, אין בהן קישוטים אבל כן יש הרבה אותנטיות משפחתית שעוברת מדור לדור.

צילום: לין לוי (צילום: לין לוי)

התפריט עצמו מציע שבעה סוגים של קוסקוס (קומפלט עם מפרום, עוף, טבחה, חריימה ועוד) שמוגשים לצד לחם וסלטים, ביניהם חמוצים טריפוליטאיים וצ'רשי, פלפל צ'ומה ולימון כבוש (48 שקלים). חוץ מקוסקוס יש שם גם חריימה (40 שקלים), מפרום, ממולאים ותבשילים, ומרק של סבתא עם ירקות חתוכים גס.

צילום: בועז לביא (צילום: בועז לביא)

אם בא לכם לטעום מכל הנפלאות של המטבח הטריפוליטאי, תוכלו להזמין שם גם ארוחת טעימות זוגית שמחירה 159 שקלים.

 

שדרות ירושלים 6 יפו, 03-6813993‏, ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 17:00-8:00, כשר

 

חיים נלו

המסעדה נפתחה ב-1960, ולאורך שנים רבות היא נחשבה למוסד לאוכל רומני שהצטיין בעיקר באיקרה, קבב מתובל בשום וסטייק לבן. כיום, אפשר להגדיר את המסעדה הזו כ-GriIl House שבו תוכלו להזמין מנות ראשונות כמו כבד קצוץ (26 שקלים), איקרה (24 שקלים) וממליגה עם שמנת וביצת עין (53 שקלים).

צילום: אבישי זיגמן (צילום: אבישי זיגמן )

בתפריט יש גם מרקים כמו מרק הצ'ורבה הרומני (22-23 שקלים), מרק גולש הונגרי ועוד וגם ירקות כבושים נוסח רומניה. בגזרת העיקריות אפשר למצוא שם שניצל מבשר לבן (74 שקלים), קורדון בלו, סטייקים במשקל 300 גרם, קבב רומני, צלע לבן ונקניקיות רומניות פיקנטיות (59 שקלים).

 

אילת 11 תל אביב, 03-5101919, שני-שבת 23:30-11:30, לא כשר

 

חג' כחיל

המסעדה הזו ממוקמת בספוט הכי מרכזי שבמפגש בין תל אביב ויפו, על הכיכר שמול השעון המפורסם. מולה פועלת גם שווארמייה הנקראת באותו השם, ושייכת גם היא לאותם הבעלים - נעים חג' כחיל, תושב יפו.

צילום: אנטולי מיכאלו (צילום: אנטולי מיכאלו)

צילום: אנטולי מיכאלונעים חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו)

את השווארמייה שעל הכיכר הוא פתח ב-2006 ואת המסעדה שממול, ב-2011. תפריט המסעדה מציע סלטים ערביים המוגשים כפתיח לעיקריות כמו צוואר טלה ממולא באורז (250 שקלים) ומנסף (140 שקלים), שושברק (95 שקלים) וגם קבב חלבי, מחמר וסינייה. 

צילום: אנטולי מיכאלו (צילום: אנטולי מיכאלו)
 

בנוסף, יש שם מקבץ מנות דגים ופירות ים (135-109 שקלים) וגם שיפודים וסטייקים שמגיעים עם פלטת סלטים (115-75 שקלים).

 

רזיאל 19 יפו, 03-6831239, ראשון-שבת 24:00-11:00, לא כשר

 

 

Mansura

מסעדתם של אלעד דגן ועופרי לורי (יוצאי מסעדה "שילה") שוכנת ברחוב סלמה, בחלל שזכה לעיצוב תעשייתי ולמטבח פתוח ומרשים. התפריט במקום מחולק לפתיחים כמו "כרוב על גחלים" (22 שקלים) מנות ראשונות, "לב התפריט" ועיקריות. בין היתר, תוכלו להזמין כאן כמה מנות קרפצ'יו וטרטר דגים (68-38 שקלים), קרפצ'יו שרימפ קריסטל (52 שקלים) וטרין לשון בקר (44 שקלים).

צילום: אנטולי מיכאלו (צילום: אנטולי מיכאלו)

בקטגוריה שמכונה "בלב התפריט" תמצאו מוס כבד עוף וספגטי עם בשר סרטנים (78 שקלים), ובעיקריות יש נציגות גדולה של בשר, ביניהן מנה של לחי בקר עם כרוב ניצנים וקרם סלרי (94 שקלים).

 

סלמה 13 תל אביב, 03-9446556, ראשון-שבת 1:00-18:00, כשר

 

פר דרייר

ב"פר דרייר" של המסעדן דוד אבוקיה, מציעים תפריט יין עם מעל 100 סוגים, מתוכם 20 יינות שאפשר להזמין גם בכוסות, המיוצרים עבור המסעדה בשיתוף עם יקבי בוטיק ישראליים. ממכשיר ה-Enomatic המיוחד שממוקם בבר, נמזגים לכוסות גם שמונה סוגי יין יוקרתיים שברוב המקומות אפשר להזמין רק בבקבוק, וכאן תוכלו לטעום אותם גם בכוס (90-54 שקלים) ואפילו בחצי כוס (47-32 שקלים). 

צילום: טל ציפורין (צילום: טל ציפורין)

על האוכל כאן מופקד השף אורי קריק ("אלורה", "מסה") ובתפריט יש ארוחות בוקר (62-37 שקלים), כריכים המוגשים עד השעה 16:00 אחר הצהריים, המבורגר ושניצל, קציצות פרסה, פיש&צ'יפס וגם סטייק אנד אגז. יש גם הייליטים כמו "פיצת פלורנטין" הנהדרת מטורטייה עם תרד, בשמל ביצה, ושמן כמהין (57 שקלים) וקרפצ'יו רוסטביף (58 שקלים). בסופי השבוע מגישים שם גם ארוחת בראנץ' מפנקת.

צילום: לין לוי (צילום: לין לוי)
הביסטרו הלא יומרני (שיש שיגדירו אותו גם כבר יין שכונתי) בנוי מכמה חללים, וכולל בר וחצר מוצלת בגודל חצי דונם שמתחבאת בפנים, וחדר יין המשמש לאירועים פרטיים.  

צילום: טל ציפורין (צילום: טל ציפורין)

בת עמי 7 יפו, 03-6292111, ראשון-חמישי 1:00-10:00, שישי-שבת 9:00 -1:00, לא כשר

 

 

פאראקאלו

צמוד למסעדת "חצר גולדמן" פועלת טברנה יוונית שנפתחה לפני מספר חודשים, המציעה את כל הקלאסיקות מהמטבח היווני פלוס נוף משגע של הים שממול. ברקע מתנגנת כל העת מוזיקה יוונית שמחה, ומדי שלישי ושישי מתקיימים שם ערבי טברנה עליזים במיוחד שבמשך כמה שעות יגרמו לכם להרגיש ביוון.

צילום: אביעד בר נס (צילום: אביעד בר נס)

התפריט במקום כולל את ארוחת "בוקר דייגים" שמורכבת מכמה סוגי דגים, ממרח איקרה, לחם וירקות טריים (58 שקלים), ממאזות קרות וחמות (39 שקלים) וממנות עיקריות כמו מיקס שרימפס, קלמרי ומולים מטוגנים עם איולי שום ולימון (92 שקלים).

צילום: עידן גור (צילום: עידן גור)

בנוסף, תוכלו לטעום כאן סביצ'ה דג על קרם חצילים שמוגש לצד יוגורט יווני וקולורבי צלוי (42 שקלים) ומנה של סופלקי פרגית, שעליה לא כדאי לוותר (61 שקלים).

צילום: עידן גור (צילום: עידן גור)

נחום גולדמן 6 תל אביב 03-6816918, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי-שבת 24:00-9:00, לא כשר

  

תמונה כללית
 

ג'מה

מסעדה איטלקית, צעירה ומעוצבת של השף רמי אמינוב (אוליברי) שבה פועל טאבון לבנים איטלקי, ממנו יוצאים פיצות ומאפים מעולים, ביניהם פיצה קרבונרה, פיצה טרטופו ופיצה יפואית עם שוק טלה טחון, טחינה וצנוברים קלויים (72-54 שקלים).  

 

בגזרת המנות הראשונות תמצאו שם פולנטה (48 שקלים) וכרובית אפוייה;  בעיקריות תוכלו לזלול ניוקי שנאפה בטאבון (52 שקלים), ופסטות כמו לינגוויני בולונז, רדיאטורי בייקון ופרפדלה שוק טלה (72 שקלים).

 

תרצה 14 יפו, 03-6058276‏, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

קפה אלברט

"אלברט" הוא בית קפה שכונתי שממוקם בתוך מתחם נגה (ממש מול תיאטרון גשר), ויש בו אווירה לא מחייבת הכוללת את אנשי השכונה שמגיעים עם הלפטופ ומחירים מלפני עשור. התפריט מציע שתי גרסאות לארוחת בוקר (35 שקלים בלי קפה או 43 שקלים עם קפה), מבחר סנדוויצ'ים (45-32 שקלים) וסלטים (42-35 שקלים), ובצהרי היום תוכלו לשתות כאן בירה בתשעה שקלים (180 מ"ל).

 

בת עמי 6 מתחם נגה יפו, 03-6007076‏, ראשון-חמישי 23:30-7:30, שישי 17:00-7:30, שבת 23:30-8:30, לא כשר

 

קזינו סן רמו

קפה-מסעדה שכונתית הצמודה לתיאטרון גשר, שנפתחה בניסיון לתת פתרון בילוי טעים ופונקציונלי לתושבי השכונה ובתפריט שלה אפשר למצוא ארוחות בוקר, צהריים וערב שמדברות לכולם.

 

בין היתר, מציעים כאן ארוחה הכוללת סלמון כבוש, איקרה, ביצה קשה ותפוח אדמה מרוסק עם שמנת חמוצה, בצל ירוק, סלסת עגבניות, ירקות חתוכים ולחם (64 שקלים) או "אבוקדו אנד אגז" (52 שקלים). בצהריים מגישים שם לביבות פרסה, סלט חם על קרם שעועית בובס, סביצ'ה, קציצות דגים, פיש אנד צ'יפס והמבורגר (יש גם המבורגר צמחוני מפטריות ועדשים).

 

נחמה 2 מתחם נגה יפו, 03-5042003. ראשון-שבת 1:00-8:00, לא כשר

  

תמונה כללית

בית קנדינוף

בר-מסעדה חדש שנפתח לפני מספר חודשים במתחם "בית קנדינוף" ביפו, ובו מוגש מטבח יפואי-ים-תיכוני באווירה קלילה ולא מחייבת. מאחורי המקום הזה עומדים האומנית האיטלקייה אריאנה פורנצ'אי, אמיר ארליך שמגיע מתחום המסעדנות וחיי הלילה, ליאור סדן - אומן יוצר ואיש חיי לילה, ונדב רפפורט, גם הוא נחשב לאושייה בתחום הקולינריה וחיי הלילה בעיר.

צילום: אנטולי מיכאלו (צילום: אנטולי מיכאלו)

על התפריט של "קנדינוף" חתום השף יוגב ירוס, שיצר שם מפגש בין יפו לים-התיכון עם מנות כמו מסבחה לימה (28 שקלים), טרטר עג'מי (46 שקלים), קלמרי סקורדלייה (54 שקלים), ברוסקטה באבא גאנוש (38 שקלים) וטורטליני חצילים שרופים (62 שקלים).

צילום: דניאל לילהשף יוגב ירוס (צילום: דניאל לילה)
 

אגב, בנוסף למסעדה פועל במתחם גם סטודיו, חלל תצוגה עם אומנות מתחלפת ומרכז שיעורים והרצאות.

 

הצורפים 14 יפו, 03-6502938, שני-רביעי 1:00-17:00, חמישי 2:00-17:00, שישי-שבת 2:00-11:00, לא כשר

 

נורמה ג'ין

בר ותיק שמתהדר באוסף של לא פחות מ-200 בקבוקי ויסקי ו-16 ברזי בירה. על האווירה במקום אחראי פלייליסט של שירי בלוז וסול, ועל הטעם אחראיות מנות כמו צלע לבן צלוי בטעם מושלם (69 שקלים).

 

מלבד הצלע, תמצאו שם גם את כל המרכיבים הקולינריים שבר בוגר ואיכותי צריך שיהיו לו: מטיאס עם בצל ושמנת חמוצה (39 שקלים), פיש אנד צ'יפס (66 שקלים), נקניקיות בוטיק (70-59 שקלים) והמבורגרים.

 

אליפלט 23 תל אביב, 03-6837383, ראשון-שבת 2:00-8:30, לא כשר

 

לכתבה זו 83 תגובות
הוספת תגובה