שתף קטע נבחר

הסוף לדוד החשמל יחסוך לכם עד 2,000 שקל בשנה

המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תקנות חדשות, שיחייבו התקנת מערכות חסכוניות לחימום מים בכל הדירות בבנייני מגורים חדשים, לצד הגדלת היקף ייצור האנרגיה מהשמש לשימוש הבניין. המטרה: חיסכון שנתי של בין 1,000-2,000 שקל למשפחה בישראל ושל 4 מיליארד שקל למשק

בכל בניין חדש הקבלן יצטרך לספק מערכות חימום מים יעילות אנרגטית בכל הדירות (מערכות סולאריות או משאבת חום). כך אושר אתמול (ג') במועצה הארצית לתכנון ולבנייה.

 

לכתבות נוספות בנושא נדל"ן

 

עד היום, בכל בניין רב־קומות (29 מטר לפחות) חימום מים בדירות נעשה על ידי מערכת סולארית (דוד שמש) רק ב־7 הקומות העליונות. כל השאר על בסיס חשמל. על אף שדוד החשמל היווה מערכת חימום מרכזית בכ־35% מהדירות בישראל, ומערכת גיבוי בכל הדירות, התקנות החדשות אוסרות על שימוש בדוד חשמל כמערכת חימום מים מרכזית.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

עד עתה גם לא הייתה התייחסות בחוק לחובות של הקבלן במה שקשור לניצול שטח הגג לטובת הבניין. לפי התקנות החדשות, אם קבלן התקין מערכות חימום מים חסכוניות בתוך הבניין, כגון משאבות חום, הוא יהיה מחויב לנצל את שטח הגג לייצור אנרגיה וחשמל סולארי לצרכים האנרגטיים של הבניין כמו תאורה.

 

התקנות נכתבו על בסיס הצעת חוק שהגישה ח"כ יעל כהן פארן, יו"ר ועדת המשנה לקידום אנרגיה מתחדשת, בשיתוף עם מינהל התכנון והבנייה, משרדי האנרגיה, השיכון והאוצר.

 

בכל בניין חדש תותקן בכל הקומות והדירות מערכת לחימום מים יעילה וחסכונית אנרגטית (סולארית או בעלת דירוג אנרגטי גבוה). הכוונה היא למערכות שמביאות את המים לטמפרטורה רצויה בכמה שפחות אנרגיה ובכך חוסכות כסף.

ח"כ יעל כהן פארן (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
ח"כ יעל כהן פארן(צילום: אוהד צויגנברג)
 

החיסכון השנתי צפוי להגיע לכ-1,000 שקל

למשפחה בת ארבע נפשות החיסכון השנתי צפוי להגיע לכ-1,000 שקל. אם היא מתגוררת בבניין שמייצר חשמל על ידי מערכת סולארית שהותקנה על הגג, החיסכון צפוי להכפיל את עצמו. התקנות לא מתייחסות לבניינים ישנים שרובם עדיין משתמשים בדוד חשמלי ובפתרונות חימום על בסיס גז. נכון לעכשיו, אין דרך לחייב אותם לעבור למערכות יעילות אנרגטית.

 

לדברי ח"כ פארן, "דודי החשמל שזוללים אנרגיה ומוסיפים לזיהום האוויר והסביבה יפנו את הדרך למערכות חדשניות, יעילות וחסכוניות באנרגיה". הילה ביניש, מנכ"לית המועצה הישראלית לבנייה ירוקה: "אישור התקנות פותח את השוק ומעודד פעולות של חיסכון אנרגטי, ניצול אנרגטי נכון והפחתת גזי חממה".

 

יו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה וראש מטה הדיור זאב בילסקי: "כלל הדיירים בבניין ייהנו ממערכות חימום מים יעילות וזולות, לצד ניצול מיטבי של הבניין לייצור אנרגיות מתחדשות". התקנות יובאו לאישור שר האוצר.

 

נועם סגל, מנכ"ל הפורום הישראלי לאנרגיה: "אין סיבה שדיירי הקומות התחתונות ימשיכו להשתמש בבוילר מיושן ולא ייהנו ממערכות מתקדמות לחימום מים ויחסכו אלפי שקלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מערכות חימום מים יעילות - בכל בניין חדש
צילום: shutterstock
מומלצים