לילדים וגם למבוגרים: לביבות כרובית

המנה מתאימה לבראנץ' של שבת בבוקר או למנת צהריים באמצע השבוע, ביום שמחכה לנו ארוחה כבדה בערב

ynet
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
בשיתוף תנובה

 

לביבות כרובית (הפקה: אינטרוויזיה / y-productions)

 

רכיבים:

3 כוסות כרובית מוקפאת

100 ג' גבינת מלוחה לייט 5%

100 ג' גבינה צפתית 5%

25 גרם פתיתי גבינה צהובה 28%

100 גרם גבינה 5% ללא תוספת מלח, למאפים

5 חלבוני ביצים

2 חלמונים

2 כפות קמח מלא

4 כפות פירורי לחם

1 שן שום

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט שמן זית לטיגון

 


 

אופן ההכנה:

מבשלים את הכרובית עד לריכוך מלא, מועכים מעט ומודדים שתי כוסות.

 

מגררים את הגבינות הקשות. כותשים שן שום. מערבבים את כל החומרים לעיסה.

 

מחממים מחבת (רצוי בעלת ציפוי מונע הידבקות) מוסיפים כפית שמן זית ומורחים את השמן במברשת לפיזור אחיד.

 

יוצקים למחבת החמה כפות מתערובת הכרובית ומשטחים מעט. מטגנים עד הזהבה, הופכים ומזהיבים את הצד השני.

 

מוסיפים כפית שמן אחרי כל שני סבבים של טיגון.

 

בשיתוף תנובה





תמונה כללית