שתף קטע נבחר

לפני "לכידת הירח" - תמרון מוצלח נוסף לחללית הישראלית

מנועי החללית הופעלו למשך 72 שניות כדי להתאים באופן מדויק את מועד המפגש עם הירח, הצפוי להתקיים ביום חמישי. במקביל, צילמה החללית את כדור הארץ ממרחק של 16 אלף ק"מ ובתמונה נראים ענני גשם מעל ישראל

 

תמונה נדירה של כדור הארץ ממרחק של כ-16,000 ק
כדור הארץ ממרחק 16 אלף ק"מ

 

החללית הישראלית "בראשית" ביצעה הבוקר (יום ב') תמרון נוסף, שמטרתו התאמה מדויקת של מועד המפגש עם הירח, המתוכנן ליום חמישי הקרוב.

 

הצוות ההנדסי של SpaceIL והתעשייה האווירית ביצע את התמרון, שבמהלכו פעלו המנועים במשך כ-72 שניות. הצוותים בודקים את תוצאות התמרון כדי לדעת אם יידרש תמרון התאמה נוסף לפני תמרון "לכידת הירח".

 

 

ביום חמישי הקרוב תפגוש החללית את הירח ותבצע את תמרון "לכידת הירח", תמרון מורכב שמטרתו להילכד על ידי כוח המשיכה של הירח ולהתחיל בהקפות סביבו לקראת נחיתה.

 

כמו כן, אתמול בשעות הצהריים עברה "בראשית" בפעם האחרונה בקרבת כדור הארץ במרחק של 1,700 ק"מ והצוות ההנדסי הצליח לצלם תמונה נדירה של כדור הארץ ממרחק של כ-16,000 ק"מ . בתמונה ניתן לראות את חצי האי ערב וצפון מזרח אפריקה ואת ענני הגשם של אתמול המסתירים את ישראל.

 

החללית, ששוגרה ב-22 בפברואר, הקיפה למעשה את כדור הארץ במסלולים אליפטיים ובסך הכל תעבור כ-6 מיליון ק"מ במסעה, למרות שהמרחק מכדור הארץ לירח הוא כ-384,000 ק"מ בממוצע (משתנה בין 356,000 ל-406,000 בגלל מסלולו האליפטי של הירח סביבנו). למעשה, זהו המסלול הארוך ביותר שנעשה אי פעם לנחיתה על הירח. הסיבה למסלול הארוך כל כך היא שימוש בכוח המשיכה של כדור הארץ על מנת להאיץ אותה מהר יותר ורחוק יותר, ששווה לא מעט חיסכון בדלק.

 

תהליך הנחיתה ב-11 באפריל ימשך 20 דקות והוא מתבצע בצורה אוטונומית על בסיס תוכנת בקרה וניווט שפותחה על יד מהנדסי SpaceIL והתעשייה האווירית. על מנת לנחות, יש להאט את המהירות האופקית יחסית לקרקע ולאחר מכן לבלום את המהירות האנכית. החללית משתמשת בחיישנים שונים למדידת מיקומה וגובהה ביחס לפני הירח. לצוות הקרקע לא תהיה אפשרות להתערבות במהלך הנחיתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים