4 מתכונים למימונה

שבקייה? זה קל! נפרדים מפסח עם מתכונים מתוקים באווירה מרוקאית: מסאפן, שבקיות, מרציפן ועוד

גל בוכניקפורסם 10:11, 27/04/2019
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית

צילום: גל בוכניק (צילום: גל בוכניק)

מסאפן

המצרכים (לתבניות מסאפן ייחודיות):

לבצק -

200 גר' מרגרינה

1 ביצה

1 כף שמן

מעט סוכר

מי ורדים - לפי הטעם

330 גר' קמח

מים, לפי הצורך

 

למלית -

400 גר' שקדים, טחונים ומולבנים

200 גר' סוכר

2 ביצים

 

לקישוט -

סוכריות צבעוניות

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים היטב את מרכיבי הבצק עד לקבלת תערובת רכה וחלקה, ומרדדים לתוך תבניות מסאפן ייחודיות.
  2. מכינים את המלית - מערבבים היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. יוצקים את התערובת לתבניות עם הבצק, 
  3. אפייה - מפזרים מעל הבצק סוכריות צבעוניות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמה קלה.

 

שבקיות

המצרכים:

לבצק -

900 גר' קמח

300 גר' מחמאה מומסת

1/2 1 כוסות מים רותחים

תמצית וניל - לפי טעם

 

לסירופ -

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות מים

1/4 כוס דבש

1 פלח מלימון טרי

שומשום, לקישוט

צילום: גל בוכניקמתכונים למימונה (צילום: גל בוכניק)
  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, מים, חמאה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת, ומניחים בצד לרבע שעה של התפחה.
  2. מכינים את הסירופ - בסיר בינוני מבשלים את כל מרכיבי הסירופ, עד לקבלת תערובת סמיכה וללא גושים. מניחים בצד שיתקרר.
  3. מטגנים את השבקיות - אחרי רבע שעה, מטגנים את השבקיות משני הצדדים במחבת חמה עם שמן עמוק עד להזהבה.
  4. לאחר הטיגון, טובלים את השבקיות בקערה עם הסירופ כך שיצפה אותן היטב ומכל הצדדים. מגישים מיד.

 

סנדלי שומשום

המצרכים:

לבצק -

160 גר' שומשום לבן

100 גר' מרגרינה

140 גר' קמח

1/2 כוס מים

 

לסירופ -

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות מים

1 פלח מלימון טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה או ביד, מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים את הקערה, ומעבירים לקירור למשך שעתיים לפחות.
  2. מכינים את הסירופ - בסיר בינוני מבשלים את כל מרכיבי הסירופ, עד לקבלת תערובת סמיכה וללא גושים. מניחים בצד שיתקרר.
  3. לאחר הקירור, מרדדים את הבצק לעלה דק, חותכים ממנו מעוינים ומדביקים את שתי הקצוות יחד בעזרת מעט מים.
  4. מטגנים את העוגיות במחבת חמה עם שמן עמוק מכל הצדדים, או בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה. טובלים את העוגיות החמות בסירופ, ומגישים מיד.

 

מרציפן

המצרכים:

1/2 ק"ג אבקת שקדים

1/2 ק"ג אבקת סוכר

1 כף מיץ סחוט מלימון אחד טרי

מים, לפי הצורך

צילום: גל בוכניקמתכונים למימונה (צילום: גל בוכניק)

  

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון מערבבים את המרכיבים, מלבד המים, במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  2. מוסיפים פנימה את המים בהדרגה, וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק גמיש.
  3. כשהבצק מוכן, אפשר להכין ממנו צורות שונות כיד הדמיון הטובה עליכם.

המתכונים באדיבות "בית הספר למקצועות הקונדיטוריה והאפייה" בהנהלת גל בוכניק

 

לכתבה זו 72 תגובות
הוספת תגובה