מאות נערים יחלו ללמוד לתואר ראשון בבר-אילן
398 נערים ו-163 נערות סיימו בהצלחה את "התוכנית לנוער מוכשר במתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן". מנהלת התוכנית הדגישה כי אחוז הנערות בתוכנית נמצא בעלייה
מאות נערות ונערים יחלו בעוד כמה חודשים ללמוד לתואר ראשון במתמטיקה, מדעי המחשב, הנדסה, כימיה, פיזיקה ועוד. אותם נערים סיימו בהצלחה את "התוכנית לנוער מוכשר במתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן". במסגרת התוכנית סיימו נערים רבים תואר ראשון עוד לפני גיוסם לצה"ל, וחלק מבוגרי מחזורים קודמים - כך מספרים בבר-אילן, כבר סיימו תארים מתקדמים והגיעו לעמדות מפתח באקדמיה, בתעשייה וביחידות המחקר והפיתוח בצה"ל.
מדובר בתוכנית לקידום מדעי המתמטיקה בשיתוף אוניברסיטת בר-אילן. התוכנית הוקמה בשנת 1982 על ידי שני פרופסורים למתמטיקה מאוניברסיטת בר-אילן: פרופ' צבי ארד ז"ל ופרופ' ברני פינצ'וק. בתחילת התוכנית למדו עשרות בודדות של תלמידים, שלמדו בסמיכות לאוניברסיטת בר אילן. כיום התוכנית מונה למעלה מ-8,000 תלמידים ברחבי הארץ.
מאות הבוגרים הגיעו בשבוע שעבר לטקס הסיום מכל חלקי הארץ. התלמידים עטו על עצמם גלימות חגיגיות והגיעו עם הוריהם לטקס שהתקיים באולם "וואהל" באוניברסיטת בר אילן. זו השנה הראשונה שבה מתקיימים שני טקסי סיום שהתפרשו על פני יומיים, וזאת מפאת כמות הבוגרים הגדלה בכל שנה.
מנכ"לית התוכנית, אלישבע פרידמן, בירכה את הבוגרים: "השנה סיימו בהצלחה את התוכנית 561 תלמידים ב-31 קבוצות מכל רחבי הארץ, מתוכן 163 בנות. לשמחתנו, מספר הבנות שנרשמות לתוכנית גדל בכל שנה, ואנו מקווים כי הפער ילך ויצטמצם, בייחוד כי מהתוכניות האלו יוצאים דור המנהלים והבא, ובהחלט הגיע הזמן לראות איזון מגדרי בשוק התעסוקה".
בחלק השני של הערב, הציגו ראשי ה"חממה האקדמית לנוער" של אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' עוזי וישנה, ומנהלה ד"ר ארז שיינר, את אפשרויות הלימוד הפתוחות לבוגרי התוכנית. לאחר מכן קיבלו הבוגרים מידע חשוב לעתיד מאורית חסון, סטודנטית שנה ג' ב"חממה האקדמית לנוער". בסיום הערב, פגשו הבוגרים והוריהם את נציגי מחלקות פיזיקה, הנדסה, מדעי המחשב, כימיה ומתמטיקה, שאלו שאלות, וקיבלו מידע חשוב לפני ההרשמה לתוכנית האקדמית לנוער.
יוזמה ברוכה שאין כדוגמתה.br/הבן שלי הוא אוטיסט בתפקוד גבוה.
רבים חושבים שאוטיסט היא מילת גנאי, מילה נרדפת למפגר ועוד.
רבים מהאוטיסטים הם אנשים חכמים, עם מנת משכל גבוהה ומצטיינים במקצועות מדעיים.
הבן שלי היה בכיתה ה' כשניסה להתקבל לתוכנית ( האח הגדול שלו היה כבר בתוך התוכנית ) .
הוא לא הצליח בפעם הראשונה, ובשנה השנייה הגיע שוב למבחנים, הפעם עם תוספת זמן.
הרבה לא מודעים שאוטיסטים לא תמיד מבינים מה בדיוק דורשים מהם, בעיקר בגלל ההבנה הורבלית ( המילולית ). אם נותנים להם בזמן הבחינה את האופציה לשאול ולהבין מה נדרש, הם כבר יעשו את זה. זו אחת המטרות של תוספת הזמן, והאופציה לתת להם לשאול. הפעם הוא עבר בהצלחה ונכנס לתוכנית, זאת תוך כדי שהוא עדיין לומד בכיתה מיוחדת עם שילוב יחסית מצומצם.
בתמצית: הוא התחיל את התוכנית, בעקבות כך הצלחנו אחרי ים של מאבקים להעביר אותו לכיתה רגילה ( כיתת מופ'ת ) , הוא סגר פער במתמטיקה ופיסיקה של שנה וחצי תוך שלושה חודשים !
אחרי זה הוא פשוט התחיל לטוס בכיתת מופת, ומציונים של בקושי עובר הוא התחיל להוציא במתמטיקה בבית הספר רק מאיות ואז גם שאר המקצועות התחילו להתרומם.
מילד מנודה , שבכיתת מופ'ת נחשב בהתחלה לילד הלכאורה 'מפגר' ( כי הוא הגיע מהכיתה של האוטיסטים, זוכרים ) הוא הפך לילד אהוב ומקובל, כי הוא פשוט עזר כל הזמן בלימודים לאחרים , ותמיד בתמימות ובכיף. הוא המשיך עם רוב התלמידים גם בתיכון , סיים בהצטינות מגמת תכ'ם והיום סטודנט מצטיין באחד מהמוסדות להשכלה גבוהה, עם ממוצע בסוף שנה שנייה של 95 .
לפעמים אני עוד פוגש ילדים מהכיתה הטיפולית שלמדו איתו ומבין איפה הוא ואיפה הם.
נכון, זה הכל בזכות העבודה הקשה שלו, אבל אם לא התוכנית של בר אילן, הוא לא היה מגיע לזה, ועל זה פשוט אין לי מילים שיביעו את מה שאני מרגיש, ואני יכול להגיד שאני אפילו בוכה כשאני נזכר שאילו שסרבו לשלבו טענו שלא יצא ממנו כלום והוא לא מתאים לכיתה רגילה.
תודה עמוקה למורים שמלמדים בתוכנית, הם הנשמה של הפרויקט והם הגורם להצלחה.
אילו לרוב מורים ומורות ותיקים שלא עושים את זזה בשביל הכסף , אלא בשביל הנשמה.
לסיום, פרט פיקנטי: אחרי סיום התוכנית, כמעט אחרי שלוש שנים, דברנו עם המורה של הילד בתוכנית. אמרנו לה שהילד הוא אוטיסט- היא לא האמינה לנו וחשבה שאנחנו עובדים עליה.