שתף קטע נבחר

הטעויות שתצטרכו לחיות איתן במטבח

אחסון מוצרים לא נוח, פרזול זול שגורם למגירות לקרוס והפינות המתות במטבח שסיוט לנקות. מתכננים מטבח? ראו הוזהרתם. אתר "המקצוענים" עם טיפים לתכנון נכון

אתם נתקלים אחד בשני בזמן העבודה במטבח, המגירות קורסות כעבור שנתיים, הצבע של החזיתות מתנפח ונמאס לכם שקופסת הקורונפלקס נופלת מאחורי סלסלת הקרוסלה? אתם לא לבד. רבים טועים בשלב תכנון המטבח, וכשמגלים זאת, לרוב כבר מאוחר מדי, ועלות התיקונים מזנקת.

 

בכתבה הקודמת , הרחבנו על האי במטבח, על מרחק בין האלמנטים השונים ועל תכנון חכם של תאורה. בכתבה זו, נתייחס לאחסון, פרזול ומיקום הכיריים.

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מתוסכלים מחוסר ניצול של הפינה המתה במטבח

הטעות: "במטבח בצורת חית, יש שתי פינות מתות במטבח, שמהוות בזבוז משמעותי של שטח אחסון אם הן אינן מתוכננות נכון", אומר עידן פרץ, נגר מפרח החיים באתר "המקצוענים". "הפרזול הזול, לרוב נתקע כבר תוך שנה של שימוש במטבח, המוצרים נופלים מתוך הסלסלות, וזו הופכת להיות הפינה הכי מתסכלת במטבח, שאינה מאחסנת טוב, ושקשה מאוד לנקות אותה".

 

מה כדאי? "כשאתם מתלבטים בשאלה כיצד לנצל את הארון הפינתי, שימו לב שכדי להוסיף שם דלת, תצטרכו להקטין את שטח שני הארונות הסמוכים לפינה זו, כך שמראש הם יהיו קטנים יותר מאשר יכולים היו להיות בהיעדר הפינה המתה", מדגיש בוריס סולטנוב, מעצב פנים ומרצה בבית-הספר לעיצוב פנים של ברברה ברזין, שמתנגד לכל הרעיון של סלסלאות נשלפות.

 

"טובתו של מי שצפוי לבשל במטבח חייבת להיות מעל הטרנדים והאופנות החולפות. בחירת הפרזול ותכנון נכון של אמצעי האחסון, הן קריטיות לנוחות ההתנהלות במטבח ולמקסום השטח הקיים. מרבית הפתרונות הקיימים בשוק - ביניהם סלסלאות פינתיות, מתקנים סיבוביים ו'רכבות', אינם יעילים באמת. הרי רובם, ממילא מתוכננים בצורה מעוגלת, כך שהם לא מנצלים את כל שטח הפנים של הארון המלבני של הפינה. רובם, גם לא זולים בכלל, והפרקטיקה מוכיחה שמוטב להשקיע בארונות עם מגירות רחבות משני צדי הפינה, גם במחיר של להפסיד מעט שטח בפינה עצימה. פתרון יצירתי נוסף, שמתאים למטבחים עם צלע שפונה לסלון (חצי אי), הוא להשתמש בפינה המתה שבקצה חצי האי, לאחסון של מפות וכלי הגשה, באמצעות יצירת ארון מגירות הנפתח לכיוון ההפוך (כלומר, לכיוון פינת האוכל או הסלון)".

  

 

    (צילום: shutterstock)
ותרו מראש על הפינה המתה, ובחישוב כולל תרוויחו יותר שטחי אחסון(צילום: shutterstock)

מיקום כיריים ליד חלון או מתחת לארונות? שומנים יידבקו 

הטעות: "זו בהחלט טעות למקם ארונות עליונים מעל כיריים", אומרת מיכל וקסלר, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים. "שכן, כל השומן של הטיגונים נדבק מתחת לארונות. אם יש בעיה של מקום, ואין ברירה אלא למקם ארון מעל, חשוב לשים מתחת לארון משטח זכוכית, שיקל על הניקוי".

 

"נגרות היא דבר מאוד עדין, וכשנפלט חום, אדים ואיתם חלקיקי שומן של טיגונים, כיוון הפליטה הוא גם כלפי מעלה", מוסיף סולטנוב. "זה עלול לגרום לנזקים שונים למדפים או לארונות עליוניים: הופעת כתמים והתנפחות של הצבע במשך הזמן. חשוב לזכור למקם את כל אלה בקו אווירי, של לא פחות ממרחק של 30-40 ס"מ מקצה הכיריים בכל צד. הדבר החכם יותר לעשות, הוא למקם קולט אדים מעל הכיריים, רצוי עם יניקה מסודרת החוצה".

 

טעות נוספת, בהקשר זה, היא למקם את הכיריים מתחת לחלון המטבח. "גם במקרה זה, יש קושי משמעותי בניקיון, שכן כל השומנים נדבקים על החלון, ומאוד קשה להיפטר מהם", אומרת וקסלר.

 

"הנזק הוא לא רק לזכוכיות, אלא גם לפרופיל האלומיניום, לכל גומיות האיטום שמסביב לפרופיל, למשקוף, למסגרת החלון ולחלוקות הפנים – הכל לוכד את השומנים", מוסיף סולטנוב.

 

מה כדאי? "גם אם אין להבה בכיריים שלכם (כלומר, אין לכם כיריים מגז, אלא אתם משתמשים בכיריים חשמליות או אינדוקציה), מוטב להימנע ממיקום כיריים ליד חלון", אומרת וקסלר.

 

"אלו שכבות של שומן, שמצטברות ומעכירות את הזכוכית. בשונה מחיפוי זכוכית על קיר, הרי שזכוכיות של חלון הן שקופות בשונה מחיפוי זכוכית לקיר שהוא תמיד מגוון. לכן, זה הרבה יותר בולט, וגם מפריע לכם ליהנות מהנוף".

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

חסכתם על הפרזול? המטבח לא יחזיק מעמד לטווח ארוך

הטעות: "אחת המלחמות הגדולות בשלב תכנון מטבח, היא עניין הפרזול", מדגיש פרץ. "צרכנים לא מבינים מה ההבדל בין מגירה למגירה, מתרכזים בעיקר בעיצוב ובנראות הכללית של המטבח, ולא מקדישים מספיק מחשבה ותשומת לב לעניין הפרזול של המטבח. למעשה, ההבדל בין מטבח שיחזיק מעמד לאורך שנים, לבין מטבח שתרצו להחליף זמן קצר לאחר הקמתו, היא אך ורק הפרזול. בעבר, כשהיו מזמינים מטבח מנגר, היו הולכים לראות מטבחים לדוגמה".

 

לדברי פרץ, "כיום, דור הסמארטפונים לא רוצה לקום מהספה, ולגשת לראות מה ההבדל בין סוגי הפרזול השונים, באולמות התצוגה ובבתים. אמנם בקטלוג הכל נראה יפה ומעוצב, אבל אחרי שנתיים רואים את ההבדל בכושר הנשיאה של המגירות וביציבות של צירי הדלתות. אם הפרזול לא איכותי, אחרי שנתיים-שלוש המגירות נופלות מעט, חזית נתקעת בחזית, והורסים את המטבח רק מעצם זה שמשתמשים בו. זה לא אמור להיות ככה".

 

מה כדאי? "חשוב מאוד לראות מטבח קיים, כשנתיים אחרי שימוש בו", ממליץ פרץ. "לגבי ההתקנה, חשוב לוודא שהחברה היצרנית היא זו שמספקת לכם את האחריות, כשההמלצה היא לאחריות של 10-15 שנה, ולא פחות מכך", אומר פרץ.

 

"אם נגר פרטי יסגור את העסק, או אם חברת מטבחים תפשוט רגל, למי תפנו לצורך תיקונים?, לרוב, גוף המטבח לא משתנה מחברה לחברה, וגם הנגרים עובדים פחות או יותר עם אותה איכות של גוף שעשוי מ'סנדוויץ''. במקרה של תקלה בחזיתות, גם אותם קל וזול יחסית להחליף. מה שעושה את ההבדל זה איכות הפרזול וההתקנה, שחייבת להיות מדויקת".

 

עוד כתבות בנושא:

רהיטים לבית ולגינה: מזמינים מנגר או מקטלוג?  

סוגי עץ לרהיטים: מה ההבדלים ביניהם?   

איזה מטבח מתאים לי?

 

    (צילום: shutterstock)
מגירות שיוצאות אליכם, ימנעו חיפוש נואש אחר מוצרים שמתחבאים בחלק הפנימי של המדף(צילום: shutterstock)

מתחרטים שלא עשו מזווה עם מגירות

הטעות: "רבים אומרים לי שהם מתחרטים שלא השקיעו במטבח הקודם במזווה עם מגירות", אומר פרץ. "במטבח החדש, לרוב הם כבר מבינים את החשיבות של מזווה שמאורגן בצורה נוחה לתפעול".

 

"אין דבר כזה יותר מדי שטחי אחסון במטבח", מוסיפה וקסלר. "כיום מבינים שהרבה יותר נוח לאחסן במגירות ולא בארונות עם מדפים. כי אז, כל התכולה באה לכיוון המשתמש, ולא צריך להתכופף כדי להוציא את התכולה. זה ממקסמם משמעותית את שטחי האחסון, וקריטי במיוחד במטבחים קטנים".  

 

בכמה זה מייקר את המטבח?

"אם מוסיפים ארונית של 5 מגירות, זה כרוך בתוספת של כ-3,000 שקל אמנם, אך זה משנה את כל חווית השימוש במטבח", מסביר פרץ.

 

"לטעמי, גם אם יש מגבלת תקציב, כדאי לצמצם בעלויות של חזיתות או של אלמנטים אחרים במטבח, אבל לא לזלזל בחשיבות האחסון. אם מסתפקים במדפים, מאוד קשה למצוא את המצרכים, זה גורם לדברים להישאר מאחור ולאבד את התוקף שלהם, פשוט מתוך עצלנות שלנו ביומיום, בצורך לאתר אותם. ברגע שכל המגירות ממוקמות באזור אחד, אנו מגיעים עם שקיות הקניות מהסופר, ופשוט פורקים אותן במקום אחד".

 

מה כדאי? "מומלץ לבחור במזווה מגירות ברוחב של לפחות 90 ס"מ, ובגובה של 1.60 מטר", אומר פרץ. "כדאי להרוויח כמה שיותר עומק של המגירות שאפשרי, בתנאי השטח. במזווה זה, מאחסנים את כל קופסאות השימורים, הפסטות, הרטבים, הבקבוקים – כל האוכל היבש שאינו זקוק לאחסון במקרר. יש יתרון גדול מאוד למגירות שבצידן זכוכית שמאפשרת התמצאות קלה יותר".

 

לדברי פרץ, "כדי להרוויח מקסימום שטח אחסון, כדאי להשקיע במגירות ש'גונבות' רק 2.5 ס"מ משטח הארון. מגירות העץ הרגילות והישנות, מבזבזות שטח של 7 ס"מ, שהוא משמעותי מאוד לאחסון. חשוב לציין, שאם ממקמים את המזווה בסמוך למקרר או לתנור, חשוב שדופן ההפרדה תהיה דופן כפולה בעובי של 3.5 ס"מ, כדי שמוצרי המזון לא יתחממו מגופי החימום של מכשירי החשמל הסמוכים".

 

צריכים נגר בתחום המטבחים? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

פורסם לראשונה 04/03/2020 07:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים