שתף קטע נבחר

התקהלויות יוגבלו ל-50 איש, מופעים ל-250

הגבלות חדשות של קבינט הקורונה בעקבות העלייה בתחלואה: בבריתות, בהלוויות ובבתי כנסת לא יותרו יותר מ-50 נוכחים. במופעי תרבות ואולמות אירועים - מקסימום 250 איש, ללא החרגות. בחתונות - 250 לכל היותר עד 9 ביולי, עד 100 איש בימי בין המצרים. אלקין הציע לאסור ריקודים. מבחנים לסטודנטים - בזום. עדיין לא נמסר מתי ההגבלות ייכנסו לתוקף

 

 

החלטות בתום יום שני של דיונים: לאחר העימותים בין משרד הבריאות לשרים אתמול, קבינט הקורונה החליט היום (ב') פה אחד לקבל את המלצת משרד הבריאות להתיר התקהלות רק עד 50 איש. עם זאת, מופעי תרבות ואולמות אירועים יוחרגו מכך ושם מספר המשתתפים יוכל להגיע ל-250 איש ללא אפשרות להגדיל את הקהל. בנוסף אישרו השרים כי הסטודנטים יוכלו להיבחן מרחוק - ובנושא זה כבר התעורר ויכוח עז. עדיין לא נמסר מתי ההגבלות ייכנסו לתוקף.

 

הגבלת ההתקהלות ל-50 איש כוללת בין היתר בריתות והלוויות, וכן התקהלויות בבתי תפילה. בנוגע לחתונות מספר המשתתפים המקסימלי עד 9 ביולי יהיה 250 איש. בגני אירועים ובמקומות פתוחים המספר המקסימלי יוסיף להיות 250 איש, אבל באולמות סגורים - רק 100 איש. הגבלה זאת תהיה בתוקף עד 31 ביולי.  

קבינט הקורונה (צילום: עמוס בן גרשום, לע
קבינט הקורונה(צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

מגבלות קורונה חדשות 29 ביוני ()

השר זאב אלקין הציע שבמקום לצמצם את מספר האנשים באירועים, הריקודים ייאסרו. שר התיירות אסף זמיר השיב לו כי זה לא ריאלי, ולבסוף הוחלט שאיסור הריקודים יישאר בגדר המלצה בלבד - ובעתיד יוחלט אם לחייב את הציבור בכך.

 

עוד קבע הקבינט כי בתי הספר של החופש הגדול יפעלו כסדרם. לפי משרד החינוך, כל קבוצה תמנה 28 תלמידים בממוצע, לעומת 35 בתכנון המקורי. במשרד ציינו כי פעילויות רבות יועברו למרחב הפתוח ככל שיתאפשר וייעשה שימוש גם בכיתות שלא לומדות בחופש הגדול כדי לרווח את התלמידים.

 

עימות על הגבלת הכניסה למוזיאונים

שר הביטחון בני גנץ דרש בדיון להעביר את הטיפול האופרטיבי למשרד הביטחון. "הרגולציה מלמעלה עד למטה צריכה להיות במשרד הבריאות, והביצוע במשרד הביטחון ופיקוד העורף שיש לו את כלי הביצוע הטובים ביותר - ממלוניות ועד קשר ישיר עם כל הרשויות", אמר.

 

 
במהלך הדיון התפתח ויכוח סוער בין שר הבריאות יולי אדלשטיין לשר הכלכלה עמיר פרץ. אדלשטיין דרש להגביל את מספר האנשים שיוכלו להיכנס יחד לתערוכות ולמוזיאונים מ-250 ל-100. פרץ טען שאם אין שינוי באירועים - אין סיבה לפגוע בתערוכות והמוזיאונים. גנץ הציע לשניים להשאיר את המצב כמו שהוא, וללבן את המחלוקת בהמשך ביניהם.

 

בנוסף הוחלט כי המגזר הציבורי יעבור למתכונת של 30% עבודה מהבית, אך הדבר עוד דרוש להסדרים שייקבעו על-ידי נציב שירות המדינה. "הקורונה היא לא רק מגפה בריאותית אלא גם כלכלית", אמר שר הרווחה איציק שמולי שתמך בצמצום ההגבלות. "למרות נתוני התחלואה שעולים, תחת ניהול סיכונים נכון יכולת הספיקה של מערכת הבריאות עודנה בטוחה".

 

קייטנה בבית ספר בשדרות (צילום: רועי עידן)
בתי הספר של החופש הגדול יפעלו כרגיל(צילום: רועי עידן)
 

הבוקר אמר מנכ"ל משרד הבריאות בריאיון לאולפן ynet כי המדינה חייבת להגביר את האכיפה. "אני מבין את משמעות ההגבלות, אבל האם אנחנו רוצים להידרדר לסגר גדול יותר?", שאל המנכ"ל. "אנחנו מתירים ביקורים עם מבוגרים עם מסכות וריחוק, אבל אם נראה עלייה בתחלואה - איסור על מפגשים עם סבא וסבתא נמצא על השולחן".

  

לדברי מנכ"ל משרד הבריאות, יש הבדל מהגל הקודם, "אנחנו רואים יותר חולים צעירים, אבל לאט לאט מסתמנת עלייה במבוגרים וזה יעלה את מספר החולים הקשים והנפטרים".

 

עוד לפני ההחלטה לבטל את הבחינות הפרונטליות באוניברסיטאות, ראשי המוסדות הזהירו כי הדבר עלול לבטל את הסמסטר. "מדובר בהחלטה הרת גורל לא רק עבור עשרות אלפי סטודנטים שרוצים וצריכים לסיים את השנה או התואר, אלא בהשלכות הרסניות על המשק והכלכלה הישראלית עקב דחיית הכניסה לשוק העבודה של בעלי מקצוע חדשים", אמר יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות פרופ' רון רובין.

 

אלקין מסר כי "אני בטוח שבדומה למכללות שהודיעו לי כי הן ערוכות לאפשרות המאתגרת לקיום מבחנים מרחוק, גם האוניברסיטאות יפעלו בהתאם, ובדומה לניסיון שכבר קיים בעולם המערבי במשבר הקורונה, יידעו גם הן להיערך למצב הדינמי שבו אנו מצויים". אלקין הדגיש כי משרדו יפעל ככל שניתן כדי שהרמה האקדמית של הסטודנטים לא תיפגע.

 

"ההחלטה לבטל את המבחנים הפרונטליים נמהרת ולא הגיונית, וחבל שהתקבלה ללא התייעצות עם האוניברסיטאות.", השיבו באוניברסיטאות. "לצערנו, היא עתידה לפגוע בראש ובראשונה בסטודנטים עצמם. כעת סיום הסמסטר תלוי על בלימה".

 

 

בתוך כך, המגמה המדאיגה של עלייה בתחלואה ממשיכה. שמשרד הבריאות עדכן הבוקר שמחצות אובחנו 159 חולי קורונה. מספר החולים קשה עלה בשבעה מאז אמש והוא עומד על 46. מספר החולים בינוני עומד על 58. במהלך אתמול אובחנו 374 נדבקים.

 

בבתי החולים מאושפזים 222 חולים, מתוכם 24 מונשמים – עלייה של שניים מחצות. אתמול התקבלו תוצאות עבור 10,138 בדיקות, ואחוז החיוביים עמד על כ-4%. בישראל ישנם כעת 6,556 נשאים של הנגיף, ו-318 בני אדם נפטרו לאחר שנדבקו.

 

מהנתונים עולה כי בירושלים אובחנו 100 נדבקים חדשים בשלושת הימים האחרונים, באשדוד 74, בבני ברק 60, בתל אביב-יפו 48, ברהט 36 ובבת ים 35. בערערה שבנגב אובחנו 27 (שם שיעור התחלואה לנפש הוא הגבוה ביותר), ובכפר קאסם, רמלה וראשון לציון אובחנו 26.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף זגריזק, shutterstock
ארכיון
צילום: אסף זגריזק, shutterstock
מומלצים