שתף קטע נבחר

הושלמה העיסקה למכירת צים לחברה לישראל

החברה לישראל תקנה את אחזקות המדינה בצים תמורת כ-504 מיליון שקל. בכוונת החברה לישראל לרכוש בקרוב גם את 2.2% הנותרים בחברה המוחזקים בידי משקיעים פרטיים; בכיר באוצר: "כשנותנים לכך כסף, אתה צריך לקחת, גם אם אתה נתפש כפראייר"

החברה לישראל רוכשת מהמדינה את כל מניותיה (48.6%) בחברת הספנות צים לפי שווי חברה של כ-1.04 מיליארד שקל. המדינה תקבל תמורת מניותיה בצים כ-504 מיליון שקל. בכוונת החברה לישראל לרכוש בקרוב גם את 2.2% הנותרים בחברה המוחזקים בידי משקיעים פרטיים.

 

עידן עופר,- יו"ר החברה לישראל, ויוסי רוזן, מנכ"ל החברה, ציינו עם השלמת העסקה, כי להחלטת הרכישה תרמו שיתוף הפעולה עם ההנהלה ועובדי צים. הם הביעו ביטחונם כי החברה לישראל תעבוד תוך שיתוף פעולה עמם לקידומה של החברה לטובת בעליה ועובדיה.

"הרכישה מהווה החלטה אסטרטגית עבור החברה לישראל", ציינו השניים, "וכעת כאשר השותפות ההיסטורית עם המדינה הגיעה לקיצה , ניתנת לנו האפשרות לפתח את צים כחברה עסקית בינלאומית".

 

שר האוצר, בנימין נתניהו, ברך על העסקה וציין, כי זוהי אבן דרך נוספת בתהליך ההפרטה שמבצעת הממשלה, לאחר הפרטת אל על והשלב הנוסף בהפרטת בזק שהוריד את החזקות המדינה מתחת ל-50%. לדבריו, הממשלה ממשיכה באופן עקבי במדיניות פתיחת המונופולים לתחרות והפרטה מואצת של חברות ממשלתיות, תהליך שיימשך במהלך שנת 2004. נתניהו הוסיף כי חברת הספנות המופרטת תיזדקק לנמלים יעילים ופתוחים, ברומזו להפרטה הצפוייה בהמשך גם בנמלים, שנתקלת בהתנגדותם העזה של העובדים.

 

שר התחבורה, אביגדור ליברמן אמר: "ההבטחה לסיום הפרטתה של חברת צים ניתנה על ידי עוד ביום פתיחת המסחר במניות אל על בבורסה בתל-אביב. הפרטת צים מצטרפת להפרטות נוספות להן היה שותף משרד התחבורה כגון קווי אגד ודן, אל על וחברת התחבורה העירונית של באר-שבע". ליברמן אף ביקש מנתניהו שמחצית מהתמורה שהתקבלה מהמכירה  - כ-250 מיליון שקל - תועבר למשרד התחבורה לתקציב פרויקטים תחבורתיים.

 

בכיר באוצר אמר ל-ynet בעקבות השלמת העסקה, כי הוא מודע שההסכם מביא איתו ביקורת ציבורית, וזאת בשל העובדה שהאחים עופר יוצאים מהעסקה ברווח ניכר. "למרות זאת", אומר הבכיר, "אני שמח שפקידי האוצר התעקשו לבצע את העסקה, מכיוון שלא היה קונה אחר. כשנותנים לך כסף, אתה צריך לקחת, גם אם אתה נתפש כפראייר".

 

גורם בסביבתו של שר האוצר אומר על הדברים הללו, כי מדובר בניסיון לנגח את שר האוצר מצד גורמים שספק אם הם מודעים למחיר העסקה. הגורמים מנצלים את העובדה, כי כל עסקה של המדינה עם האחים עופר היתה נתקלת בביקורת ציבורית. העסקה שהושגה בהחלט משתלמת למדינה".

 


פורסם לראשונה 13/01/2004 17:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
עידן עופר
צילום: מיכאל קרמר
צילום: דן בלילטי
בנימין נתניהו
צילום: דן בלילטי
מומלצים