שתף קטע נבחר

נודלס - אטריות אחרי הגשם

במיוחד לצמחונים, יעל גרטי מכינה שלושה מתכוני אטריות בניחוח המזרח הרחוק - כולם על טהרת הירקות, שגם אוכלי הבשר יאהבו

מי שלא ראה נער מתבגר מחסל ארבע צלחות נודלס צמחוניים – לא ראה שמחה מימיו. תכירו את לורין, (כמו לורין מאזל, המנצח הנודע) נער מתבגר, בן 13 וכבר מתנשא לגובה 180 ס"מ, בנה של חברתי ת', חובב 'דרגון בול' ועוזר צלם לעת מצוא.

 

בשל העדר מטבח זמין אני משתלטת לת' ובנה לורין על המטבח, ובחינניות האופיינית לי, אני הופכת את שניהם לאסיסטנטים נאמנים. לפני שהם מספיקים לומר:"יוסל'ה -איך זה קרה" - רצפת המטבח שלהם מנוקדת בוטנים, אגוזי קשיו ותפרחות ברוקולי.

 

מנת הנודלס עם הברוקולי וקשיו היא להיט ותיק במטבחי, וכבר מצאתי את עצמי שולחת את המתכון בדואר למישהו שטעם אותו אצלי. בקיצור: מדובר בהצלחה בטוחה - בלי הרבה סיבוכים. מנת הנודלס עם חלב הקוקוס תאלץ אתכם למצוא פטריות יער מסוג ירדן (מצטערת, סוג אחר יהיה בלתי קביל) ואילו חלב קוקוס ניתן להשיג כיום כמעט בכל סופר.

 

מנת הנודלס עם זוקיני, פלפלים ובוטנים מציעה שימוש באטריות אורז שטוחות, שמפחידות לא מעט בשלניות ותיקות וצעירות גם יחד. את האטריות הללו רק משרים במים רותחים, אחרי בישול הן נראות בדיוק כמו אטריות ביצים שטוחות וטעמן מקבל את טעמי התוספות, כך שלא מורגש הבדל משמעותי בטעם בין אטריות האורז ואטריות הביצים.

 

אם אינכם צמחוניים אתם מוזמנים לנסות להוסיף למנות הנודלס הללו נתחי עוף, מולארד, שרימפסים, בקר, או כל תוספת כלבבכם.

 

 

נודלס ברוקולי וקשיו

 

החומרים:

150 גרם אטריות ביצים שטוחות

400 גרם ברוקולי טרי, מנוקה ומפורק לתפרחות

100 גרם אגוזי קשיו

2 כפות שמן שומשום (הסוג הכהה, המיובא מהמזרח)

4-5 כפות רוטב סויה (רצוי של קיקומן)

מלח

פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה:
  1. מטגנים את אגוזי הקשיו בכף שמן שומשום במחבת, על אש בינונית-גבוהה, תוך השגחה צמודה, עד להשחמה קלה. מעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג.
  2. בסיר פסטה, או סיר רגיל ובו שושנת אידוי, מניחים את תפרחות הברוקולי הנקיות ומוזגים אל הסיר מעט מים רותחים, בגובה של כ- 2-3 ס"מ לערך, כך שהמים לא יגעו בברוקולי. מאדים את הברוקולי במשך כ-10-15 דקות על אש בינונית עד שהברוקולי מתרכך מעט – אבל לא יותר מדי. כשהברוקולי מוכן מעבירים למסננת ומניחים בצד.
  3. מניחים בסיר בו בושל הברוקולי את אטריות הביצים ומוזגים לתוכו מים רותחים בכמות שתכסה את האטריות. מוסיפים לסיר 1 כף שמן שומשום, מערבבים ומבשלים עד לרתיחה על אש גבוהה. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד לקבלת אטריות רכות אך לא רכות מדי.
  4. שופכים את מי הבישול של האטריות, מחזירים את האטריות לסיר, מגבירים את האש לבינונית-גבוהה, מוסיפים רוטב סויה ומערבבים במהירות, מוסיפים את הברוקולי ואגוזי הקשיו המטוגנים-קלות. אם הנודלס אינם רטובים דיים – מוסיפים עוד מעט רוטב סויה. אין צורך בהוספת מלח שכן רוטב הסויה מלוח. מוסיפים פלפל שחור גרוס גס ומתקנים תיבול. מגישים מיד.

  

נודלס פטריות יער וחלב קוקוס

 

החומרים:

150 גרם אטריות ביצים שטוחות

1 חבילה פטריות יער מסוג ירדן

1 בצל ירוק גדול, חתוך לחתיכות באורך 2-3 ס"מ

3-4 כפות שמן שומשום

2 כפות רוטב סויה

1/2 פחית חלב קוקוס

מלח

פלפל שחור גרוס גס

לקישוט: גרגרי קצח (לא חובה)

 

אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבצל הירוק במחבת ובה 1 כף שמן שומשום. כשהבצל מתחיל להתקמט מעבירים לצלחת ובה נייר סופג.
  2. מנגבים קלות, בעזרת נייר מגבת, את פטריות היער (לא שוטפים). חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ ומטגנים באותה מחבת, ב- 1-2 כפות שמן שומשום. כשהפטריות מתרככות מעט ונראות מושחמות מעט - מעבירים אותן לצלחת בה נמצא הבצל הירוק.
  3. מניחים את אטריות הביצים בסיר פסטה ובו מים רותחים, בכמות המכסה אותן. מוסיפים 1 כף שמן שומשום, מערבבים ומבשלים עד לרתיחה. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד לקבלת אטריות רכות, אך לא רכות מדי.
  4. כשהאטריות מוכנות, שופכים את מי הבישול, מחזירים את האטריות לסיר, מגבירים מעט את האש, מוזגים במהירות את חלב הקוקוס, מוסיפים את הפטריות והבצל הירוק, רוטב הסויה, מלח (בזהירות כי רוטב הסויה מלוח), ופלפל שחור גרוס גס. מערבבים ומגישים מיד. ניתן לקשט בגרגרי קצח.

 

אטריות אורז עם זוקיני, פלפלים ובוטנים

 

החומרים:

1 חבילה ( 250 גרם) אטריות אורז שטוחות

3פלפלים - אדום, כתום, צהוב, מנוקים וחתוכים למקלות דקים

1 גבעול של ברוקולי מאודה (לא חובה)

2 זוקיני שטופים וחתוכים למקלות דקים

3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

100 גרם בוטנים מלוחים (קצוצים או חצאים)

חופן עלי כוסברה טריים, שטופים

3-4 כפות שמן שומשום

4 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)

מלח

פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה:
  1. במחבת רחבה ובה 2 כפות שמן שומשום מטגנים את מקלות הפלפלים והזוקיני עד להשחמה קלה. 
  2. מחממים במחבת 1 כף שמן שומשום ומטגנים את הבוטנים, מניחים בצד.
  3. באותה מחבת, מטגנים את פרוסות השום במעט שמן שומשום, עד להשחמה נאה, ומניחים בצד.
  4. שמים בסיר (לא על האש!) את אטריות האורז, ומכסים אותן במים רותחים, לפרק זמן של כ- 15-20 דקות, עד שהן רכות אך לא רכות מדי. מסננים.
  5. מחזירים את האטריות לסיר, על אש בינונית, מוסיפים במהירות רוטב סויה, רוטב הצ'ילי המתוק (לא חובה), הפלפלים, הזוקיני, השום והבוטנים המטוגנים, הברוקולי המאודה, עלי הכוסברה, מלח (בזהירות- רוטב הסויה מלוח) ומעט פלפל שחור גרוס גס. מתקנים תיבול ומוסיפים רוטב סויה או מעט רוטב צ'ילי לפי הטעם. להגיש מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יעל גרטי
אטריות אורז עם זוקיני, פלפלים ובוטנים
צילום: יעל גרטי
צילום: יעל גרטי
נודלס פטריות יער - רק עם פטריות ירדן
צילום: יעל גרטי
צילום: יעל גרטי
נודלס עם ברוקולי וקשיו - הצלחה בטוחה
צילום: יעל גרטי
מומלצים