שתף קטע נבחר

צבי לבנת מונה ליו"ר חברת המלט נשר

הממונה על ההגבלים דרש כתנאי לאישור המעורבות בנשר, שמשפחת לבנת תמכור בתוך שנתיים את השליטה בתעבורה-תפזורת

שנה וחצי לאחר שרכשה את אי.די.בי בשותפות עם נוחי דנקנר, הצליחה סוף-סוף משפחת לבנת להשתלט פורמלית על חברת נשר - מונופול ייצור המלט בישראל, מקבוצת אי.די.בי.

 

ההשתלטות בוצעה עם מינויו של צביקה לבנת, בן המשפחה, ליו"ר נשר במקום אבירם מן.

 

עד כה מנע הממונה על ההגבלים העיסקיים, דרור שטרום, ממשפחת לבנת להתערב בניהול נשר. זאת מפני שלמשפחה אחזקות בחברת המשאיות תעבורה-תפזורת. תעבורה-תפזורת שולטת שנים ארוכות בהובלת המלט מנשר ללקוחות. החברה הוקמה על-ידי בונדי לבנת, אבי המשפחה, והיא האחראית לבסיס הונה הרב של המשפחה.

 

הממונה חשש כי הבעלות של משפחת לבנת על נשר, במקביל לבעלות על חברת הובלת המלט, תנוצל לרעה כדי למנוע הובלת מלט עבור יבואנים המתחרים בנשר ותחסום תחרות מצד חברות הובלה.

 

בשל כך, הטיל שטרום מגבלות על מעורבות המשפחה בנשר כתנאי למתן אישורו לשותפותה ברכישת גרעין השליטה באי.די.בי. שטרום דרש, כתנאי לאישור המעורבות בנשר, שמשפחת לבנת תמכור בתוך שנתיים את השליטה בתעבורה-תפזורת.

 

אברהם (בונדי) לבנת, שהיה קשור רגשית לחברה, התקשה להיפרד ממנה - אך הפיתוי ברכישת אי.די.בי גבר כנראה. באחרונה, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות", מכרה המשפחה שליש ממניות תעבורה-תפזורת לאוהד רוזן.

 

אוהד רוזן הוא בנו של יוסי רוזן, לשעבר מנכ"ל משאב, החברה-האם של נשר. הבעלות על תפזורת מתחלקת כעת באופן שווה בין משפחת לבנת, חברה בריטית שהיא שותפה ותיקה בחברה ורוזן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשר בית שמש. ארכיון
צילום: יולס רונן
מומלצים