שתף קטע נבחר

סופית: המדינה תמכור את מלוא אחזקותיה בתעש

ועדת השרים לענייני הפרטה אישרה את מכירת מלוא אחזקות המדינה בחברה, כמקשה אחת. בעשור האחרון העבירה המדינה לחברה הנמצאת בקשיים 10 מיליארד שקל. יו"ר ארגון עובדי תעש: ההחלטה תפגע בכלכלת ישראל

ועדת השרים לענייני הפרטה, בראשות שר האוצר, אישרה היום (א') את הצעתם המשותפת של שר האוצר, אהוד אולמרט, ושר הביטחון, שאול מופז, להפרטת התעשייה הצבאית לישראל (תעש).

 

תעש היא חברה ממשלתית בבעלות מלאה של מדינת ישראל. מזה שנים מצויה תעש בקשיים ומתנהלת מתוכנית הבראה אחת לשנייה וזאת מבלי שחל שיפור במצבה של החברה. בעשור האחרון סייעה המדינה לחברה והעבירה כ-10 מיליארד שקל, מתוכם בשנה האחרונה הועברו לחברה כמיליארד שקל.

 

בחודשים האחרונים חלה הידרדרות נוספת במצבה של החברה ונכון להיום החברה מצויה בפיגור תשלומים לספקיה בהיקף של מאות מיליוני שקלים, ומתקשה לשלם שכר לעובדיה וגמלאיה באופן שוטף. רק בשבוע האחרון העבירה המדינה לתעש כ- 130 מיליון שקל כסיוע דחוף.

 

על פי החלטת ההפרטה, רשות החברות הממשלתיות תמכור את מלוא אחזקות המדינה בתעש, כמקשה אחת בדרך של מכירה פרטית למשקיע בודד או לקבוצת משקיעים מהארץ או מחו"ל. ההפרטה לא תכלול את חטיבות גבעון ומלט"מ, שיימכרו לרפאל לפני השלמתה, וכן את מפעל קשת, שיימכר לרוכש מפעל מגן, בהתאם לאופציה הקיימת לתעש בהסכם המכר. גם מפעל יצחק יימכר בנפרד במידה שהשרים האחראים יורו על כך לצורך קידום הליך מכירת החברה.

 

עוד נקבע, כי סוגיות שמירת האינטרסים החיוניים של המדינה בחברה: המקרקעין, מבנה ההון של החברה, ערבויות לעסקה הטורקית להשבחת טנקים והעובדים, יוסדרו על ידי רשות החברות הממשלתיות בתיאום עם הגורמים הרלוונטיים.

 

בנוסף, תערוך רשות החברות הממשלתיות בדיקה פומבית ושיוויונית של קיומם של מתעניינים פוטנציאלים בהליך המכירה בארץ ובחו"ל ותביא תוצאות בדיקתה תוך 60 יום בפני ועדת שרים לענייני הפרטה. במידה והגורמים המוסמכים יאשרו קיום הליך מכירה תחרותי ושוויוני כפי שנקבע בהחלטה, יובא לאישור מראש של ועדת שרים לענייני הפרטה ניהול משא ומתן עם גורם יחיד.

 

יו"ר תעש: נפעל כחברה עסקית עד להפרטה

 

בתגובה להפרטת תעש" אמר היום יו"ר מועצת המנהלים של החברה, עובדיה עלי, כי הנהלת התעש והדירקטוריון מחויבים להביא את התעש לפרטה כחברה עסקית המתמודדת בשוק תחרותי מול תעשיות ביטחוניות מובילות בעולם. וזאת מתוך מטרה להבטיח את השווי הראוי של החברה בעת המכירה תוך שמירה על זכויות העובדים.

 

עוד ציין עלי כי הנהלת החברה והדירקטוריון ימשיכו לפעול כדי להרחיב את צבר ההזמנות עד למועד ההפרטה על מנת למקסם את מחיר החברה. התעש ביקשה כי עד למועד ההפרטה המדינה תגבש תוכנית סיוע שתאפשר לחברה להמשיך ולפעול בצורה עסקית סדירה ומלאה.

 

עובדי תעש: ההחלטה תפגע בכלכלת ישראל

 

יצחק יהודה, יו"ר ארגון עובדי תעש, ומנכ"ל האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, צחי טבקמן,  מסרו בתגובה על ההחלטה, כי "בשבוע שעבר חתמה תעש על עיסקאות בשווי מאות מיליוני דולרים. ועדת השרים ממהרת להעביר את רווחי העסקה לידי מספר עשירים בודדים במקום שרווחים אלו ישמשו לפיתוח מקומות עבודה וסגירת הפערים החברתיים.

 

"ההחלטה על ההפרטה תביא לפגיעה בכלכלת ישראל על ידי פגיעה ב-10,000 משפחות עובדי וספקי התעש והוצאתם למעגל האבטלה. ההסתדרות והעובדים יסכימו לנהל משא ומתן עם האוצר רק על פתרון כולל לתעש, ולא ייתנו לאוצר להנהיג הפרד ומשול בין מפעלים כאלה או אחרים.

 

"ההסתדרות וארגון העובדים יציגו בקרוב לשרי האוצר והביטחון את תוכניתם האלטרנטיבית להבראת התעש".

 

פרץ: מקריבים את ביטחון האזרחים

 

יו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ, אומר בתגובה: "הפרטת תעש תוך פירוקה לגורמים היא הקרבת ביטחון אזרחי ישראל על מזבח של בעלי ההון המחוייבים רק לחשבון הבנק שלהם. דווקא אחרי השלמת ההתנתקות, כשיש צורך לחזק את הביטחון, מתפרקת הממשלה מאחריותה ובלבד שתשביע את תאבונם הבלתי נדלה של בעלי ההון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
תעש. עלתה למדינה 10 מיליארד שקל בעשור האחרון
צילום: תומריקו
מומלצים