שתף קטע נבחר

בכירים אמריקנים: הנסיגה מעזה אינה סוף פסוק

דובר מחלקת המדינה ומנהל מחלקת התקשורת בראיון לעיתון "אל-חליג'" שבאמירויות: "הצהרות ישראל כאילו הנסיגה מעזה היא סוף פסוק אינן נכונות וכל הצדדים משוכנעים בכך". עוד הדגישו: "על החמאס להתפרק מנשקו ואז יוכל להשתתף בתהליך". על סוריה אמרו כי היא נמצאת במצב של ייאוש "ויום אחד אסד יבין שאי אפשר לפתור בעיות פנימיות באמצעות יצירת בעיות חוץ"

דובר מחלקת המדינה האמריקנית, אדם ארלי, ואלברטו פרננדז, מנהל מחלקת התקשורת והמדיניות הכללית במשרד, סבורים כי הנסיגה מעזה איננה האחרונה וכי "יהיה לצעד המשך". בראיון שמתפרסם היום (ו') בעיתון "אל - חליג'", היוצא לאור באמירויות הדגיש פרננדז כי ההצהרות החוזרות ונשנות מצד ישראל כאילו הנסיגה מעזה היא סוף פסוק אינן נכונות.

 

"הדברים החוזרים ונשנים בעניין זה אינם נכונים לחלוטין. הצדדים המשתתפים בתהליך השלום ובהם הצד הפלסטיני, הישראלי והקהילה הבין לאומית משוכנעים בכך. אנו יודעים שמדובר בתהליך ארוך אבל הוא מתמשך", אמר פרננדז.

 

לדבריו, "הנסיגה מעזה היתה צעד חיובי שהתלוו אליו צעדים נוספים. הבעיה היא שהיתה פניה לאלימות בימים האחרונים דבר שיצר תסכול בישראל. אנו רוצים לראות בנייה מחדש בעזה ושגשוג, אבל למרבה הצער מה אנחנו רואים הוא ירי של טילים ובעקבות כך החמרה במצב. בתוך ישראל ישנן תגובות מצד קיצונים שרואים בירי הטילים נקודת חולשה והדבר אינו מסייע כלל לעם הפלסטיני. אנו רוצים לראות מדינה פלסטינית שנבנית. אנו רוצים לראות מדינה פלסטינית דמוקרטית. מה שקרה הוא בעיה גדולה לישראל אך הוא בעיה גדולה יותר לעם הפלסטיני".

 

אשר לעמדתה של ארה"ב כלפי תנועת החמאס הדגיש פרננדז כי החמאס צריך להחליט: "האם הוא מפלגה פוליטית או ארגון התנגדות". לדבריו, "ישנו תחום נרחב שארגון החמאס יכול להיכנס בו לתהליך המדיני וזוהי החלטה פלסטינית. כמובן שוושינגטון היא נגד החמאס ורואה בו ארגון טרור, אולם קורה לעיתים שישנה השתתפות אזרחית ולא מזוינת של ארגונים קיצוניים. כאן ההחלטה היא של העם הפלסטיני ושל הממשלה הפלסטינית לפתור את הסתירות הללו". פרננדז הדגיש עוד כי על ארגון החמאס להתפרק מנשקו וממאגר הטילים שלו ולהשתתף בתהליך השלום בדומה למה שקרה עם ה-IRA.

 

כשנשאל פרננדז מה עמדתו כלפי העובדה שהחמאס הכריזה על רגיעה בשטחים, אמר: "החמאס הודיע על הודנה חד צדדית. קל לעשות זאת באופן חד צדדי ואחר כך לא לדבוק בכך. זוהי פארסה ולכן על הפלסטינים להחליט ולהשיב על השאלה האם יש תפקיד למיליציה או לאצבעות הטרור בתהליך השלום. האם לא הכרחי שלמדינה יהיה מונופול על הנשק?".

 

"אסד יבין בסוף שאין לו ברירה"

 

בימים האחרונים נפוצו דיווחים לפיהם נשיא סוריה בשאר אסאד דחק בארגונים הפלסטינים שבשטחו להביא להסלמה בשטחים ובישראל ולבצע פיגועים ביד נדיבה ובחופשיות רבה. כשנשאל פרננדז בעניין הוא השיב: "זוהי שאלה שצריכה להיות מופנית לבכירים הסורים אולם בלי כל ספק אני יודע מניסיוני בסוריה, שם חייתי זמן רב, כי סוריה הייתה נוהגת להשתמש בארגוני הג'יהאד הפלסטינים למיניהם כמכשיר ללחוץ על ישראל ועל האחרים. לעיתים היא הייתה משתמשת בהם ולעיתים היא הייתה מקפיאה את פעילותם כמו שקרה בשנת 1994 בעת תהליך השלום".

 

כשנשאל האם ארצות הברית תומכת בהישארות ישראל ברמת הגולן ענה: "זהו דבר לא נכון משום שאין שינוי במדיניות האמריקנית כלפי רמת הגולן. זהו נושא למשא ומתן בין הצדדים והמדיניות שלנו לא השתנתה בנושא זה":

 

עמיתו אדם ארלי הוסיף כי לדעתו סוריה נמצאת במצב של ייאוש ומתנהגת באופן מיואש וכי במוקדם או במאוחר היא תגיע למסקנה שאי אפשר לפתור בעיות פנימיות באמצעות יצירת בעיות חוץ. "אני סבור כי אסד יגיע ליום בו הוא יבין כי אין לו ברירה אלא לשנות את המגמה שלו ויתחיל לארגן מחדש את הבית שלו", אמר ארלי.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ההתנתקות. רק ההתחלה?
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
בשאר. "במצב של ייאוש"
צילום: רויטרס
מומלצים