שתף קטע נבחר

לוקאס כוכב עליון

מעריצי סדרת "מלחמת הכוכבים" ישמחו לשמוע שהסאגה הפנטסטית של ג'ורג' לוקאס זוכה בימים אלה לכבוד מעולם האקדמיה: מוזיאון המדע בבוסטון מקדיש לה תערוכת ענק שבה ניתן לראות איך במרוצת השנים הצליחה המציאות לצמצם פערים עם הדמיון של היוצרים

 לפני הרבה הרבה שנים, בגלקסיה לא כל-כך רחוקה, הפליג המפיק-במאי ג'ורג' לוקאס על כנפי הפנטזיה והביא לעולם את סדרת "מלחמת הכוכבים". הסדרה הפכה ללהיט היסטרי, הקימה דורות של מעריצים וגילגלה מיליארדי דולרים במכירות כרטיסים ומוצרי לוואי.

 

עכשיו החליטו ראשי מוזיאון המדע בבוסטון, של"מלחמת הכוכבים" גם ערך לימודי ומדעי, ופתחו תערוכה המוקדשת כולה לכוחות הטבע והפיזיקה הפועלים מאחורי ה"כוח" המיתולוגי של לוחמי הג'דיי. "מלחמת הכוכבים: המקום בו המדע פוגש את הדמיון" נקראת התערוכה, שבהפקתה הושקעו חמישה מיליון דולר, והיא תהיה פתוחה לקהל עד אפריל 2006.

 

המפגש הזה, בין דמיון למדע, הפתיע קודם כל את ג'ורג' לוקאס עצמו. "הפעלנו את הדמיון עד קצה גבול היכולת", סיפר הבמאי על תחילת העבודה על הסדרה, לפני כמעט 30 שנה. "זאת היתה פנטזיה טהורה. לא ניסינו לעשות עוד סרט מד"ב שיתבסס על עקרונות מדעיים, אלא נתנו לדמיון להתפרע, כל עוד זה היה הגיוני".

 

אבל המדע התקדם מאז בצעדי ענק, וכיום ניתן לראות בתערוכה מוצגים מתוך הסרט לצד מוצגים שזה עתה יצאו ממעבדות המחקר על-פני כדור הארץ של המאה ה-21. כבר בכניסה מחכה למבקרים ה"לנד-ספידר" של לוק סקייווקר, כלי הרכב בו הוא מרחף בסרט הראשון בסידרה בכוכב הלכת החולי שבו גדל. הצצה קטנה אל מתחת לרחפת מגלה את הגלגלים הנסתרים, ששימשו לתנועת הרכב במהלך הצילומים. אבל ממש לידו עומדת רחפת אמיתית מודל כדור-הארץ: ה"סקיי-קאר 400 M" של חברת "מולר" – "מכונית השמיים", שכמו בפנטזיה של לוקאס, יכולה להמריא אנכית ולהביא את הנוהג בה ליעדו כשהוא מביט מלמעלה על הפקקים באוטוסטרדות.

 

לצד בובות-ענק של הדמויות המוכרות, כמו דארת' ויידר ויַדה, פוגשים המבקרים את הרובוטים, ובראשם 0 P 3- C הזהוב, שמנהל דיון (באמצעות הווידיאו) עם המהנדסת סינתיה ברייזיל, מנהלת מעבדת המחקר הרובטית ב- MIT . השניים דנים בנסיונות של המדענים לפתח ברובוטים יכולות תנועה, תפיסה מרחבית, ואפילו חשיבה. אגב כך מוצגים למבקרים סוגי רובוטים שונים המופיעים בסידרה, לצד כאלה שכבר קיימים כיום בשוק, כמו שואב האבק העצמאי "רומבה", שיודע לשאוב אבק תוך שהוא מוצא את דרכו באופן עצמאי בחדר, בלי להיתקל בריהוט.

 

המבקרים מוזמנים גם לבנות תחנת חלל, להתנסות בשדות מגנטיים, לעצב כלי רכב מרחפים ולהטיסם על-פני השדה המגנטי, ולעצב רובוטים תוך שהם בוחרים אילו חיישנים להרכיב בהם. לסנובים, שטוענים כי תערוכה מסוג זה לא יאה למוזיאון המדע, יש ללוקאס תשובה אחת ניצחת.

 

"אני לא רואה את המדע כמשהו שמקומו במגדל שן. אני חושב שהוא מתחיל עם אנשים צעירים והסקרנות הבריאה שלהם", אמר בראיון ל"בוסטון גלוב". "ואני שמח שסרטי 'מלחמת הכוכבים' יכולים ללמד על טכנולוגיה בדרך מהנה. אחרי הכל, לחידושים טכנולוגיים ולעשיית סרטים יש הרבה מאוד מן המשותף: שניהם מתחילים בדמיון פורה וביצירתיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'ורג' לוקאס. תערוכה חדשה
צילום: איי פי
תערוכה בשווי של חמישה מיליון דולר
מומלצים