שתף קטע נבחר

הוארך עד תום ההליכים מעצר בכירי החמאס

23 חברי המועצה המחוקקת והשרים מטעם החמאס יישארו במעצר עד תום ההליכים - כך קבעו בתי הדין הצבאיים במחנה עופר ובסאלם. ח"כ טאלב א-סאנע: "ממשלת ישראל אינה מעוניינת בשחרורו של גלעד שליט"

בתי הדין הצבאיים במחנה עופר ובסאלם שבשומרון הורו בצהריים (יום ב') להאריך עד תום ההליכים את מעצרם של 23 חברי המועצה המחוקקת והשרים מטעם חמאס. המעצר הוארך בטענה שהם חברים בארגון החמאס ושחרורם מהווה סכנה.

 

ח"כ טאלב א-סאנע (רע"מ-תע"ל) שלקח חלק בייצוגם האשים בשיחה עם ynet: "זה לא היה בית משפט אלא תיאטרון אבסורד כאשר השופט לא נימק את החלטתו בנימוקים משפטיים אלא הקריא נאום פוליטי שמתאים יותר לנאום של אולמרט מאשר להחלטה שיפוטית של בית משפט. ממשלת ישראל אינה מעוניינת בשחרורו של רב"ט שליט אלא בהמשך החזקתו כדי לתרץ את המשך החיסולים והריסת התשתית הפלסטינים בגלל חטיפתו של החייל".

  

לפני שבועיים הורה שופט צבאי במחנה עופר לשחרר בערבות כספית את השרים וחברי הפרלמנט מהחמאס שנעצרו בסוף יוני. התביעה ביקשה לערער על ההחלטה ובית הדין אישר לה זאת והחליט על עיכוב ביצוע ההחלטה. השופט טען שישראל לא ניסתה למנוע או לעצור את מי מאותם אנשי חמאס לפני הבחירות ולא מנעה את הבחירות, לכן אין סיבה שישארו במעצר. השופט קבע כי אותם 18 שרים וחברי פרלמנט ישוחררו בערבות כספית שבין 15 ל-25 אלף שקל.

 

בין בכירי החמאס שנעצרו - יו"ר הפרלמנט הפלסטיני ד"ר עזיז דוויק, שר הדתות נאף רג'וב, שר העבודה מוחמד ברגותי, מזכ"ל הפרלמנט מחמוד רומאחי, השר לענייני ירושלים חאלד אבו-ערפה ובכיר החמאס מחמוד אבו-טיר.

 

בית הדין קבע כי "קיים חומר ראיות המבסס לכאורה את האישומים", אך הוסיף שיש לשחררם עד לפתיחת משפטם, שכן אז ידונו במעצר עד תום ההליכים. סגן נשיא בית המשפט הצבאי יהודה, השופט רב-סרן רונן עצמון, דחה את טענות הפרקליטים של בכירי החמאס שטענו שהשרים נהנים מחסינות ושמעצרם פגע בריבונות הרשות הפלסטינית. כמו כן דחה בית הדין את הטענה שמעצרם מנוגד לאמנת ז'נבה.

 

א-סנע הוסיף: "זה מוכיח שכיבוש וצדק לא הולכים ביחד ושהמעצר הזה הוא לא חוקי אלא פוליטי. ממשלת ישראל ביצעה חטיפה של חברי פרלמנט ושרים כנגד חטיפתו של שליט והם משתמשים בכך כאמצעי לחץ על הפלסטינים. לדעתי ההתנהלות של הממשלה היא התנהלות מוזרה שכן הנימוק של השופט הוא נימוק פוליטי וכנראה שממשלת ישראל אינה מעוניינת בשחרורו של שליט אלא בהמשך החזקתו כדי לתרץ את המשך החיסולים והריסת התשתית הפלסטינים בגלל חטיפתו של החייל". 

 

אך גורמים במערכת התביעה בפיקוד מרכז אמרו בעקבות ההחלטה כי אין קשר בין הארכת מעצרם של השרים וחברי הפרלמנט לשחרור החייל גלעד שליט. לדבריהם, העצורים אינם קלף מיקוח, וישראל מנסה מזה תקופה ארוכה להילחם בטרור, ובכלל זה בחמאס. "אותם עצורים משתייכים לכאורה לפלג המתקרא 'רפורמה ושינוי', שהוא פלג של החמאס. מבחינתנו החמאס הוא ארגון טרור ואין לו חסינות, גם לא לאנשי פרלמנט".  

 

בהכנת הידיעה השתתף אילן מרסיאנו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אבו טיר ובכירי החמאס
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
יו"ר הפרלמנט הפלסטיני
צילום: רויטרס
מומלצים