שתף קטע נבחר

סופה של טאואר רקורדס: נמכרה לחברה מפרקת

נכסיה של קמעונאית המוזיקה נמכרו תמורת 134.3 מיליון דולר לחברת גרייט אמריקן, שמתכוונת להתחיל בפירוק החברה כבר בימים הקרובים. לפירוק אין קשר לרשת טאואר רקורדס הישראלית שממשיכה לפעול כמקודם

נכסיה של קמעונאית המוזיקה פושטת הרגל טאואר רקורדס נמכרו לחברת גרייט אמריקן גרופ תמורת 134.3 מיליון דולר. גרייט אמריקן אמרה כי היא מתכוונת להתחיל בפירוק החברה כבר בימים הקרובים.

 

בדואר אלקטרוני פנימי לעובדים כתב מנכ"ל טאואר, ג'וזף ד'אמיקו, כי פעילות ה-WEB של החברה, Tower.com, מותג התקליטים שלה רחוב 33 ואחזקותיה בנדל"ן יימכרו בנפרד. ד'אמיקו, מומחה בפשיטות רגל שהחליף את המנכ"ל היוצא אלן רודריגז ביולי, ציין במכתבו: "ליבי יוצא לכל אחד מכם שהשקיע את ליבו ונשמתו בחברה הגדולה הזו".

 

טאואר היתה בעבר קמעונאית המוזיקה המובילה בארה"ב, עם 89 חנויות במדינה, אך החל מסוף שנות ה-90 היא נפגעה מתחרות מחירים עזה, גידול במכירות המקוונות, פירטיות והתרחבות בינלאומית לא מוצלחת.

 

המכירה הפומבית בסוף השבוע היתה שיאה של הדרמה, שהחלה באוגוסט, עם התרבות השמועות כי ספקיה המרכזיים של הרשת מסרבים לשלוח לה מוצרים, לאחר שלא הצליחה לשלם את חובותיה. החובות, לפי הערכות, הסתכמו בכ-200 מיליון דולר.

 

הרשת, ש-85% ממנה נמצא בידי בעלי החוב לאחר שהגישה בקשה להגנה מפני נושים (chapter 11) בפברואר 2004, עמדה למכירה, אך עסקה שנרקמה בינה לבין קבוצה של חברות השקעה קרסה במהלך הקיץ.

 

ב-21 באוגוסט הגישה טאואר בקשה נוספת להגנה מפני נושים וביקשה מבית המשפט לזרז את מכירת נכסיה לפני תקופת החגים ברבעון הרביעי. 16 חברות הגישו הצעות לנכסיה של טאואר.

 

ביום שישי, מספר שעות לפני ההודעה על זכייתה של גרייט אמריקן במכירה הפומבית, עובדי טאואר ערכו ברבקיו במשרדים הראשיים של החברה. יותר ממקור אחד תיאר את האירוע כ"אשכבה".

 

פירוק טאואר רקורדס בארה"ב אינו קשור לרשת הישראלית באותו שם. טאואר רקורדס ישראל היא רשת עצמאית שרק רכשה את הזיכיון על השם והיא ממשיכה לפעול כמקודם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
טאואר רקורדס. סוף
צילום: איי פי
מומלצים