שתף קטע נבחר

7 טיפים שייגנו עליכם מפני רשלנות רפואית

מדובר בחיים שלכם, אז כדאי שתקראו גם את האותיות הקטנות לפני שאתם חותמים על הסכמה לניתוח, לא לשכוח חוות דעת שנייה ואם כבר בוצעה רשלנות רפואית - לא למהר לחתום על פשרה. עצות מועילות לפני מעשה

רשלנות רפואית היא עניין מדובר מאוד בשנים האחרונות, ועדיין, טוענת עו"ד איל־ה זינגל, מומחית בתחום, אנשים לא חושבים על האפשרות שמשהו חלילה ישתבש. הנה כמה טיפים שהיא מציעה להתנהגות לפני הטיפול הרפואי וכהתגוננות מפני רשלנות אפשרית:

 

  • דאגו לכך שתקבלו מוקדם ככל האפשר לפני הטיפול הסברים על מטרתו, תהליכיו, הסיבוכים האפשריים והסיכונים שכרוכים בו וכן תופעות הלוואי שעלולות להיות לו. רק אחר כך חתמו על הסכמתכם להליך הרפואי.

 

  • אין להתייחס לחתימה על הסכמה לקבלת הטיפול כאל חתימה סתמית. הקפידו לקרוא היטב גם את האותיות הקטנות ובמידת הצורך בקשו הסברים.

 

  • בדקו אם כל הבדיקות הרפואיות שאתם צריכים לעבור במסגרת ההליך הן אכן חיוניות והכרחיות.

 

  • זכרו שאתם זכאים לחוות דעת שנייה לפני ביצוע טיפול משמעותי.

 

  • לפני הטיפול רצוי שתקראו חומר רפואי (ספרים או מאמרים כתובים או מקוונים‭.(‬ שוחחו על כך עם חבריכם, לעיתים תגלו שהם יכולים להפנות אתכם למקורות מידע שלא חשבתם עליהם. היום נגיש לציבור מידע רב, וכדאי להיעזר בו.

 

  • אם התגלתה רשלנות רפואית, אל תמהרו לחתום על הסכם פשרה. בדקו אילו אינטרסים משרת ההסכם ואם אתם מקבלים כסף תמורת סודיות. הפיצוי לעיתים מפתה, אבל בעל התפקיד שהתרשל עלול להמשיך לעבוד כאילו דבר לא קרה ולחזור על מעשיו.

 

  • הפיצוי במקרה של רשלנות רפואית נקבע בין השאר לפי מידת הנזקים שנגרמו, מידת הכאב והסבל, אובדן סיכויי החלמה, אובדן כושר השתכרות, טיפולים רפואיים שיידרשו בעתיד, רכישת אביזרי עזר וכדומה. לשקלול כל אלה מומלץ להיעזר באנשי מקצוע בתחום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
ניתוח. האותיות הקטנות חשובות
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים