שתף קטע נבחר

95 בני אדם נושאים את חיידק הקלבסיאלה

מדובר בנתונים ראשונים שמספקים תמונת מצב מדוייקת. המשנה למנכ"ל משרד הבריאות: הנתונים מאפשרים לדעת אם במאבק ארוך טווח ניתן יהיה להפחית את מספר הנדבקים בזיהום

בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים נכון להיום (ב') 95 חולים הנושאים את החיידק העמיד לאנטיביוטיקה, קלבסיאלה. כך עולה מנתונים שאסף צוות המשימה של משרד הבריאות לטיפול בחיידק, נתונים שמתבססים על בדיקות מעבדה.

 

על פי הנתונים הראשונים שאספו המומחים, נחשפו לחיידק העמיד כ-500 חולים בשנה האחרונה בכל רחבי הארץ. אך הנתון שנאסף היום הוא הראשון שנותן תמונת מצב מדוייקת. בסוף חודש פברואר נתגלה בדיון במשרד הבריאות כי מאות חולים נדבקו בחודשים האחרונים בחיידק, העמיד לרוב סוגי האנטיביוטיקות. כ-30 אחוז מהם מתו. החיידק פגע בחולים שמאושפזים זמן ארוך בבתי חולים, מ-25 יום ומעלה. הגיל הממוצע של החולים הוא 74-75. היו גם מקרים בודדים בהם נדבקו גם ילדים.  

 

 

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר בועז לב, התייחס לנתונים ואמר: "אין כאן משהו שמשנה את הטקטיקה או האסטרטגיה. זה רק מחייב את המשך ההתמודדות". לדבריו, "העיסוק בחולים עם זיהומים יציבים (חיידקים שעמידים לאנטיביוטיקה) הוא דבר שבשגרה לגבי בתי החולים. יש תקנות שמחייבות לדווח על התפרצויות, אבל חלק מהדברים לא מדווחים כיוון שלא זיהו אותם".

 

ד"ר לב ציין שהנתונים שנאספו היום וייאספו מעתה והלאה יאפשרו לדעת אם במאבק ארוך טווח ניתן יהיה להפחית את מספר הנדבקים בזיהום.

 

בבתי החולים קיבלו בסוף השבוע שעבר הנחיות כיצד לבודד חולים שנדבקו בחיידק, וכיצד למנוע התפשטות של זיהום בבית החולים. עם זאת ציין ד"ר לב, כי מעבר להקפדה על כללים יש תנאים אובייקטיביים ואם לא ישנו אותם, המצב לא ישתנה באופן מהותי: "הבעיה של בתי החולים היא משאבים ותשתיות, שלא ניתן לשנות מהיום למחר. גם אם תשטוף 200 פעם את הידיים, זה לא יעזור אם יש בעיה של צפיפות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומוסקי
ד"ר לב. המשך ההתמודדות
צילום: אלכס קולומוסקי
צילום: מאיר אוחיון
צפיפות בבתי החולים. ארכיון
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים