שתף קטע נבחר

"אולמרט הציל אותי מציפורני בעלי אינטרסים"

יזם מפעל הסיליקט פימה פיינבלום, שהטבות שקיבל ממרכז ההשקעות עומדות במרכז חקירת מבקר המדינה, לא מבין מה רוצים מאולמרט: "לולא קיבלתי את אישור ממרכז ההשקעות היה ניתן לטען שאולמרט עזר לכי"ל להימנע מתשלום של 9 מיליון דולר"

"תאר לך מה היה קורה אלמלא קיבלתי את אישור ממרכז ההשקעות להקמת מפעל סיליקט. הרי היית מכין כתבה על הקשרים בין הון ושלטון, ואיך אולמרט עוזר לכי"ל להימנע מתשלום של 9 מיליון דולר". כך אומר אפרים (פימה) פיינבלום (75)  ל"ידיעות אחרונות", לאחר שמצא עצמו בעיצומה של חקירה בעניין אישור שקיבל ממרכז ההשקעות להקמת מפעל סיליקט בדימונה. 

 

לפי פיינבלום, העובדה שראש הממשלה אהוד אולמרט, בזמן כהונתו כשר התמ"ת האחראי גם על מרכז ההשקעות, נרתם להקמת המפעל - היא עניין מובן מאליו, מתבקש אפילו. אולמרט, לפי השקפתו, הציל אותו מציפורני בעלי אינטרסים שחברו נגד מפעל החזון שהוא חולם להקים.

 

"בשביל מה קיים שר? זו זכות וחובה שלו. אז מה אם עורך הדין שלי אורי מסר היה במקרה שותף לשעבר של ראש הממשלה? מסר בקיא בנעשה במרכז ההשקעות וחשבתי שהוא יוכל לעזור לי. אולמרט לא קיבל החלטה להעניק לי הטבות אלא ביקש תהיה הכרעה תוך חודש וחצי לפה או לפה".

 

הבעיה האמיתית היא המדינה 

מתחילת שנות ה-90 מנסה פיינבלום להקים מפעל לייצור סיליקה - חומר גלם לענף הגומי הפלסטיקה ומזון עלי החיים. פיינבלום פנה לסיוע המדינה. תחילה הוכר "כמפעל מאושר" הזכאי לסיוע והחל בשיתוף פעולה מול חברת רותם השייכת לכי"ל. בהמשך, ביקשה רותם לצאת מהשותפות ומרכז ההשקעות ביטל את ההכרה במפעל. 

 

השותפות בין רותם וסיליקט הגיעה לשולחנו של מאיר שמגר כבורר, שבפסיקתו התנה מתן הלוואה מרותם לסיליקט בקבלת אישור מחודש ממרכז ההשקעות עד שנת 2004. מכאן, התחיל פיינבלום במרוץ נגד השעון לקבל הכרה מחודשת.

 

פיינבלום טוען שההתנהלות מולו היתה נגועה בשיקולים לא עניינייים וכי המרכז לא הפסיק להערים עליו קשיים. אובד עצות, שכר פיינבלום ב-2003 את שירותיו של עו"ד אורי מסר ובסופו של דבר הסכים בדצמבר 2003 מרכז ההשקעות להכיר בסיליקט כמפעל מאושר.

 

הראיון המלא יתפרסם מחר במוסף 7 ימים של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט - פעל במסגרת תפקידו
צילום: גיל יוחנן
מומלצים