שתף קטע נבחר

המרצים הבריטים ידונו בחרם אקדמי על ישראל

מהלך חדש להטיל חרם אקדמי על אוניברסיטאות בישראל קורם עור וגידים. ארגון המרצים הבכיר והגדול בבריטניה ידון היום בהצעה חדשה לחרם גורף על כל מוסדות ההשכלה הגבוהה בארץ בשל "מדיניות האפרטהייד בשטחים הכבושים". מרצה ישראלי: "הם מציבים בפנינו סטנדרטים שאינם נדרשים מאף מדינה, לרבות האקדמיה הבריטית"

איגוד מרצי האוניברסיטאות בבריטניה יתכנס היום (ד') כדי לדון בהצעה חדשה להחרים את כל המוסדות להשכלה גבוהה בישראל. מדובר בארגון המרצים הבכיר והגדול בבריטניה (UCU), לאחר ששני ארגוני המרצים הגדולים איחדו כוחות לפני כשנה .

 

זוהי הפעם הרביעית שבה דנים מרצים בריטים בחרם אקדמי על ישראל מאז שנת 2003. הניסיון האחרון, שאירע לפני שנה בדיוק, הסתיים בהחלטת אחד הארגונים (NATFHA) להטיל חרם על מוסדות אקדמאים בישראל בטענה כי המדינה ממשיכה את מדיניות האפרטהייד. ההחלטה בוטלה בעקבות האיחוד עם ארגון המרצים הנוסף (AUT).

 

משלחת של אקדמאים מישראל ביקרה בשבוע שעבר בלונדון על מנת לשכנע את בכירי הארגון הבריטי לבטל את ההצעה לחרם. חברי המשלחת נפגשו עם גורמי ממשל רשמיים ועם ראשי האוניברסיטאות בלונדון, ברייטון ומנצ'סטר.

 

בדיון שהתקיים באוניבסיטת ברייטון הורגשה מתיחות בין כל המשתתפים. פרופ' טום היקי, מרצה בכיר לפילוסופיה, טען כי ישראל מבצעת פשעים מחרידים בשטחים הכבושים ואמר כי ברייטון תצטרף לכל אוניברסיטה שתתנער בפומבי מפעולות ממשלת אולמרט.

 

ד"ר יונתן ריינהולד מאוניברסיטת בר-אילן אמר בתגובה לדבריו של פרופ' היקי כי הארגון הבריטי מתייחס לסכסוך הישראלי-פלסטיני באופן חד-צדדי. לטענת ריינהולד, "המרצים הבריטים מציבים בפני האקדמיה בישראל סטנדרטים שאינם נדרשים מאף מדינה, לרבות האקדמיה הבריטית".

  

"מאבק צמוד במיוחד"

ראש האגודה של ידידי ישראל באקדמיה בבריטניה, רוני פרייזר, בשיתוף עם ידידי האוניברסיטאות הישראליות בבריטניה, מתכנן להציב היום דוכן בכניסה לכנס המרצים הבריטים. סטודנטים ישראלים - יהודים וערבים - אמורים להגיע אף הם לדוכן ולהסביר למרצים על הישגיהן של האוניברסיטאות בישראל ועל שיתוף הפעולה הפורה בין סטודנטים ישראלים ערבים ויהודים.

 

פרייזר, אמר ל-ynet כי "המצב האבסורדי הוא שפחות מ-400 אנשים שמהווים את ראשי הארגונים מקבלים החלטה להחרים את ישראל בשם 150 אלף החברים בארגונים. אני מקווה שההחלטה לא תתקבל, במיוחד לאור הפעילות הענפה של כל הארגונים היהודים. אולם מדובר במאבק צמוד במיוחד".

 

המהלך הנוכחי פתח מחדש חזית מאבק בה היה מעורב ארגון מורים בריטי אחר, שפעל בשנת 2005 להטלת חרם אקדמי על אוניברסיטאות חיפה ובר אילן. בתגובה לפניה של ארגונים פלסטיניים, תמכה התאחדות מורי האוניברסיטאות הבריטית באפריל 2005 בהטלת חרם על שני המוסדות, ואי שיתופם בכינוסים ומחקרים בהם נוטלים חלק מוסדות לימוד בריטיים. כעבור כחודש, לאחר מסע שתדלנות רחב מצד גורמים ישראלים, הצביעה ההתאחדות על ביטול החרם.

 

בחודש שעבר ניסה איגוד העיתונאים הבריטי לבצע מהלך דומה וקרא לממשלת בריטניה להטיל על ישראל סנקציות. האיגוד דרש מממשלתו להכריז על החרמת מוצרים מישראל כפי שנעשה בדרום אפריקה על מנת להפסיק את האפרטהייד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
אוניברסיטת בר אילן. תוחרם?
צילום: לע"מ
מומלצים