שתף קטע נבחר

ארגונים לזכויות אדם: פתחו את הגבול בעזה

בעקבות משבר הפליטים במעבר ארז, פנו נציגי הארגונים לשר הביטחון, עמיר פרץ, בבקשה לפתוח את הרצועה למעבר אנשים וסחורות: "מאות פליטים לכודים בין מעבר ארז הסגור לבין קבוצות אנשי חמאס, שמונעים את חזרתם לעזה. מוצרי מזון בסיסיים אוזלים מהמדפים, ומחריף המחסור בציוד רפואי חיוני"

שמונה ארגונים לזכויות אדם פנו בצהריים (יום א') לשר הביטחון היוצא, עמיר פרץ, ולמתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף יוסף משלב, בדרישה לפתוח את המעברים לרצועת עזה. זאת, בעקבות הגעתם של מאות פלסטינים למעבר ארז בניסיון לעבור לצד הישראלי.

 

הארגונים שפנו לשר הביטחון הם: עמותת "גישה", "האגודה לזכויות האזרח בישראל", "בצלם", "רופאים לזכויות אדם", "המוקד להגנת הפרט", "יש דין", "שומרי משפט" ו"הוועד נגד עינויים". 

 

בהודעת הארגונים נכתב כי על ממשלת ישראל לפתוח את המעברים לעזה, כדי למנוע אסון הומניטרי: "מאות פליטים לכודים בין מעבר ארז הסגור לבין קבוצות אנשי חמאס, שמונעים את חזרתם לעזה. חולים ופצועים מהאירועים האחרונים כלואים בתוך עזה. מוצרי מזון בסיסיים אוזלים מהמדפים, ומחריף המחסור בציוד רפואי חיוני. מדינת ישראל אינה יכולה לעמוד מנגד, בשעה שזכויות האדם הבסיסיות של תושבי עזה מופרות, וחלקם נתונים בסכנת חיים".


פליטים במעבר ארז, היום (צילום: AFP)

 

מנכ"ל "גישה", עו"ד שרי בשי, ואיברהים חביב, מנהל מחלקת השטחים ב"רופאים לזכויות אדם", אמרו כי מדובר בבקשה דחופה לאפשר את פתיחת הגבולות של רצועת עזה, לצורך מעבר של אנשים וסחורות חיוניות לרצועה וממנה.

 

"בעקבות אירועי השבוע האחרון החליטה מדינת ישראל לסגור את כל המעברים היבשתיים שבין רצועת עזה לבין העולם החיצון. מעבר קרני, עורק החיים שדרכו מועברות סחורות מישראל לעזה, סגור זה שישה ימים. סגירת המעברים היבשתיים מתווספת למניעת האפשרות לצאת מהרצועה דרך האוויר והים, הנשלטים באופן מוחלט על-ידי ישראל", נכתב בפנייה.

 

בשי וחביב הוסיפו כי: "סגירת מעבר ארז ומעבר רפיח כולאת בתוך רצועת עזה רבבות אנשים, נשים, גברים וטף, המעוניינים לעזוב את הרצועה. על-פי המידע שנמסר מבתי החולים בעזה, בין האנשים הללו יש כמה עשרות חולים הממתינים לצאת לישראל או למצרים על מנת לקבל טיפול רפואי, שאותו לא ניתן לקבל בתוך הרצועה. חייהם של חולים אלה, לרבות חולים כרונים, ופצועים מהאירועים האלימים האחרונים עומדים בסכנה".

 

בעמותות ציינו כי בבתי החולים ברצועה מדווחים על מחסור בציוד רפואי, ציוד הרדמה, מזרקים, תמיסות ופלטינות להשתלות. לדבריהן, מחסור זה פוגע באפשרות להעניק טיפולים חיוניים ומצילי חיים. כך, למשל, בית החולים שיפא, נמצא בתפוסה של 120 אחוזים, בעוד שמלאי המזון שבאמתחתו צפוי להספיק ליומיים או שלושה.

 

בשי וחביב התייחסו להחלטה להפסיק את אספקת הדלק לרצועה ואמרו כי פעולה כזו "תקשה על תפקוד השירותים החיוניים לאוכלוסיה, למערכות הדיור והמים, וכן קיים איום ממשי להשבתת המכשור הרפואי החשמלי לחדרי הניתוח".


פורסם לראשונה 17/06/2007 14:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדים במעבר ארז. "כלואים"
צילום: איי פי
פרץ. המעברים ייפתחו?
צילום: אמיר כהן
מומלצים