שתף קטע נבחר

קצין מודיעין: בעזה הוקם 'צבא חמאס'

קצין מודיעין בפיקוד הדרום אמר לראש ממשלת איטליה שסייר בשדרות כי התעשייה הצבאית של חמאס מתנהלת בצורה מאורגנת ומתפתחת בתחומים רבים. "מאות אלפי פלסטינים נשלטים ברצועה בידי צבא החמאס", אמר. במערכת הביטחון עוקבים בדאגה אחרי פעילי חמאס היוצאים ל"השתלמויות" בטהרן

התעשייה הצבאית של החמאס מעניקה מספרי ייצור סידרתיים למטעני הצד ולטילי הקסאם שהיא מייצרת. גורמי מודיעין מעריכים כי ברצועת עזה יש 'צבא חמאס' של ממש, המונה בין שבעת אלפים לעשרת אלפים חיילים, שמתעצמים כל הזמן בנשק ובאמצעי לחימה המוברחים דרך ציר פילדלפי.

 

את הפרטים הללו שמע אתמול (יום ב') מפי סא"ל יואל, קצין מודיעין בכיר בפיקוד הדרום, גם ראש ממשלת איטליה, רומנו פרודי, בעת סקירה אודות רצועת עזה בתצפית בשדרות. הקצין דיווח לפרודי על השתלטות מוחלטת של החמאס וארגוני האיסלאם הקיצוני על מפקדות הפתח ברצועה: "שישה קילומטרים מכאן, מרוכזים כ-800 אלף נפש ברצועת עזה, עליהם שולט צבא החמאס. צבא זה שם לו למטרה לפגוע באזרחי ישראל התמימים, המתגוררים מסביב לרצועת עזה", אמר הקצין.

 

על פי הדיווח שמסר לראש ממשלת איטליה, הוברחו כ-30 טון חומרי נפץ במהלך השנה האחרונה לתוך הרצועה, לשימוש החמאס ואירגוני האיסלאם הקיצוני. כמו כן הוברחו אלפי רובים וטילים נגד טנקים.

 

"אם לא די בהברחות האלה, שכולן באות משטח מצרים, פיתח החמאס תעשיה צבאית של ממש, הפועלת בתוך בניינים ובתוך בתים פרטיים. על אמצעי הלחימה שמיוצרים שם, יש כבר מספרים סדרתיים שמעידים על ההתפתחות הרבה של התעשיה הצבאית הזאת", אמר קצין המודיעין.

 

במהלך הביקור בעיר התקשה פרודי להסתיר את התדהמה מהירי הבלתי פוסק באזור. "5000 קסאמים ופצצות נפלו על שדרות?", הוא שאל את ראש עיריית שדרות אלי מויאל, כאילו אינו מאמין. "קשה לראות את הסבל היום-יומי של התושבים כאן. זאת דרך בלתי אפשרית לחיות", אמר האורח.

 

יצוין כי על אף שמאז נובמבר 2006, עת נכנסה לתוקף הפסקת האש ברצועת עזה, חדל צה"ל לפעול בעומק השטח הפלסטיני ורק באחרונה חודשו המבצעים הנקודתיים, רובם במרחק של עד 2 ק"מ מגדר המערכת - מסתמנת תמונה מדאיגה ביותר באשר למאפייני החמאס ברצועה.

 

קצינים בכירים מתארים את השינוי שחל בארגון באופן שמזכיר את חיזבאללה: הירככיה, חלוקת תפקידים ברורה, מערכת הכשרה ואימון, קבוצות שאחראיות על הברחת אמצעי לחימה ואחרות על הכנת מטענים, תכנוני פיגועים מתוחכמים מתוך רצון לנצל נקודות תורפה של צה"ל ועוד.

 

למרות הברחת אמצעי הלחימה ממצרים לעזה, הנתון שמטריד ביותר גם את ראשי צה"ל ואת השב"כ, הוא יציאתם של נציגי הארגון מחוץ לרצועה, בעיקר לטהרן - לצורך רכישת ידע. חזרתם של "החניכים" לעזה והעברת הידע והנחלתו בקרב רבים, מהווה איום מרכזי שגם מבצע קרקעי נרחב ברצועה, אם וכאשר יתבצע, לא יתן לכך מענה מלא.

 

אחד האתגרים של מערכת הביטחון בתחום זה הוא להמשיך את הבידול בין עזה לגדה המערבית, בדיוק בגלל החשש כי 'מורים' אלה יעבירו את המידע לחבריהם בערים הפלסטיניות בגדה.


פורסם לראשונה 09/07/2007 23:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרודי וראש עיריית שדרות, מויאל
צילום: אמיר כהן
מומלצים